reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Wołomina

BREJKA pewnie ten pan z oddziału to pewnie ten sam

odnośnie danych pani ortopedy to przyznam się szczeże że nie wiem nawet jak się nazywa
trafiłam do niej przez przypadek: poszłam zapisać dziewczyny na wizytę do szpitala, kiedyś przyjmował tylko pan B a teraz jest 3 ortopedów- moja przyjmuje w poniedziałki i myślę ze można zapisać się do kogo się chce

CELKA u neurologa nie byłam- a wy czemu idziecie
robiłam usg przezciemiączkowe bo Laura ma słabe napięcie mięśniowe i lekarz powiedział że nie chce nas ganiać po specjalistach odrazu kazał zrobić właśnie to usg -wyszło wszystko ok. i lekarz powiedział że poprostu wolniej rozwija się niż siostra do czego ma prawo :)
ona wtedy wcale nie machała nóżkami tylko trzymała sztywno i przez to przykurcz bo nie ćwiczy ła mięśni
Lekarz miał rację bo teraz jest wszystko ok. no może Roksana lepiej macha nóżkami i bez problemu wkłada do buzi to Laura dzięki tym ćwiczeniom i turlaniem spie....dziela mi z kołdry na podłodze :)

jeszcze wrocę do tego pieluchowania mi ta babeczka powiedziała żeby pieluchować bo przy dwójce dzieci nie mam tyle czasu na ćwiczenia a jak będę pieluchowała to wtedy mniej będę ćwiczyła

reklama
Dziewczyny, ja tylko się zamelduje...absolutny brak weny:(

Mojemu M się dzisiaj śniło, że urodziłam z soboty na niedziele-poród ekspresowy, a mała niesamowicie grzeczna... mówił, ze aż się bal we śnie dlaczego ona taka grzeczna... tylko śpi i je:) hhehehehehe...uśmiałam się, bo sny są zazwyczaj na odwrót, chuć marze o tym, aby ten okazał się proroczy:)

Poza tym, nic mnie nie boli, absolutnie nic...dzis znowu wylecial taki brazowy sluz...ale w te bajki, to juz dawno przestałam wierzyć...to samo było 2 tygodnie temu i nic. Prawie każdej nocy budzi mnie jedynie bol brzucha taki przedokresowy, ale silny, no, ale trwa to pare minut i znowu zasypiam...eh

Pasek oby sen Twojego męża się spełnił :)

Maju
ja idę do neurologa bo moja w przeciwieństwie do Twojej ma zwiększone ( tak mi się wydaje ) napięcie mięśniowe, to się często zdarza u dzieci niedotlenionych więc wolę to sprawdzić no i przy porodzie za napięcie mięśni dostała 1 pkt. Ona jak zacznie się wyginać w banana to niedużo jej brakuje żeby głową tyłka dotknęła no i ma często zaciśnięte piąstki i w ogóle mi się to nie podoba:/

BREJKA no z tego co piszaż to faktycznie może być zwiększone napięcie - a lekarz co na to ?
ja myślała że u mnie roksana ma wzmożone napięcie i na szczepieniu mówię pedjatrze a on zbadał i mówi że Roksana ok. a Laura słabe napięcie- a ja głupia baba myślałam że mam poprostu grzeczne dziecko .Więc jasne że warto iść mnie uspokoiło to Usg

PASKU MAM nadzieje że Zuzia wreszcie zlituje się nad swoimi stęsknionymi rodzicami i wreszcie wyskoczy w exspresowym tępie

Maju u mnie właśnie mała nie jest spokojna, dużo płacze i się bardzo denerwuje tak spina zaciska piąstki.

Pasek a gdzie Ty dziś wybyłaś że Cię nie było :)? Może na porodówkę :D ?

Ehh mała dalej robi kupki ze śluzem, daję jej lacidobaby ale nie chce pić na siłę jej wciskam :( Może macie jakieś rady żeby jej przeszło ?

