reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Peperka, myślę, że 2 razy w tygodniu, może 3 czasem.

Iza, pewnie przyjadę do Was! ale możliwe, że najpierw zaproszę Was do siebie :) póki Olaf nie chodzi. Z tego co kojarzę to na 4 piętrze mieszkasz, a ja z dwójką dzieci na rękach na razie nie dam radę wejść na 4p. ;(
Teraz, w okresie połogu w ogóle nie podnoszę Olafa, staram się nie dźwigać...
Tkaną chustę mam, nati bambusową... ale chyba coś bardziej miękkiego by mi bardziej pasowało...

Asia, mój podwójny wózek to holenderski Kees Tandem Deluxe, jestem z niego bardzo zadowolona :)

Jagoda, fajnie, że wyzdrowieliście już!

lolkak, z takim maluchem jest o wiele łatwiej w kinie :) ze swojego doświadczenia wiem ;)

Jutro wyjeżdzam z chłopakami do dziadków. Danie przyjedzie po nas w weekand. Mam nadzieję, ze mi dziadkowie nie rozpuszczą zbytnio chłopców :) a ja się troch wyśpię, bo ostatnio moje noce trwają nie dłużej jak 6h!
Właśnie, Olaf od 2 tygodi wstaje mi o 5.30 rano!!! Macie jakiś sposób na przedłużenie jego snu? Wczoraj nawet zaciągnęłam rolety i ciemność zrobiłąm w jego pokoju...nie poskutkowało!

reklama
Fajnie Ci z Dziadkami... moi już nie są wyskoczni i nawet jak nocuję u nich to nie dadzą mi się wyspać :-(
JAk Pawełek był malusi to jeszcze, jak Łukasz był to jescze ale potem... zapomnij...
Już się pogodziłam z tym że się nie wyśpie nigdy :-(

ja tylko czekam az maly jeszcze ciut podrosnie, to na rano bedzie z prababcia zostawal a ja planuje troche dluzej spac ;) na szczescie prababcia jest super sprawna chociaz ma 85 lat, za to babcia (tesciowa) lubi sobie sama pospac wiec nie ma szans by rano maluchem sie zajela ;)
za to w ten weekend zamierzam sie wyspac. od 2 tygodni w weekendy ja wstaje z malym a maz sie wysypia (phi ale co to za spanie jak on wstaje 8.30 bo juz mu sie spac nie chce - moglby o 7 wstac a ja bym do 10 spala;) ). czas to zmienic!

dziubasek: te 2 razy w tygodniu to i dla mnie w sam raz

Dziubasek ja też zasłaniam okna i nic z tego:dry: Moja wstaje o 5.

jagoda akurat dzisiaj na Szlenkierów było bardzo w porządku :tak: pan doktor wszystko objaśniał,pokazywał co i jak, odpowiadał na pytania i dał mi skierowanie na USG :szok: Pewnie dlatego,że chciał się popisać,bo był tam jakiś praktykant :-D

Ja się nie załapałam na paczkę z Pampersa :dry: Mi akurat te Sleep&Play nie przeciekały,ale jakaś bardzo zadowolona nie jestem. Podobno nowe Dada są super miękkie i nawet bardzo chłonne. Z tych starych z żabkami to te 4-9 jak dla mnie były za twarde i na Majce wyglądały jakby nawaliła tam z tonę kupy :-D

Hej .Ja z mala od wczoraj na Majorce... wracamy do Polski jakos w maju..:-D:-D
Wylot mialysmy z Berlina, wiec najpierw musialysmy tam autem dojechac... potem przeprawa na lotnisku - 2 bagaze po 22kg, 2bagaze podreczne 12kg i 6kg., moja torebka.. wozek, duzy fotelik z baza,.... i biegajaca po lotnisku Lena... normalnie jak jakas Rumunka :-) dziwnie sie patrzyli na mnie jak wchodzilam z tobolami do samolotu ...ale dalam sama rade.. .Lena zaskoczyla mnie - wyszalała sie na lotnisku i w samolocie padlai przespala cala podroz.. tak, ze musialm ja na sile budzic jak wysiadalysmy...

My mamy odwrotnie z basenem i ogolnie z woda.. Mala moze siedziec cale dnie w wodzi.. ja nie mam wanny, ale u moich rodzicow jak teraz mieszkalysmy przez1,5tyg to codziennie 3h w wannie szalala i nurki zaliczala...z basenu, czy morza tez nie chce wychodzic, nawet jak woda zimna... i najbardziej sie cieszy jak inni chlapi na nia..
Nie mam dla niej kostiumu tylko plywaczki, ale wielorazowe...
teraz musza z nia walczyc,zeby do morza nie wchodzila... bo za zimno.. ale zabawa na plazy jzu na calego..

Ja tych play&sleep nie lbie.. tzn niemeickie sa ok - normalny z tyly sciagacz i wiecej moczu chlona... te polskie mialam paczke, bo po 31zl byla i z ciekawosci je kupilam... ale mala je przesikiwala.. sa za cienkie... wiec zostalysmy przy huggiesach...

IZA wow fryzure Gaja miala czadowa! p.s. moze mozna ta kanape spryskac takim plynem, co tapicerkiw autach sie spryskuje,zeby sie nie elektryzowaly..

DZIUBASEK fajne te Twoje chlopaki!!!

Stopi juz sobie wyobrazam i ciebie i te graty i ludzi reakcje hi hi Podziwiam bo sama dajesz rade i zazdroszcze bo macie CIEPLO!!!
Dziubasku przepraszma ze nie pisalam ale brak mi checi i od powrotu z ferii nie zagladam na forum wlasciwie wcale. Ferie mielismy bardzo udane - dzieciaki i narty i Rzym zaliczyly. No a zdjeciowo to sie pochwale na zamknietym :) A skoro jeszcze nie spacerujesz to poczekam na wiosne i moze do zoo cie i reszte wyciągne bo tam cudnie bedzie - zwierzaki spargnione wyjscia na powietrze a dzieci zwierzakow ;)

reklama
Do góry