reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Ja w czwartek mam spotkanie z kursu, wczoraj wieczorkiem babeczka się ze mną skontaktowała. Dziś byłam w pracy i nieźle się ugotowaliśmy w autobusie. Żeby dojechać na mokotów wysiadłam na Włochach i pojechałam 189. Miałam nadzieję, że nie będzie już korków, ale niestety były. Ogólnie nie był to najlepszy pomysł.
W tym tygodniu jak w czwartek muszę jechać do Wawy to raczej już w inne dni się nie wybiorę.

reklama
Iza trzymam kciuki za powodzenie - no i wielkie brawa za odwage checi, a na marginesie - chyba od samego poczatku przeczuwalam ze zdecydujesz sie na cos takiego :)
No i jeszcze jedn pytanie - na wycieczce rowerowej mialas fotelik dla Gai przed soba - ile kosztowal i jak sie sprawdza? I czy ciezej utrzymac rownowage?
A ja coraz bardziej panikuje, przed wrzesniowym powrotem do pracy i Juleczka pozostawiana w przedszkolu...

A no i wiecie - jestem gapa totalna, pisalam ze do zoo jade , pojechalam ale drogi nadlozylam ... jak wislostrada dluga i szeroka i bez mozliwosc zawracania :-D:zawstydzona/y:

Jeezu moj maly ostatnio uwielbia zdejmowac pampki, a ze jest goraco to tylko w nim spi na drzemce - wlasnie mial spac, gdy zajrzalam do pokoju, a tam pampek zdjety i kupa na calym przescieradle a on umazany nia po pas... ze nasikane do tego to juz nie wspomne..

peperka to widzę, że podobnie nam się dzień zaczął.

Ignaś codziennie rano towarzyszy bratu w toalecie, jeden na muszli, drugi na nocniku siedzi. A dziś Ignaś do nocnika nic nie zrobił, za to pomaszerował bez pieluchy do małego pokoju i narobił na dywan a potem wytarł pupę o pościel Krystiana.

ach, no to współczuję dziewczyny :-) Ja byłam bardzo ciekawa, jak w upały sprawdzą się wielorazówki, bo to przecież gruba warstwa jest. I ku mojemu zaskoczeniu pupa pozostaje sucha i niezaparowana, i żadnych podrażnień nie stwierdzam :-D

patewka - szkoda, że nie podpowiedziałaś mi wcześniej, miałabym już fajnie rozkręcony biznes :-D na drugi raz podziel się przeczuciami!!! ;-)
fotelik taki: Fotelik rowerowy Polisport Bilby do 15kg (1653042011) - Aukcje internetowe Allegro
jego zaletą - w odróżnienu od fotelika na tył - jest to, że nie ma żadnej różnicy w utrzymywaniu równowagi :-)
wada - nie da się podjechać pod krawężnik, zawsze muszę zsiadać i podprowadzać, bo przednie koło jest tak obciążone, że nie da się go poderwać :/ Ale generalnie jestem zachwycona i szczerze polecam :-) na allegro są też tańsze, ale da się je montowac wyłącznie do męskiej ramy w rowerze, i są droższe z podpórką dla zaśniętego dziecka. Mnie szkoda było kasy na podpórkę ;) i tak ze śpiącym dzieckiem ni ejeżdżę, bo zaśnięte dziecko rozluźnia mięśnie i nie chroni kręgosłupa przed wstrząsami.
Będziecie miały jakiś okres adaptacyjny w tym przedszkolu?

Musze sie pochwalic. zapisałam mala na rok 2012/2013 do przeszkola i została przyjeta... bo jest pierwsza :-) ...Pani dyrektor sie usmiala, ale wie jaka jest sytuacja z miejscami - jest tylko 10-12miejsc, to jak bym poszla dopiero za rok to by miejsc nie bylo. Na ten rok (2011/2012) teraz jest 19 na liscie oczekujacych.. ale wiadomo 2008 rocznik ma pierszenstwo. Pod koniec wrzesnia zaczynamy formalnosci... mam mala nadzieje,ze od stycznia 2012 uadlo by sie mala juz puscic do przedszkola :-) Oczywiscie zaliczylysmy rozmowe z psycholog przedszkolna.

PATEWKA nie wiem ile wzrostu ma Twoja Julcia, ale te foteliki z przodku sa do ok2lat (zalezy od wzrostu) na pewno sa bezpieczniejsze... ale nie wiem czy bedzie Ci wygodnie jechac jak twoja ma juz ponad 2 latka. Ja Ci polecam przymierzyc sie do tego fotelika za nim kupisz. Tak zrobila moja koelzanka i okazalo sie,ze jej synek (z sierpnia 2009) jest jzu za wysoki i bardzo zle jej sie prowadzilo...

Ja myślę, że Ignaśka nie dałabym rady wozić w takim foteliku. Ja jestem niska a on całkiem spory już.

Stopi to gratulacje. U nas nie da się wcześniej zapisać dziecka oficjalnie na listę. Kwalifikacje do przedszkól są wszystkie w tym samym czasie. Ja muszę porozmawiać z panią dyrektor od kiedy mogliby wziąć Ignaśka, ale podejrzewam, że wcześniej niż kwiecień przyszłego roku nie przejdzie. Niektóre panie przebąkują, że jakby był odpieluchowany i w miarę komunikował potrzeby to może wcześniej by się udało.

Idę do pokoju co tam taka cisza a Ignaś śpi u Krystiana na łóżku, po brodę się kocem Krystiana przykrył.

Ostatnia edycja:
Stopi, Iza dzieki ja jestem niska a Jula dosyc wysoka - ubranka na 98 nosi, wiec pewnie fotelik odpadnie, zreszta rozmawialam dzisiaj z Julcia i ona kategorycznie nie chce jezdzic ze mna na rowerze:szok: A ten typ tak ma, jak mowi nie to znaczy nie :-D
stopi a jakim cudem poza internetowa rejestracja to mozliwe? Jagoda moglabys od kwietnia ... pewnie fajnie ale na Ursynowie raczej niemozliwe

Jula od stycznia chodzi na zajecia do przedszkola - dzieci rysuja, ucza sie zabaw, a teraz doszedł wspolny posilek i samodzielna zabawa w czesci przedszkolnej

Patewka u nas też z zewnątrz jest ciężko wcześniej. W swoim czasie ostro próbowałam dać wcześniej do przedszkola Krystiana, nogi schodziłam i nic nie wskórałam. Dopiero z normalnego naboru się dostał.
No ale teraz w radzie jestem ...

reklama
Do góry