reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Wołomina

Kiragold pewnie masz racje...mi osobiście dużo bardziej zależy na tym, aby poród był dobrze poprowadzony i dziecko przebadane wzdłuż i wszerz, a personel kompetentny, a niekoniecznie miły. My z M nie chodziliśmy do szkoły rodzenia ze względu na leżącą ciążę i zależy mi na tym, aby w szpitalu nam wszystko pokazano jak mamy kąpać, jak pielęgnować pępuszek, jak przystawiać do piersi etc.A jak taka olewka, to może rzeczywiście opłacić sobie położna przed porodem, to i potem będzie łatwiej cokolwiek wyegzekwować.
Naprawdę nie oczekuję cudów, ale z relacji znajomej, nawet upominając się o swoje bylo kiepsko i ona też miała wykupioną jedynkę po porodzie.
Ach....

i o to mi chodzilo, polozna rzeczowa i konkretna zadne miziu miziu (mnie to odpowiadalo), lekarze tak naprawde rzadko sie pokazywali (tylko do przebicia pecherza ibadania co jakis czas, no i szycie potem), fajna pediatra, mloda dziewczyna kasia balcerak, a poloznej niestety nie pamietam, szczupla, blondynko-szatynka, w grudniu obcieta na pazia:)

reklama
Duralex ale ja Ci zazdroszczę że już we wtorek :sad: teraz będę małej tłumaczyła żeby wychodziłą jak najszybciej no ale to nie pomaga :(. No mi też wymazu nie dał, chyba wrócił z wakacji bo taki opalony, nie powiem ale wyglądał jak ciasteczko :D Albo ja jeszcze byłam zaspana i dobrze na oczy nie widziałam :D Jakbyśmy się nie spotkały na porodówce to będę trzymała kciuki za Ciebie :)

Duralex odezwe sie w sprawie tel. do p. Ani:) Już od dziś zaczynam trzymać kciukasy, abyś po cesarce szybko wrocila do formy i przede wszystkim, aby dzidzia byla zdrowa:-)
Brejka Ty tez juz niedlugo urodzisz:) Zachęć jakoś tę Twoją córeczkę, co by szybciej raczyla Was swoim widokiem:)A dzwoniłaś do Zduna?

Celka dzieki za info:-)

Od wczoraj mała mi sie potwornie wierci..jak nigdy, a zawsze prawie caly czas dokazuje-teraz wypina nozki i rączki, tak, ze ja wlasciwie nawet jestem w stanie okreslic czy to byla stopa czy kolano...az sie powoli zaczynam denerwowac, czy oby to normalne...hmmm
Wczoraj jadlam duzo ciasta, wiec myslalam, ze to przez to, ale dzis bida jedzeniowa, a ona jakby z 5 redbulli wypila :szok:

Pasek to normalne że tak się wypina :) No ja nie dzwoniłąm do Zduna bo nie wiem czy bym chciała cesarkę, poczekam jeszcze troszkę zobaczymy co się będzie działo no a gadanie w ogóle na nią nie wpływa :/ Co do opinii o szpitalu no to wiesz ile osób tyle opinii, ja słyszałam same dobre no ale to tak jak wszędzie zdarzają się dobre i złe wspomnienia ze szpitala. Jeśli chodzi o opiekę po porodzie to jeśli będę rodziła sn to też nie będę potrzebowała zainteresowania ze strony położnych chyba że coś nie tak się będzie działo ale nie dopuszczam do siebie takich myśli. A jak będzie cc no to pomoc jest niezbędna no ale tu też mam nadzieje że jak cos to mąż zostanie ze mną i będzie się małą zajmował. Ale jak będzie to wszystko wyjdzie w praniu bo ja narazie mogę sobie tylko marzyć :)

Za kciuki nie dziękuję.. podziękuję już po.. Brejka a mnie lekki stresik łapie, bo chyba nie wszystko gotowe.. łóżeczko nadal w piwnicy, wanienka nie kupiona.. a co do wymazu to właśnie coś mówił, że jeszcze nie był w szpitalu, ale jakoś nie zwróciłam uwagi, że to mogłoby wskazywać, że był na urlopie.. na szczęście we wtorek ma dyżur.. Pasek wiercenie jest jak najbardziej normalnie, szczególnie jak się najadłaś węglowodanów :)

Duralex wielkie dzieki z gory za przeslanie namiarow na p. Anię i tę drugą polozną:)
Czy mam tam zadzwonic i po prostu sie umowic, bo nie bardzo wiem, jak takie sprawy sie zalatwia i jak gadac o kasie etc.No i jak Twoje samopoczucie przed wielkim dniem?

Brejka jak sie czujesz?

Jaka rewelacyjna pogoda!!!!Nareszcie pare dni spokoju:)

Pasek namiary już wysłałam. Zadzwoń - zapewne zaproponują spotkanie, na którym dowiesz się szczegółów i wówczas również pogadacie o kasie. A ja zaczynam mieć lekkiego stresa, tylko nie wiem, czy bardziej stresuję się cesarką, czy tym, że na parę dni muszę zostawić córkę.. bo chyba w Wołominie dzieci do szpitala nie wpuszczają :(
Brejka co tam u Ciebie?

reklama
Duralex Dziekuję:-) Zatem zadzwonie i pogadam o ewentualnym spotkaniu, no chyba, ze uda sie nam wsztstko zalatwic telefonicznie:) No nie dziwie sie, ze stresa lapiesz...wydaje mi sie, ze Twoja mala bedzie mogla Cie odwiedzic np. na korytarzu. Bo rzeczywiscie malych dzieci mogą nie wpuszczac na oddzial, ale naprawde nie wiem.
To o ktorej jutro sie tam musisz stawic? Ja juz sie Tobą trochę stresuje, ale i bardzo sie cieszę:) Wszystko bedzie dobrze:)

Do góry