Patewka
Mama Juleczki w sumie 3ki
Hej
Wczoraj ... pojechalismy paszport wyrobic amlej i od tygodnia zmienily sie przepisy i czeka sie teraz 4tyg!!!! szok!! raczej zle, bo na Rodos juz na 99% tez nie polecimy, chyba, ze bedzie wczesniej do odbioru...
Bylam dzis pol dnia na Mokotowie na palcu zabaw z Lena. (...) Za to ja juz powoli mam dosc placow zabaw....Lena mnie dzis wymeczyla :-) i te innych klotnie rodzicow o jakies pierduly ... itp
E, a pewna jestes ze te 4 tygodnie to nie pomyłka? Ja mam termin na za 2, a w terminie 4 tygodnie to z odciskami paców robia - dla tych co np. do Kanady chca leciec. Ale wolny wybór mialam 2 lub 4 tygodnie. A propo zalogowac sie musze bo juz prawie tydzien uplynal od zlozenia wniosku - moze jest do odbioru ? :-)
Jeszcze nie slyszalam kłotni na placu zabaw (moje szczescie). A to dlatego ze my chodzimy w porach kiedy plac pustkami swieci, bo Jula tak sie garnie do kazdej konstrukcji gdzie dzieci sa ze trzeba by non stop ja odciagac :-) No wiec tak sobie zycie ułatwiam ;-)
wlasnie a propos paszportu mam banalne pytanie tyczace zdjecia dziecka sa jakies wymogi? czy moge przyniesc zdjecie z kapieli?
Zdjecie musi byc np. z widoczną szyja, bez usmiechu no i odpowiedni uklad glowy, ale to i tak mozna sobie gdzies wstawic bo teraz wszystkie paszporty dla dzieci ponizej 5 r.ż. na 1 rok wydaja (tymczasowe ) U nas zdjecia u fotografa to koszt 25zł
Gratulacje!!!Dziś Olaf stał na czworaka(jeszcze nie raczkuje) i usiadł ))))
A ja dzisiaj byłam znów w zoo :-) Tylko, ze z 4 dzieci (moich 3 plus koleżanka Misi ) i dlatego nic sie nie umawialam. Było super!!! I goryle kopulujace (cale 15 sek) widzialam
Jutro mamy ogloszenie wynikow rekrutacji do gimnazjum. Misia zdaje do dwujezycznego. Trzymajcie prosze kciuki :-)
A ...nie wiem czy sie Wam chwalilam, ze 6 klase zakonczyla z wielkim sukcesem - znalazla sie w gronie 10 wspanialych - czyli najlepszych uczniow w calej szkole w danym roku szkolnym. Swiadectwo bylo oczywiscie z paskiem. No i jestem bardzo z niej dumna!