reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Wołomina

Pasek pobierz sobie rutinoscorbin bardzo dobrze działa na takie pękające naczynka. Co do usg no to wydaje mi się że nie ma innego sposobu na zważenie małej no ale mi Zdun trafił z wagą na "oko" oceniając wielkość brzucha. Ja ważoną małą miałam w 31/32 tyg no i w 37. Teraz to już sama nie wiem czy chciałóabym ja jeszcze ważyć bo się za bardzo denerwuję :( Nie ważne jak duża będzie, najważniejsze aby zdrowa :)

Celka a Ci Pietrzacy to gdzie mają restaurację ? mają str www? No i jaka jest średnia cena za osobę ? Wiem że może się cena różnić od zamówionych dań i ich ilości ale jakbyś mogłą podać taką orientacyjnąbyłabym wdzięczna :)

reklama
Celka co do Galopu to nie wiem, czy tam robią chrzciny. A u Pietrzaków byłam na kilku imprezach także polecam... fakt tani nie są..
Pasek... boisz się, że ktoś Ci będzie głęboko patrzył w oczy ? :)... Zdun robi krótkie usg na każdej wizycie i jak poprosisz to poda Ci wagę...

Witajcie ale fajnie że was znalazłam, poczytałam sobie kilka stronek i aż miło poczytać znane terminy :ZDUN, STELMACH, GALOP,STEFANIAKI ITP....
OCZYWIŚCIE jeszcze nie mogę was odróżnić ale jak pozwolicie wpadnę czsem to załapie która ile ma dzieci i takie tam
teraz coś o sobie
mieszkam niedaleko Wołomina -Dobczyn
mam 32 lata ale czuję jakbym nadal miała 18
mam męża i czwórkę dzieci, jak na te czasy to spora gromadka no ale w życiu nie zawsze jest tak jak sobie zaplanujemy- chciałam jedno bądż dwójkę dzieci najlepiej dziewczynkę i tak w 2003 r urodziłam synka , odnośnie jego porodu w Wołominie oczywiście mogłabym duuuuuuuuużo pisać negatywów........
za kilka lat znów zachciało mi się dziewczynki i w styczniu 2008 roku urodził się Igorek też w Wołominie obaj przez cc ale ten poród wspominam miło,
no i darowałam sobie te dziewczynki, trudno , pomyślałam wnuczki będę stroić ale po jednej chwili zapomienia:szok: znów ciąża , trochę się wścieklam ale cóż jest dwoje to i trójkę się wychowa , poszłam do lekarza i:szok::szok::szok::szok: bliźniaki i tak w styczniu 2010 urodziłam te moje dziewczynki Laurę i Roksankę
to na tyle szybki opis :tak:
POZDRAWIAM i wpadnę jeszcze

Brejka u nas na 16 os, obiad i cos a'la kolacja z deserkiem, bez alko/napoi, wyszło 2500. Ciężko określić co kto preferuje i ile tego wyjdzie wszystkiego na stole (czyli ciast/i innym dodatków)... Mogę Ci podesłać przykładowe dania i rozpiskę jeśli chcesz :)

Maju witaj :) To Pasek mieszka kolo Ciebie, bo na Pasku ;) Ja jedynie czaseeeem odwiedzam miesny na Pasku ;)

Aha Maju, to masz niezłą gromadkę :))) masz wesoło w domu :)
Pomaga Ci ktoś czy sama dajesz radę z 4 dzieciaków?

Grillujecie z okazji soboty? ;)

Ostatnia edycja:
Witamy Cię Majka :) Fajną masz gromadkę :) Ale wiesz teraz jak małe to może i ciężko ale ile dzieci tyle razy więcej miłości w domu :) a święta w takim gronie to sama radość, wiem bo ja nieststy mam małą rodzinę ale moja przyjaciółka ma 5 rodzeństwa i jak na nich patrzę to im strasznie zazdroszczę :) Ja bym chciała mieć do 30 tak dwójkę dzieciaczków, teraz mam 24 więc powinnam się wyrobić :) No ale czy tak będzie to się upewnię po porodzie :D

Celka to jestem w szoku co do cen. Strasznie drogo. U nas taki przykłądowy zestaw Rosołek/flaczki, ziemniaczki kilka rodzai surówek schabowy, napoje, kawa herbata, ciasto/lody to kosztuje 40 zł od osoby. To teraz się zastanowię czy ja jednak w domku nie zrobię tych chrzcin jak takie ceny są u nas w restauracjach :(

Ja już nie grilluję, ja chcę na porodówkę ;( normalnie zaczynają mi się robić rozstępy na brzuchu i to na sam koniec :(

Brejko, niestety czasem przed samą końcówką pojawiają się rozstępy. Mało tego, owe pasiaki potrafią pojawić się po ciązy ;)
Już ostatnie dni, obyś nie przenosiła (ja miałam +4dni)

No niestety, coś za coś ;) Ja nie mam zamiaru latać cały dzień z mamą i obsługiwac 14 gości... Uraz poweselny...

