reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Wołomina

Cześć dziewczynki!
Jej jak pomyśle o tych upałach i o waszych brzusiach.... pewnie wam ciężko! My z malutką połowe dnia spędzamy w domku bo zbyt gorąco dla 4 miesięcznego malca a starsza właśnie wtedy chce pobujac się lub pozjeżdżać...buu nie rozdwoje się:sorry2:
Jesli chodzi o miejsce zamieszkania - ja mieszkam w Duczkach zaraz za Wołominem.... no wieś to i nic więcej.... mam fajnych sąsiadów ale częto tęskno mi do Wawki , do spacerów prostym chodnikiem i sklepów pod nosem i że nie wszędzie trzeba było jechać autem... no cóż!Teraz latem fajnie a gorzej jak przyjdzie jesień!:-(

Brejka dzieki wielkie za info:-) Szkoda, ze Zielonka, a nie Wolomin...Niestety dzis tych uplawow jeszcze wiecej, ciagnie sie to i brzydko wyglada no i umowilam sie do dr. Dłuskiego na konsultacje, bo akurat dzis on ma wolny termin gdzies na Mickiewicza 12 (w necie wpisalam konsultacje ginekologiczne Wolomin i akurat on byl). Mam nadzieje, ze mnie uspokoi i cos zaradzi. Do Zduna do Zielonki nie ma mnie kto zawiesc:-( Ale i tak do niego pojde, tylko niestety jestem uzalezniona od innych, jesli chodzi o kwestie dojazdow:-(

!!:-)
Jak coś to tu masz stronkę dr Lipy..
Ginekolog Andrzej Lipa - GinWeb.pl
:tak:

reklama
Sylwusia fajnie że się odezwałaś :) Wiesz mam do Ciebie pytanie, Twoje dzieciaczki tzn starsza chodzi gdzieś do przedszkola ? Co będziesz robiła po macierzyńskim ? idziesz na wychowawczy czy wracasz do pracy ? Ja mam zamiar wrócić do pracy i tak się zaczynam orientować troszkę w żłobkach :) Szkoda mi małej będzie zostawić no ale siłą wyższa :(

Ale mialam noc!!!! Myslalam, ze moze to juz...brzuch mi sie stawial potwornie i nawet co 10 min przez jakis czas.:szok:..mala sie w tym czasie bardzo wiercila, wiec pocieszam sie mysla, ze to moze jej ruchy tak uaktywnily macice...bo przy ilosci lekow, ktore biore, to tych twrdnien bylo zdecydowanie za duzo. Oby dzis bylo lepiej:tak:

Brejka, doskonale Cie rozumiem...jak pochodzisz z tamtych stron co ja, to może kojarzysz Łapy (miasteczko 25 km od B-stoku)-tam się wychowałam i tez polowa bloku to ciotki klotki były...no coz może jak będziemy bardziej mobilne, to te zycie towarzyskie odżyje, choc przy malym dziecku, to czarno to widze...:-(

Kiragold, ale się uśmiałam z tej Gronkiewicz-Walz!!!!:-)

Sylwusia, bardzo dziekuje za info o dr Lipie-slyszalam duzo dobrych rzeczy na jego temat! To on Ci prowadzil ciaze?
Mieszkasz w Duczkach, czyli my to naprawde już prawie jak bliskie sasiadki.:-) Kto Ci odbieral porod?

Już kiedys pytałam na forum o dobrego pediatre w Wolominie i starałam się wyszukac w necie jakas fajna przychodnie, gdzie mogłabym się zapisac. Czy ktoras z Was jest zapisana na Prądzyńskiego? Wolalabym zapisac sie do sprawdzonej, a nie bazowac na necie...z gory dzieki i przepraszam, jesli juz byla o tym mowa, a ja zapomnialam! Brejka, chyba Ty cos pisalas...

I przylaczam się do apelu Brejki-mamusie z Wolomina i oklic zapraszamy do nas!!!!:-)

Pasek a bierzesz do tych leków nospe? Jak tak Ci się stawia to weź no chybaże masz przepisany fenoterol. Jak mi się tak stawiał w 32 tyg to ja brałam nawet 3 nospy żeby tylko przeszło ale teraz już przestałam brać na te skurcze bo jednak macica musi ćwiczyć, no ale Ty masz jeszcze czas :) Ja jestem zapisana do Marvitu na Kościelnej ale nie pamietam jak ta moja doktor się nazywa. Mi to obojętnie do jakiego pediatry zapiszę bo i tak wszystko co mnie będzie niepokoiło to będę konsultować ze znajomym pediatrą. No ja nie pochodze z tamtych stron, Ostrołęka jest 120 km od Wawy 35 km od Łomży także do Białego to jeszcze kawałek drogi :)
Ja mam nadzieję że odżyję jak urodzę ale powiem szzerze ze tu nie ma nawet gdzie wyjsć, chyba nawet lodziarni nie ma tak żeby sobie z mała usiąść posiedzieć i zjeśc jakiś deserek :/

Ja wczoraj też już myślałam że się coś rozwinie bo cały dzien bolał mnie brzuch i strasznie kuła mnie szyjka macicy, mała się odpychała nóżkami i tam wkręcała a na wiecvzór to pare skurczy było, no ale w nocy rozeszło się po kościach:/

