reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Wołomina

ja bardzo lubię kościól w Klembowie pewnie że zawsze do niego chodziłam i się przyzwyczaiłam i w innym poprostu nie mogę się skupić:baffled:
mamy fajnego wikarego ale niestety odchodzi bo oni co jakiś czas muszą zmieniać parafię
fajny z niego chłopak - 3 lata starsz odemnie i taki "luzak" do tego ma ogromne powołanie i super podejście do dzieci
zna swoich parafian i nawet jak byłam załatwiać chrzest to mi pomagał szukać drugiej chrzesnej bo mi się rozchorowała

reklama
Majka dokladnie tak! Od p. Roguskiej kupilismy dzialke...teraz jej syn z zona wykanczaja dom naprzeciwko nas:-)No szkoda, ze sie nie znalysmy wczesniej, bo jestem wyjatkowo spragniona towarzystwa, a jakbyś wpadla z brygada, to na pewno wrazen by mi starczylo na koljne parę dni:-):-)hehe
Ja bardzo boje sie przedwczesnego porodu...naprawde panicznie!!! Teraz juz jest lepiej, bo dzis skonczylam 35 t.c., wiec jak wytrwam w dwupaku jeszcze 2 tygodnie, to juz poczuje sie calkowicie bezpiecznie!:)

Celka to tez juz wiesz, gdzie mnie szukac, jakby co ;-) To jeszcze Brejce, Duralex i Sylusi trzeba dokladnie wyjasnic:-D

Ostatnio w Wieściach była jakaś działeczka na Pasku na sprzedaż. Nawet tam fajnie, asfalcik, tylko chyba do stacji daleko, nie?

kiedyś swego czsu tam gdze mieszkasz stała taka szopka p Roguskiej a my tam paliliśmy fajki

celka do stacji daleko ale ja mieszkam niedaleko stacji więc rowerkiem byś do mnie pomykała a potem spacerek

ja mieszkam na Krzywej i nas wiosną zalewa po tej zimie to przez kilka dni straż nas odpompowywała

Ja na rowerek musze poczekać, aż maluch podrośnie :) Wtedy kupie takie siedzisko rowerowe i będę śmigać w wolnych chwilach :)

Kurczę, poszła bym do łóżka ale w życiu nie zasnę.. Ostatnio chodze grubo po północy spać ;) a między 2-3 wstaje Mały hihi nie ma to jak się wysypiac ;)

Krzywej nie kojarze... Hmmm To po której stronie stacji, jak się jedzie do Tłuszcza? W stronę Grabia?

Ja na rowerek musze poczekać, aż maluch podrośnie :) Wtedy kupie takie siedzisko rowerowe i będę śmigać w wolnych chwilach :)

Kurczę, poszła bym do łóżka ale w życiu nie zasnę.. Ostatnio chodze grubo po północy spać ;) a między 2-3 wstaje Mały hihi nie ma to jak się wysypiac ;)

Krzywej nie kojarze... Hmmm To po której stronie stacji, jak się jedzie do Tłuszcza? W stronę Grabia?

a wiesz gdzie jest strasz w Dobczynie?
to jak wracasz z zakupów z masarni i jesteś na prostej do przejazdu kolejowego po prawej mijasz straż i za jakieś 300 metrów mnie
jak będziesz jechala na zakupy daj znać pomacham z balkonu

do spanka to ja już z godzinę się wybieram a też wstaję w nocy :( ale się wciągnełam z wami w rozmowę

To ta ulica co jest straż to Krzywa?
Elegancko masz, chodniczek z kosteczki :D

Ja jak na rowerze jeździłam w tamte okolice, szczególnie rok temu to przez Lipinki, tą ulica co jest straż i w kierunku albo Klembowa albo na Kraszew... Asfald dobry to się super jechało :)

Ojej dziewczyny ale się naprodukowałyście tych postów:), a ja nawet nie wiem o czym piszecie bo nawet Wołomina dobrze nie znam :(

Pasek Ty się boisz żeby wcześniej nie urodzić a ja się modliłam żeby urodzić na początku lipca i urodzę ale na początku sierpnia :D

Celka a Ty to jesteś z samego Wołomina czy okolic bo nie wiem już czy wcześniej pisałaś :)?

Dziewczyny ta noc to była masakra, nie mogłam wogóle spać, gorąco i duszno aż mi się płakać chciało :( zastanawiam się nad kupnem nawilżacza powietrza jak będa takie upały bo człowiek stary nie wyrabia a co dopiero takie maleństwo.

Co do chrzcin no to babcie będą musiały mi pomóc,nie ma innego wyjścia no chybaże zafunduja chrzciny w takiej lux restauracji :D Ja będę chrzciła u nas w Kościele MBCz. Nawet fajny kościółęk i księża też ( byłam z raz :D ).

celka nie ta ul. co straż to Willowa a ja jeszcze bliżej stacji. Moja to ul. piaskowa i na niej są dwa domy , na począdku mój na końcu mamy i brata, fajnie tak bo dzieciaczki mogą na niej bezpiecznie same chodzić, jeździć rowerami, nawet ten 2,5 sam do babci śmiga

ja pamiętam że też nie mogłam doczekać się kiedy urodzę a pierwsze to zawsze się dłuży, u mnie w pierwszej ciąży źle wyliczyli termin na 2 marca i 9 marca poszłam do szpitala na wywołanie , miała być dziewczynka (z USG) ,przez tydzień chodziłam na trakt porodowy na oxytocynę i jak mi podawali to skorcze były jak kroplówka się skończyła to skórcze też więc po tyg stwierdzili że mam źle termin wyliczony i dali drugi tym razem z pierwszego USG na 25 marca zrobili USG na którym wyszło że jednak chłopiec (a ja kiecek nakupowałam)i puścili do domu. Znów przenosiłam i 1 kwietnia wzieli do szpitala, przebili wody i powiedzieli że muszę urodzić po 12 godz męczarni :szok: rozwarcie tylko na 6 i nic więc zrobili cc ,wogóle ten mój pierwszy poród to z przygodami

PASKU NIE MARTW SIĘ WCZEŚNIEJSZYM PORODEM myślę że twoje maleństwo ma ok. 2 kilo więc jakby co będzie dobrze. Znajoma urodziła w 36 tyg chłopca 4200
często zdarza się tak że te które mają problemy z donoszeniem i są już w bezpiecznym okresie , lekarze odstawiają tabletki a dzieciątko nie chce wyjść.Więc nie martw się, korzystaj z ciszy , odpoczywaj bo niedługo się zacznie roboty co niemiara

reklama
Ja jestem z okolic (ze swoją "wsią" sie nieutożsamiam :baffled:), ale okolice wołomińskie wszystkie kojarze :) no może prócz ulic ;)

Na Koscielnej mieliśmy nauki te o planowaniu rodziny, nie mogę skojarzyć jak one się nazywają hmmm Babeczka porażka hihihi ale proboszcz super :))) a Ks. S. ehhh byłam u niego u spowiedzi :-D pierwszy i ostatni raz, za dużo osób słyszało wywody księdza :rofl2:

Do góry