Burza była, deszcz padał (nie musiałm kończyć podlewania ogródu) , super :D :D :D
Szkoda tylko, że do domu nam się deszczyk wdarł ;) balkon mamy dwuskrzydłowy i oba były otwarte, a deszcze akurat pod złym kątem padał ;)

Jesteś z rocznika '86?

Witajcie drogie dziewczynki!!!!:-)

Ja juz po weselu-mam nadzieje, ze w nocy nie urodze przez te dzisiejsze wybryki (jak na mnie;-)) Strasznie sie ciesze, ze bylam, choc brzuszek twardnial, a tylko siedzialam...no raz poszlam popatrzec na pierwszy taniec mlodej pary:) Teraz leze i jest ok...oby noc byla spokojna!:-)Bo wczoraj znowu spalam 3-4 godziny:(
Do samego konca wahalam sie czy isc, ale moj M powiedzial, ze musze isc, bo nawet z tym wylewem w oku bede tam najpiekniejsza i on musi sie ze mna pokazać:-D No umial mnie podejsc, choc z tym okiem to wygladam jak rasowy pijak z Pragi:)
Fajnie bylo po 2 miesiacach wyjsc do ludzi, ladnie sie ubrac i wymalowac:)

Celka rzeczywiscie sporo..wychodzi troche ponad 155 pln na osobe-ciekawa jestem jakie jest menu...szczerze mowiac to myslalam, ze w Wolominie jest taniej, a tu takie warszawskie stawki:(Ale zgadzam sie z Toba w 100%-jednak komfort jest ogromny, bez stresu, zero balaganu i przede wszystkim przygotowan, co z pewnoscia pozwoli na skupienie sie na ceremonii chrztu i takie pelne uczestnictwo w imprezie.

Brejeczko droga, rozstepami sie nie przejmuj, a na porodowke juz na dniach!Na rozstepy polecam bardzo krem Biothermu-drogi jak cholera, bo ok.160 pln, ale dziala i starcza na calkiem sporo!!!!!Poza tym te rozstepy podobno znikaja po porodzie, wiec glowa do gory? Jak chcesz to mozemy sie wymienic-Ty mi dasz rozstepy, a ja Tobie wylew w oku:)

Majka witaj! Ja mieszkam w Pasku, moze nawet mialysmy okazje sie mijac na ulicy:) W ktorej czesci Dobczyna mieszkasz? Ja przeprowadzilam sie do Paska 1,5 roku temu i tez strasznie sie ciesze, ze trafilam na te forum, bo nie znam tu absolutnie nikogo. A nasze WOLOMINSKIE grono mlodych mamusiek sie powieksza, co cieszy mnie przeokropnie!:-) No i ogromne gratulacje posiadania takiej super gromadki! Moj maz podpuszcza mnie, ze chcialby miec co najmniej piecioro:-D

Duralex w oczy gleboko patrzyl mi tylko maz;-)Mysle, ze brzuch wszystkich odstraszyl:)hehe

Spokojnej nocy i niech ktos sprawi, aby te 25 stopni na zewnatrz pozostalo jak najdluzej-jak milo po tej burzy:)No chyba, ze bedzie mniej...:)

reklama
no faktycznie 2.5tyś to sporo na 16 osób
ja też na etapie chrzcin za tydzień dokładnie , robię w domu bo warunki jakotakie mam no i trochę uciążliwe dla mnie by było gdzieś w knajpce więc w domku jedyny minus to to że roboty kupę, wten tydzień spędziłam na sprzątaniu domku , jeszcze salon mi na poniedziałek został potem zakupy i goooooootowanie - nielubię ale zatrudnię rodzinkę .Robię na 25 osób + 10 dzieci i myślę że 3 tysiach się zmieszczę.Robię flaczki i rosół na obiad ziemiaczki + udko +surówka i kolacja - młoda kapustka +mielone i schabowe, ciasto, lody, tort,...
i przystawki jeszcze nie wiem jakie napewno 2 rodzaje sałatek, jajka faszerowane, schab w galarecie, ryba po grecku iniewiem może jeszcze coś ale coś co można łatwo i szybko zrobić

PASKU ciekawe czy się znamy ?

Do góry