Tutaj jest link do fajnego programu szczególnie dla nas Pasek niedoświadczonych :)
Mamo to ja - Mamo to ja - S01E02 - VoD w Onet.pl

Jak się skończy pierwsza część to poczekaj sekundkę załaduje się druga i tam jest o noworodkach, ciązy i karmieniu :)

Witam Kiragold :) No to fajnie że miło wspominasz poród w Wołominie. Ja właśnie z tych powodów nie mam zamiaru pakować się do Warszawy :) Ale powiem że im bliżej tym bardziej zaczynam się bać :/ Oj to masz dobrze z tym podobieństwem mamy, pewnie duzo łatwiej w urzędach też coś załatwić :) A jesteś może z okolic czy z samej Warszawy ?

mieszkam w piasecznie;) rodzisz w wolominie rozumiem, wspominam super, swietna polozna, rzeczowa i konkretna (niestety nie znam nazwiska), gorzej z lekarzami, no ale oni przy porodzie potrzebni sa tylko do szycia;D przyjmowal mnie jeden taki baran wstretny, uch skarge bym doniosla, bufon okropny, nad ranem kolo 5 lub 6 (wasiki a'la hitler), gbur i juz, nie polecam;) na szczescie skonczyl dyzur;) powodzenia! tylko wez papier toaletowy bo nie maja

Wąsiki ala Hitler to myślę że to był ordynator :D NO on ma bardzo specyficzny humor :/ Wiem że nie mają papieru, już spakowałam :D Ogolnie ja biorę wszystko co potrzeba do szpitala bo tam nie mają nic tylko łóżko, nawet kanapki sobie zrobię :D

Wąsiki ala Hitler to myślę że to był ordynator :D NO on ma bardzo specyficzny humor :/ Wiem że nie mają papieru, już spakowałam :D Ogolnie ja biorę wszystko co potrzeba do szpitala bo tam nie mają nic tylko łóżko, nawet kanapki sobie zrobię :D

a no i co smieszne ja sie nastawilam na znieczulenie a tam lipa:/ nie bylo, ale dalismy rade bez:D w ogole to moglabym rodzic tu zaraz teraz tak bylo fajnie:) ogladalismy z mezem nawet film na laptopie w miedzyczasie:)

To że nie ma znieczulenia to my wiemy :)

Oj widze że dziś żadna tu nie zajrzała:( A ja dziś porobiłam porządki, pomyłam połowę okien ale resztę zostawiam na jutro, podobno to przyspiesza poród ale ja nie wiem jak ma to zrobić :/ Przy tych nowych oknach to czlowiek wogóle się nie męczy, mam porównanie bo w poprzednim wynajmowanym mieszkaniu mieliśmy stare to aż mi się nie chciało ich myć :/ A co tam u Was ? Jak samopoczucie ?

Brejka gratuluje porzadkow...ze Ci sie chcialo w taki upal:-) Pisalas o nospie, ja moja droga od 26 t.c. biore nospe forte 3 razy dziennie i do tego cordafen 3 razy dziennie-wiec ta moja macica powinna sie zachowywać, jak naćpana, mega luzo, a ona jak w wojsku na bacznosc!!!;-)
Na szczescie juz wczoraj i dzisiaj bardzo grzeczna!!!

Moj M popral ciuszki, rozek i kocyk dla Zuzi...i lozeczko zlozyl...moj tesc-stolarz pomagal skrecac to lozeczko i ile sie przy tym nagdal, ze lipne i zaraz sie rozwali...no i powinnismy kupic debowe, a nie bukowe:wściekła/y: Moim zdaniem jest przesliczne i bardzo jestem zadowolona:-)
Porobilam tez zakupy przez net dla siebie do porodu i karmienia i dla malej-tyle kasy poszlo na te *******y, ze szok! Juz od teraz sie zacznie wydatkomania hehe

Zastanawiam sie nad kupnem monitoru oddechu, bo z moimi schizami, to pewnie przez rok nie bede spala nawet przez minute w obawie, ze mala zaliczy, jakis bezdech w nocy...dziewczyny a Wy rozwazacie taki zakup?

Brejka super ten cykl Mama i ja!!! Strasznie dlugo sie laduje, ale ja nie chodzialm do szkoly rodzenia, wiec bardzo fajna sprawa! Wielkie dzieki!!!

reklama
Wiesz nie słuchaj ze łóżeczko się rozwali bo ja mam łóżeczko po sobie i przez tyle lat i tyle dzieci się w nim wyspało i stoi całe i zdrowe tylko coraz więcej śladów zębów na nim :D NO tak teraz czekają Cię największe wydatki. Ja ograniczyłam się do kupowania minimum rzeczy a reszta wyjdzie w praniu co tam jeszcze mi potrzeba. Co do monitora oddechu to moi znajomi maja i sobie zachwalają ale jakiej firmy to nie wiem. Ja osobiście nie inwestuję w takie sprzęty bo wiem że i tak będę wstawała i sprawdzała mimo że jest ten monitor. Zaraz mi się nabije do głowy że to tylko rzecz i może nie zadzałać na czas, mogą się baterie rozładować i tp itd więc stwierdziłam że nie będę w to inwestować , kupie już raczej łóżeczko turystyczne żeby miec na wyjazdy do teściów.

A ja właśnie wróciłam znad Zegrza, suuper było , jeziorko ( nogi pomoczyłam :D ) plaża i toaleta blisko :D

Do góry