reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Wołomina

Brejka, ale fajnie!:-)J a mam zamiar zaliczyć Zegrze jeszcze przed porodem-na jakiś weekend pojechałabym sobie:) Ale jeszcze 3 tygodnie sie pomecze i poleżakuje glownie, a potem hulaj dusza, piekla nie ma;-)

Moja mama twierdzi podobnie w kwestii lozeczka...w koncu bedzie tam spalo dziecko a nie Pudzianowski!
A monitor oddechu to pewnie kupie, tak czy siak, dla spokoju wlasnej glowy. Boje sie pomyslec, co to bedzie po narodzinach, jak ja w ciazy mam takie napady paniki:szok:

Brejeczko, a powiedz ile masz pieluch tetrowych i co zabierasz do szpitala (mam na mysli ilosci)?

No i juz zaczynam sie martwic o Duralex...czyzby dzidzia sie pospieszyla za bardzo...oby nie!

reklama
Witam dziewczynki!
Tylko w nocy mam chwilke by zajrzeć. Dzis moja starsza córcia pojechała z dziadkami nad morze na tydzień więc troszkę odsapnę i nabiorę może werwy ;-)!
Jak waze maluszki...mam nadzieje że wszystko u was dobrze!

Sylwusia, bardzo dziekuje za info o dr Lipie-slyszalam duzo dobrych rzeczy na jego temat! To on Ci prowadzil ciaze?
Mieszkasz w Duczkach, czyli my to naprawde już prawie jak bliskie sasiadki.:-) Kto Ci odbieral porod?

Już kiedys pytałam na forum o dobrego pediatre w Wolominie i starałam się wyszukac w necie jakas fajna przychodnie, gdzie mogłabym się zapisac. Czy ktoras z Was jest zapisana na Prądzyńskiego? Wolalabym zapisac sie do sprawdzonej, a nie bazowac na necie...z gory dzieki i przepraszam, jesli juz byla o tym mowa, a ja zapomnialam! Brejka, chyba Ty cos pisalas...
To fakt , mieszkamy tuż, tuż..:tak:!
Ten poród odbierał dr Lipa ( mój prowadzący ) i jestem z tego bardzo zadowolona - byłam spokojniejsza , bo chodzę do niego już 5 lat. Ale poprawdzie to położna odwala całą robotkę - a one są w szpitalu rewelacyjne!
Jeśłi chodzi o przychodnie to już pisałyśmy ale... mój mąż chodził na prądzyńskiego i się przeniósł...jakoś usług pożal się Boże.
My chodzimy na Kościelną do nowej przychodni, warunki bardzo dobre i obecnie 2 panie doktor od maluszków są ok - jedna dr Sidor dla mnie rewelacyjna z bardzo fajnym podejściem do dzidziolów! Chyba jednak nie ma idealnych przychodni bo zawsze może być coś...

Sylwusia fajnie że się odezwałaś :) Wiesz mam do Ciebie pytanie, Twoje dzieciaczki tzn starsza chodzi gdzieś do przedszkola ? Co będziesz robiła po macierzyńskim ? idziesz na wychowawczy czy wracasz do pracy ? Ja mam zamiar wrócić do pracy i tak się zaczynam orientować troszkę w żłobkach :) Szkoda mi małej będzie zostawić no ale siłą wyższa :(
Starsza chodziła do Czerwonego Kapturka na ul Fieldorfa ale od tego wrezśnia idzie do Baśniowej Krainy na Orwida ( integracyjne z grupą maluszków od 2 lat )
HYm ja mam zamiar posiedzieć do końca roku w domu.... zaraz zacznę urlop wypoczynkowy a potem krótki wychowawczy.... ale wyjdzie w praniu...ze starszą siedziałam 1,5 roku- udało się jakos pogodzić!
Dobranoc !

Pasek ja już Duralex kiedyś pisałam co spakowałam, trzy pieluszki tetrowe, dwie flanelowe, i po trzy : body na długi rękaw, body na krótki rękaw ( roz 56 i 62 ), pajacyki (56,62) śpiochy ( 56,62), kaftaniki (56,62 ), kocyk, czapeczki, łapki, skarpetki. Chusteczki nawilżane, pampersy, krem do buzi i ciała, bepanthen, sól fizjologiczną i płatki kosmetyczne. I to chyba wszystko jak zabraknie czegoś to M dowiezie albo zabierze to co niepotrzebne :)

Sylwusia dziękuję za info, to ja muszę poszukać żlobka takiego od 6 miesięcy, ciekawe ile może kosztować. Gdzieś w internecie wyczytałam info że ok 700 zł ale nie wiem czy to nie są stare ceny :/ Oj to troszke odsapniesz bo z dwójką dzieciaczków to ciężko mimo wszystko jest. A dzieciaczek mój przynajmniej ma się dobrze:) Tylko coraz mniej się rusza ale to chyba dlatego że nie ma miejsca, już mogłaby się szykować na ten świat w końcu zaczął mi się 37 tydzień, ale już bliżej jak dalej :)

