reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

reklama
Dzięki Iza - no nie wydaje mi się że księgowa najniższe pewnie płaci - ale to podpytam ją ( chociaż ona taka słaba jest ).
Co do chorwacji to ja też za rok chcę ale z przyczepą więc na jakiś camping.

Aha co do warzyw - to nei wiem, powiem tylko tyle że dość długo pracowałam w laboratorium i badaliśmy warzywka i nie ma warzyw eko w polsce więc słoiki zawsze wygrawały w ilości pestycydów, polecam słoiki przez przynajmniej pierwsze kilka miesięcy.

Iza, Maria - w Chorwacji bylam parę razy ale ze starszymi dziecmi wiec wymagania lokalowo/polożeniowe mielismy zupełnie inne. Chętnie podziele sie tamtymi wrazeniami tudziez fotkami i poradami. Teraz calkiem rozdarta jestem - starszaki potrzebuja przede wszystkim towarzystwa do zabawy +animacji, a Jula małego placu zabaw .. a ja - spokojnego cichego miejsca bez tlumu turystow i .. plaza malutka, paszczysta i kawałek morza tez by sie przydał :-D. Rok temu spedzilismy cudowny urlop w Hiszpanii ... własnie niczego nie brakowalo, tylko cena była jakas okrutna, bo za Misie jak za dorosłego placimy :-(
peperka to ful wypas ci się trafia :-), ja taki samolot tylko na filmie widzialam :-p.

Peperka udanego lotu :-) Kiedy wyjeżdżacie?

Jagoda ja również słyszałam,.że ciężko się dostać. Czas oczekwiania na bilety strasznie długie.

My dziś byłyśmy u lekarza. Maja ma 74 cm i 8660. A wydaje się większym klocuszkiem;-) Zaszczepiłam ją na pneumo,bo ostatnio widziałam dziecko z powikłaniami po tym i okropność ;no:

A to muzeum etnograficzne jest takie atrakcyjne dla dzieci?

My jutro do Kopernika jedziemy, do zoo być może w środę. Wtorek mamy już zabukowany inaczej.
Tyle można obejrzeć w tej chwili
Wystawy stałe
Ja byłam kiedyś i mi się podobało bardzo.:tak::-):-)
A ja się rozłożyłam na maxa...
Byłam dziś u lekarza i lekarka nie wie co mi jest ...:szok::szok:
Na razie dostałam 2 niesteroidowe leki przeciwzapalne i za 2-3 dni ma być lepiej...:baffled::baffled::baffled:
Do pracy dziś nie poszłam ,ale jutro do Zoo z dzieciakami się wybieram :tak::-D:-D

lolkak: lecimy 24.08 i wracamy 9.09 :) Wage Maja ma sluszna, Oliwier jeszcze wiecej wazyl - teraz ma 13 kg ;)

tez mam w planach pneumokoki, ale to jak wrocimy bo poki co sie na meningo zapisalam a w polowie sierpnia jeszcze mam jakies z kalendarza szczepien. jak wroce to jeszcze o ospie mysle.

Patewka: samolot w sumie fajny, ale jak z niego wysiadzie 550 osob i wszyscy pojda do kolejki w Imigration na lotnisku, to bedzie duuuuuuuuuuuuuuzo stania. Tam nikt z dzieckiem nie przepuszcza. A nie daj boze jeszcze jakis duzy samolot w tym samym czasie.. Poki co widze ze dosc zapchany, bo dzis rezerwowalam konkretne miejsca i ciezko bylo cos znalezc. Na dolnym pokladzie jest 57 rzedow siedzen, po 10 siedzen w kazdym (liczac od chyba 12 rzedu), a my jestesmy w 34, wiec przed nami troche ludu bedzie do wyjscia.

reklama
Czesc

Wrocilam.. ale nie mialam chwili nic napisac... w sumie zaraz jzu wyjezdzam, bo w piatek na Mazury, a w poniedzialek juz do Holandii nad morze czarne, pod namiot.. :-) teraz tez spalismy w Niemczech ostatnie 2 dni pod namiotem i akurat caly czas lalo...

Z Lena bylam w Niemczech u okulisty, 2h trwala wizyta prywatna i nie chcial kasy od nas wziac!!- na kazde pytanie lekarz mi odpowiedzial.... wytlumaczylm dal duzo nadziei.. (ja wam nie pisalam, ale przed wyjazdem mialam ciezkie dni , bo zaczelam zaklejac oczko Lenie i ona na poczatku nawet mnie nie widziala, a stala 1m ode mnie, Wtedy sie zalamalam... to byl ciezki okres dla mnie i dla malej.. Niestety nasi okulisci ,a bylam juz u kilku, maja duzy brak wiedzy!! zwlaszcza tej najnowszej.... i nie dawali mi nadziei... a mozna sensownie popracowac nad oczkiem Lenki!!! I mam duzy zal, ze zaden okulista nie wyslal mnie z mala na rehabilitacje czy do ortoptysty, tyflopedagoga czy nawet do optometryka... wogole nie wiem czy uda mi sie znalezc terapie w Polsce, taka na jaka nam w Niemczech polecil okulista...Ku mojemu zaskoczeniu , odradzil mi szczepic mała, dał fajna literature i na temat oczka i na temat szczepien... uspokoil mnie,ze wiele dzieci w Niemczech nie jest szcepionych (bo u nich nie ma obowiązku), maja sie dobrze, sa zdrowe i nie choruja , tak jak w Polsce starsza.U nas brakuje takich lekarzy z powołaniem...

LOLKAK a jakie to powiklania??? tez jestem ciekawa...

IZA
stronkę widzialam!! gratuluje odwagi otwarcia wlasnego biznesu!!! Powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PEPERKA nie koniecznie, bo nie kazdy lecacy z Francji musi przejsc Imigration... ja jak lecialm z Paryza Jambo Jet to malo osob musialo to przejsc.. wtedy z Polski lecialam tylko ja i kilka osob co musialy miec wizy.. wiec moze nie bedzie tak zle

Ostatnia edycja:
Do góry