reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

k8sad - cześć :)

asia - ee, same małe o takie.. A Dominika przecież jest już starą babą :szok::-p
i mało tych rzeczy, bo ja-szczęściara prawie wszystko miałam pożyczone :tak: strasznie mi szkoda, że Gaja wyrrosła z tego kombinezonu króliczkowego, była tak kosmicznie przesłodka :-D nie było człowieka, który by się nie uśmiechnął mijając nas

oczko dziś nie było zaklejone, nie wiem, czy w ogóle coś wkraplać, czy może w ogóle poprzestać na soli fizjologicznej, skoro organizm sam ładnie walczy..
Jagoda - o któej idziesz na drugi spacer? bo znając Ciebie pierwszy już uskuteczniasz :szok:

reklama
niestety kawał drogi ode mnie, za daleko na codzienny spacer.
Na szczęscie tak co jakiś czas się spotykamy gdzieś w Warszawie niezależnie od dzielnicy.

Asia: sie cholerstwo przyplatalo. Mam nadzieje ze szybko wroci do zdrowia. Dominika jest z 12 marca? Zaraz i u nas roczek stuknie, czas leci błyskawicznie. Jak masz chec to mam jeasny rozowe z hm roz 86 z metki, wiec pewnie nawet ciut wieksze. nowki z metka.

Iza: gratuluje wystawienia. ja mam jeszcze ze 4 wielki reklamowy rzeczy do wystawienia, ale jakos nie mam weny by sie do tego zabrac :)

o wlasnie, dzis moze sie wezme i wystawie garnitur Oliwiera i body z mucha.

Znalazlam w sklepie internetowym plac zabaw dla Oliwiera i z wysylka za pobraniem jest tanszy o 230 zl niz na allegro! Jedynie sklep ma rozne opinie (od calkiem pozytywnych do kilku negatywnych) ale postanowilam zaryzykowac i wlasnie zamowilam za pobraniem. Jak nie dojdzie do nastepnego weekendu to ich oleje i kupie najwyzej na allegro.

w niedziele ma byc cieplutko. mysle by wybrac sie do zoo, chociaz pewnie tlumy beda

Hej,
Ja się nie mogę zebrać, żeby na allegro powystawiać rzeczy. Jak na razie to tylko karuzelkę sprzedałam.
Ubranka wywiozłam na wieś, cały czas się wahamy czy będzie sprzedawać czy zostawiamy. Po Krystianie wszystko zostawialiśmy i nie powiem przydają się teraz.
A że dostaliśmy sporo od rodziny wtedy to zastanawiamy się czy nie zostawić dla następnych, jak się komuś bobo w rodzinie trafi to będą jak znalazł.

IzaBK Igi mi właśnie zasnął. Staram się tak chodzić, żeby trochę pospacerować i o 15 odebrać Krystiana z przedszkola. Tak więc najpóźniej o 14 wychodzę.
Rano spacerujemy od ok. 8 do ok 9.30-10.00.
Ostatnio miał jeden dzień cały na dworze, bo najpierw pojechałam do Wawki a potem umówiłam się jeszcze w Pruszku z koleżanką i spacerowaliśmy prawie do 17.00.
Nie dzwoniłam już do was w sprawie Warszawskiego spotkania, bo nikt się nie zadeklarował konkretnie a ja się zgadałam na skype z koleżanką z którą nie widziałam się dobre kilka lat, że też akurat w środę koło południa będzie w centrum Warszawy.

w niedziele ma byc cieplutko. mysle by wybrac sie do zoo, chociaz pewnie tlumy beda

Też chce zabrać moje dzieciaki do ZOO ale w ten weekend jedziemy na wieś do mojej mamy i Babci na Imieniny (Bożena i Krystyna) wiec odpada. Poza tym chce zostać tam na tydzień aby pooddychać świeżym powietrzem.
Co do ubranek to ja nie sprzedaje bo przekazuje je dalej rodzinie. Na dniach ma się urodzić nowy członek naszej rodziny a za pół roku kolejny. Więc sobie trochę rodzinie pomagamy.
Dziewczyny słyszałyście o tym jarmarku na solcu 19-20 kwietnia? Jeśli tak to czy idziecie. Będzie dużo ciekawych rzeczy. Chusty, nauka wiązania, nowości, darmowe animacje dla starszych dzieci aby mama mogła wziąć udział w warsztatach itp.JA mam chustę ale nie wiem czy mogę młodszego nosić bo ma napięcie mięśni barkowych i opinie na ten temat są różne.
Ja na spacer wychodzę tak jak Jagoda bo odbieram starszego z przedszkola. Trafiła nam się grupa gdzie wszystkie dzieciaki mają rodzeństwo w wieku mojego Bartka i dzieci nie siedzą dłużej jak do godz 15.20 bo mamy z dzieciakami w domu siedzą.

Ostatnia edycja:
Pogoda jest taka ładna, że wyjdziemy jak tylko zapodam zupę. Czyli myślę, że po 13tej będziemy na dworze.

reklama
Dziewczyny jak będziecie chętne na spacer w ZOO na tygodniu to wiecie, że możecie na mnie liczyć :)
My spacerujemy zazwyczaj od 10 do 12 - 12.30, czasem po 16 na popołudniowy spacer się wybieramy ponownie, wszystko jest uwarunkowane od drzemek Olafa, który teraz śpi od 13 do 15-16. Filipowi póki co wszystko jedno :)

Witam nową koleżankę, a w jakim wieku jest Twój starszy syn?

Ja teraz po Olafie i Filipie będę wystawiała rzeczy na allegro, będę to chciała robić systematycznie bo inaczej obrosnę w ciuchy dziecięce na swoich 50 m2 :)

Jestem u rodziców, kosmetyczkę zaliczyłam - w trakcie depilacji brwii usnęłam - nieźle co?!?! :))) Jestem wykończona momentami, ale co tam...tak jest na początku, nie?

Do góry