reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Ja dziś zaliczyłam niespodziewany bunt z Łukaszem :dry: no od września nic takiego się nie zdarzyło a dziś on zaczął nawijać że odprowadzimy Pawła i wróci ze mną i z Domi do domu itp. Do sali go na siłę wprowadziłam i pani przejęła zagadując. Ale zdziwiłam się bardzo!

reklama
O to jakiś dzień buntów.
Tyle, że u nas to typowy bunt po przerwie. W końcu 4 tygodnie nie chodził do przedszkola.
Wiedziałam, że dziś może być ciężko, bo po weekendzie jak wszyscy jesteśmy w domu to normalnie ciężko go z domu wyciągnąć a tu jeszcze dochodzi przerwa na chorowanie.

lolkak: a co ty tak jakos czesto do ortopedy chodzisz? gdzies niedoczytalam chyba co sie dzieje

na basen i ja mysle sie wybrac, ale czekam az ciut cieplej bedzie

hmm bunty pewnie i u mnie sie zaczna bo chce troche pozmieniac posilki w ciagu dnia i nie wiem czy spodoba sie brak wieczornej butli na rzecz kaszy;)

Peperka Majusia jest z położenia pośladkowego,dlatego po wyjściu ze szpitala miałyśmy iść na USG bioderek. U ortopedy byłyśmy tylko raz,więc teraz idziemy po raz drugi na kontrolę którą on już sam zalecił. Ale mówił,że wszystko ok:tak:

Na USG bioderek, nie wiem czy jeszcze jest sens, ale ortopeda nas skierował.

Ignaś nie miał robionego USG, bo jeździliśmy państwowo na Szlenkierów a tam bardzo trudno dostać skierowanie, nawet to, że mu stawy pstrykały wg ortopedy stamtąd nie było wskazaniem. Nasza pediatra przez te stawy powiedziała, żebym mu prywatnie zrobiła USG to będę miała pewność, że wszystko jest ok. I nawet go zapisałam na USG, choć to trochę nieuczciwe, że nie dostaliśmy tego skierowania państwowo mimo, że pediatra uważała, że powinniśmy dostać. Tyle, że nie dotarliśmy na USG bo Igi się rozchorował. A potem jakoś zapomniałam o sprawie, pstrykanie minęło.
A teraz od stycznia zapisaliśmy Ignacka do luxmedu i byliśmy na kontroli w luxmedzie u ortopedy.
I on powiedział, że jak Igi nie miał robionego USG bioderek to powinien mieć chociaż raz zrobione. Szczególnie, że jest bardzo żywy i jeśli cokolwiek z bioderkami miałoby być nie tak (on podejrzewa, że wszystko jest ok) to nie jest dobrze, że Igi taki ruchliwy.
No i nas zapisał na USG, a że teraz luxmed i Lim to jedność to zostaliśmy do Mariota zapisani.

Zastanawiam się czy Ignacy da sobie zrobić USG.

jagoda: ale w tym wieku to juz nie ma sensu robic usg bioderek bo nic nie bedzie widac. ja robilam w 7 czy 8 miesiacu po raz drugi bo tak mowil mi lekarz za pierwszym razem jak bylam zeby zrobic ponownie i to bylo bez sensu bo juz byly kosci na tyle zwapnione ze nic a nic nie bylo widac. wyciagneli po prostu kase dodatkowo :/

peperka mi też wydaje się, że to za późno. Ja za to nie płacę (tzn. to jest badanie w ramach abonamentu), więc w sumie jak im się uda je wykonać to tylko na moją korzyść.

Tak czy siak będę w środę w centrum. Mogę jakiś spacerek uskutecznić, albo multibabykino.

Ja drugi raz bym się nie dała naciąć na Szlenkierów.

reklama
hmm w sumie do kina i ja bym mogla sprobowac isc, chociaz obawiam sie ze filmu to za wiele nie zobacze ;)

eee zobaczylam co graja i to nie jest wg mnie film do ogladania z dziecmi

Ostatnia edycja:
Do góry