Hej!
Mała śpi , starsza juz nad morzem, małż ogląda mecz.... mam chwilkę.
Co do żłobka to u nas w Wołominie jest kilka prywatnych "ala"żłobków, ceny jak mówiła znajoma zbliżone do prywatnych przedszkoli. ALe to napewno będzie trudne zostawic takiego malca, ja w zeszłym roku jak moja starsza miała już 3 lata nie mogłam do końca poradzić sobie z rozstaniami w przedszkolu ( strasznie płakała i to 3 miesiące, czyli tyle ile chodziła).
Brejka nie zapomnij dla siebie podkładów na łóżko, bo to przez pierwszy dzień totalna rewelacja i nie musisz się prosić o zmiane tego z materiału który leży na łóżku!:tak:
Milego dnia !!

Hej dziewczyny!

Brejka dziekuje za przypomnienie o ubrankach, ten post o nich widocznie gdzies mi umknal...

Sylusia fajnie, ze mala pojechala nad morze-na pewno bedzie miala super frajde przy tak pieknej pogodzie!:-)

Co do przychodni, to mowicie, ze Marwit na Koscielnej...pewnie sie tam zapisze:-)
Sylusia a czy dr Sidor jest pediatra czy tylko lekarzem rodzinnym?

Wlasciwie to chcialabym wybrac przychodnie pod kontem wlasnie dobrego pediatry:-)
Milego wieczorku drogie mamusie!!!:-)

Jestem zadowolona z przychodni Marwit i z lekarzy, a to chyba ok. Dr Sidor zdaje mi się że jest lekarzem rodzinnym ale przyjmuje głównie dzieciaczki. To jest i tak , że trafiasz raz do jedej doktor raz do drugiej , no chyba że nie ma nic bardzo pilnego to wtedy celuje na dr Sidor. Świetna jest też dr Geniusz - Pękalska - to lekarz rodzinny, przyjmuje głównie dorosłych ale jak coś pilnego a nie ma pediatry to ona jest w zastępstwie.

O to ja właśnie do tej Geniusz Pękalskiej jestem zapisana tylko nie mogłam sobie przypomnieć ale nigdy u niej nie byłam :) Co do podkładów to mówisz ze lepiej wziąć, no ja chciałam a położna powiedziała że nie trzeba ze zmienią jak taka potrzeba no ale może jednak jedną paczkę sobie zakupię . Tych majtek poporodowych też nie wolno ale ja biorę ,położna powiedziała że nikt pod koszule nie zagląda tylko na obchód trzeba zdjąć.

Ja właśnie wróciłam z grilla, ale jestem obżarta brzuch mam dwa razy większy :D

Witam i ja,
Nie było mnie, bo pojechałam na Mazury... :) byłam ciekawa, czy przypadkiem już się któraś nie rozpakowała :)... ale jak widzę wszystkie jeszcze w dwupaku...

Uffff...Duralex my to juz od zmyslow odchodzilysmy:tak:
No to piknie, ze Mazurki udalo Ci sie przed porodem zaliczyc, no i temperatura byla przewspaniala!!! Ja to chcialabym chociaz Zegrze przed porodem zaliczyc!!:-)

Sylusia, Brejka, a nie bedziecie szukaly stricte pediatry...wiem, ze Ty Brejka masz znajomego pediatre, to u Ciebie problem z glowy, ale mi wszyscy radza, aby koniecznie byl specjalista pediatra dla noworodka, a nie lakarz rodzinny. Kurcze, no i nie wiem nadak co począć?

Dziewczynki przemilej niedzieli zycze i nie zapomnijcie zaglosowac...wlaczyl mi sie duch obywatelski i wszystkich upominam;-) Ja po socjologii jestem i wbijano nam na studiach do glow, ze nie isc glosowac, to największe przestepstwo:-)

reklama
No Duralex już myślałam że nie zaczekałaś na mnie i poszłaś rodzić :D Fajnie że pobyt się udał :) teraz prędko to żadna z nas na mazurki nie pojedzie :( A gdzie dokładnie byłaś? Ja kiedyś to dwa razy do roku jeździłam.

Pasek no my z M idziemy zagłosować mimo że nie ma na kogo ale się śmiejemy że ja zagłosuję na męża a on na mnie :). Ja będę do pediatry zapisywała ale do takiego jaki jest w tej przychodni. Ja mam dziś nalot moich rodziców i teściów a do tego koszmarnie boli mnie krzyż i chce mi się poleżeć tyłkiem do góry :/

Też życzę wszystkim miłej niedzieli :)

Do góry