Ja z wisielczym humorem, z przykrością muszę napisać, że Zuzia się uwzięła i koniec-cały czas jesteśmy w dwupaku:/
Jutro mam termin! I myślę, że co z tego, jak tu się nic, a nic nie zapowiada! Właściwie to dr. Stelmach powiedziała, że termin mam na 22, a nie 23, czyli dziś!

Sen mojego M nie okazał się proroczy, prośby skierowane do Zuzi, moja mała ma gdzieś, a ja się naprawdę denerwuje!

Tyle u mnie...

Brejka ja slyszalam, ze Biogaja jest bardzo dobra, to jest probiotyk i prebiotyk...może po tym będzie ok?

Witam,
Jeśli chodzi o ortopedę to ja z młodą byłam w Multimedice u takiego młodego faceta, ale nie pamiętam jak się nazywa :(.. Teraz 2 września idę na usg bioderek, a potem pewnie też się zapiszę do Multimedici prywatnie, bo państwowo pewnie nie mam co liczyć.
Co do neurologa to mogę polecić p. Wandę Potakiewicz, ale ona przyjmuje tylko w Warszawie. Byłam u niej z Niki.. z Kubą też się pewnie do niej wybiorę dla świętego spokoju..
My 14 września idziemy na szczepienie i jak pomyślę o tych kłóciach .. eh...
Wczoraj mieliśmy armagedon w domu.. myślę, że to po bananie, którego zjadłam w sobotę wieczorem.. wyglądał na podejrzanego, ale go zjadłam - głupia baba, od 9.00 - 14.00 walczyliśmy z brzuszkiem, nie mógł odbić itp., o 14.00 zrobił dwie kupy i trochę mu przeszło.. dopiero po kąpieli, jak się rozluźnił walną mega kupę.. ubrudził siebie, ręcznik i wszystko co było dookoła.. potem zjadł i za jakieś pół godziny chyba zwymiotował, bo na ulanie było tego za dużo.. i dopiero po tym - odpukać - chyba mu przeszło...
Poza tym młody robi zielonkawe kupy i zastanawiam się, czy to nie od produktów mlecznych, które jem.. niby była położna, widziała kolor kupy i powiedziała, że jest ok.. ale jakoś tak mi nie pasuje.. i chyba dzisiaj odstawię mleko i zobaczymy co będzie....
Brejka a Lenka jak ma zaciśnięte piąstki to ma kciuk schowany, czy na zewnątrz?
Pasek może dzisiaj się coś ruszy?

No może może coś ruszy, bo wczoraj od 22 do 1 w nocy miałam regularne skurcze, w nocy się trochę uspokoiło, ale czułam brzuch, no, a dzis rano mam ciemno-brazowe upławy. Byłam dziś na ktg i u dr. Stelmach...szyjka ma 0,5 cm i rozwarcie na ścisłe dwa palce...nie wiem ile to ścisłe 2 palce:) No, ale powiedziała, ze niedługo:)

Teraz tez mnie boli brzuch, a M w Wawie ten egzamin pisze...wrrr... to mnie najbardziej stresuje, ze zacznie sie i go nie bedzie:(

No może może coś ruszy, bo wczoraj od 22 do 1 w nocy miałam regularne skurcze, w nocy się trochę uspokoiło, ale czułam brzuch, no, a dzis rano mam ciemno-brazowe upławy. Byłam dziś na ktg i u dr. Stelmach...szyjka ma 0,5 cm i rozwarcie na ścisłe dwa palce...nie wiem ile to ścisłe 2 palce:) No, ale powiedziała, ze niedługo:)

Teraz tez mnie boli brzuch, a M w Wawie ten egzamin pisze...wrrr... to mnie najbardziej stresuje, ze zacznie sie i go nie bedzie:(

reklama
DURALEX u mnie też dziewczynki robią zielone kupki i nic poza tym im nie dolega więc ja obstawiam że to przez pogodę utleniają się w jelitkach

PASKU TRZmam kciuki żeby Zuzia wreszcie się zlitowała i pokazała się rodzicom

Do góry