reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Wołomina

ja bardzo lubię kościól w Klembowie pewnie że zawsze do niego chodziłam i się przyzwyczaiłam i w innym poprostu nie mogę się skupić:baffled:
mamy fajnego wikarego ale niestety odchodzi bo oni co jakiś czas muszą zmieniać parafię
fajny z niego chłopak - 3 lata starsz odemnie i taki "luzak" do tego ma ogromne powołanie i super podejście do dzieci
zna swoich parafian i nawet jak byłam załatwiać chrzest to mi pomagał szukać drugiej chrzesnej bo mi się rozchorowała

reklama
Majka dokladnie tak! Od p. Roguskiej kupilismy dzialke...teraz jej syn z zona wykanczaja dom naprzeciwko nas:-)No szkoda, ze sie nie znalysmy wczesniej, bo jestem wyjatkowo spragniona towarzystwa, a jakbyś wpadla z brygada, to na pewno wrazen by mi starczylo na koljne parę dni:-):-)hehe
Ja bardzo boje sie przedwczesnego porodu...naprawde panicznie!!! Teraz juz jest lepiej, bo dzis skonczylam 35 t.c., wiec jak wytrwam w dwupaku jeszcze 2 tygodnie, to juz poczuje sie calkowicie bezpiecznie!:)

Celka to tez juz wiesz, gdzie mnie szukac, jakby co ;-) To jeszcze Brejce, Duralex i Sylusi trzeba dokladnie wyjasnic:-D

Ostatnio w Wieściach była jakaś działeczka na Pasku na sprzedaż. Nawet tam fajnie, asfalcik, tylko chyba do stacji daleko, nie?

kiedyś swego czsu tam gdze mieszkasz stała taka szopka p Roguskiej a my tam paliliśmy fajki

celka do stacji daleko ale ja mieszkam niedaleko stacji więc rowerkiem byś do mnie pomykała a potem spacerek

ja mieszkam na Krzywej i nas wiosną zalewa po tej zimie to przez kilka dni straż nas odpompowywała

Ja na rowerek musze poczekać, aż maluch podrośnie :) Wtedy kupie takie siedzisko rowerowe i będę śmigać w wolnych chwilach :)

Kurczę, poszła bym do łóżka ale w życiu nie zasnę.. Ostatnio chodze grubo po północy spać ;) a między 2-3 wstaje Mały hihi nie ma to jak się wysypiac ;)

Krzywej nie kojarze... Hmmm To po której stronie stacji, jak się jedzie do Tłuszcza? W stronę Grabia?

Ja na rowerek musze poczekać, aż maluch podrośnie :) Wtedy kupie takie siedzisko rowerowe i będę śmigać w wolnych chwilach :)

Kurczę, poszła bym do łóżka ale w życiu nie zasnę.. Ostatnio chodze grubo po północy spać ;) a między 2-3 wstaje Mały hihi nie ma to jak się wysypiac ;)

Krzywej nie kojarze... Hmmm To po której stronie stacji, jak się jedzie do Tłuszcza? W stronę Grabia?

a wiesz gdzie jest strasz w Dobczynie?
to jak wracasz z zakupów z masarni i jesteś na prostej do przejazdu kolejowego po prawej mijasz straż i za jakieś 300 metrów mnie
jak będziesz jechala na zakupy daj znać pomacham z balkonu

do spanka to ja już z godzinę się wybieram a też wstaję w nocy :( ale się wciągnełam z wami w rozmowę

To ta ulica co jest straż to Krzywa?
Elegancko masz, chodniczek z kosteczki :D

Ja jak na rowerze jeździłam w tamte okolice, szczególnie rok temu to przez Lipinki, tą ulica co jest straż i w kierunku albo Klembowa albo na Kraszew... Asfald dobry to się super jechało :)

Ojej dziewczyny ale się naprodukowałyście tych postów:), a ja nawet nie wiem o czym piszecie bo nawet Wołomina dobrze nie znam :(

Pasek Ty się boisz żeby wcześniej nie urodzić a ja się modliłam żeby urodzić na początku lipca i urodzę ale na początku sierpnia :D

Celka a Ty to jesteś z samego Wołomina czy okolic bo nie wiem już czy wcześniej pisałaś :)?

Dziewczyny ta noc to była masakra, nie mogłam wogóle spać, gorąco i duszno aż mi się płakać chciało :( zastanawiam się nad kupnem nawilżacza powietrza jak będa takie upały bo człowiek stary nie wyrabia a co dopiero takie maleństwo.

Co do chrzcin no to babcie będą musiały mi pomóc,nie ma innego wyjścia no chybaże zafunduja chrzciny w takiej lux restauracji :D Ja będę chrzciła u nas w Kościele MBCz. Nawet fajny kościółęk i księża też ( byłam z raz :D ).

celka nie ta ul. co straż to Willowa a ja jeszcze bliżej stacji. Moja to ul. piaskowa i na niej są dwa domy , na począdku mój na końcu mamy i brata, fajnie tak bo dzieciaczki mogą na niej bezpiecznie same chodzić, jeździć rowerami, nawet ten 2,5 sam do babci śmiga

ja pamiętam że też nie mogłam doczekać się kiedy urodzę a pierwsze to zawsze się dłuży, u mnie w pierwszej ciąży źle wyliczyli termin na 2 marca i 9 marca poszłam do szpitala na wywołanie , miała być dziewczynka (z USG) ,przez tydzień chodziłam na trakt porodowy na oxytocynę i jak mi podawali to skorcze były jak kroplówka się skończyła to skórcze też więc po tyg stwierdzili że mam źle termin wyliczony i dali drugi tym razem z pierwszego USG na 25 marca zrobili USG na którym wyszło że jednak chłopiec (a ja kiecek nakupowałam)i puścili do domu. Znów przenosiłam i 1 kwietnia wzieli do szpitala, przebili wody i powiedzieli że muszę urodzić po 12 godz męczarni :szok: rozwarcie tylko na 6 i nic więc zrobili cc ,wogóle ten mój pierwszy poród to z przygodami

PASKU NIE MARTW SIĘ WCZEŚNIEJSZYM PORODEM myślę że twoje maleństwo ma ok. 2 kilo więc jakby co będzie dobrze. Znajoma urodziła w 36 tyg chłopca 4200
często zdarza się tak że te które mają problemy z donoszeniem i są już w bezpiecznym okresie , lekarze odstawiają tabletki a dzieciątko nie chce wyjść.Więc nie martw się, korzystaj z ciszy , odpoczywaj bo niedługo się zacznie roboty co niemiara

reklama
Ja jestem z okolic (ze swoją "wsią" sie nieutożsamiam :baffled:), ale okolice wołomińskie wszystkie kojarze :) no może prócz ulic ;)

Na Koscielnej mieliśmy nauki te o planowaniu rodziny, nie mogę skojarzyć jak one się nazywają hmmm Babeczka porażka hihihi ale proboszcz super :))) a Ks. S. ehhh byłam u niego u spowiedzi :-D pierwszy i ostatni raz, za dużo osób słyszało wywody księdza :rofl2:

Do góry