reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Hej

Wczoraj ... pojechalismy paszport wyrobic amlej i od tygodnia zmienily sie przepisy i czeka sie teraz 4tyg!!!! szok!! raczej zle, bo na Rodos juz na 99% tez nie polecimy, chyba, ze bedzie wczesniej do odbioru...

Bylam dzis pol dnia na Mokotowie na palcu zabaw z Lena. (...) Za to ja juz powoli mam dosc placow zabaw....Lena mnie dzis wymeczyla :-) i te innych klotnie rodzicow o jakies pierduly ... itp

E, a pewna jestes ze te 4 tygodnie to nie pomyłka? Ja mam termin na za 2, a w terminie 4 tygodnie to z odciskami paców robia - dla tych co np. do Kanady chca leciec. Ale wolny wybór mialam 2 lub 4 tygodnie. :tak:A propo zalogowac sie musze bo juz prawie tydzien uplynal od zlozenia wniosku - moze jest do odbioru ? :-)

Jeszcze nie slyszalam kłotni na placu zabaw (moje szczescie). A to dlatego ze my chodzimy w porach kiedy plac pustkami swieci, bo Jula tak sie garnie do kazdej konstrukcji gdzie dzieci sa ze trzeba by non stop ja odciagac :-) No wiec tak sobie zycie ułatwiam ;-)

wlasnie a propos paszportu mam banalne pytanie tyczace zdjecia dziecka:) sa jakies wymogi? czy moge przyniesc zdjecie z kapieli?;)

Zdjecie musi byc np. z widoczną szyja, bez usmiechu no i odpowiedni uklad glowy, ale to i tak mozna sobie gdzies wstawic bo teraz wszystkie paszporty dla dzieci ponizej 5 r.ż. na 1 rok wydaja (tymczasowe :wściekła/y:) U nas zdjecia u fotografa to koszt 25zł

Dziś Olaf stał na czworaka(jeszcze nie raczkuje) i usiadł :)))))
Gratulacje!!!

A ja dzisiaj byłam znów w zoo :-) Tylko, ze z 4 dzieci (moich 3 plus koleżanka Misi :rofl2:) i dlatego nic sie nie umawialam. Było super!!! I goryle kopulujace (cale 15 sek) widzialam :-p

Jutro mamy ogloszenie wynikow rekrutacji do gimnazjum. Misia zdaje do dwujezycznego. Trzymajcie prosze kciuki :-)

A ...nie wiem czy sie Wam chwalilam, ze 6 klase zakonczyla z wielkim sukcesem - znalazla sie w gronie 10 wspanialych - czyli najlepszych uczniow w calej szkole w danym roku szkolnym. Swiadectwo bylo oczywiscie z paskiem. No i jestem bardzo z niej dumna!

reklama
Patewka gratuluję takiej mądrej Córki:)
My cały czas na etapie raczkowania po całym domu, i wstawania przy czym się da....
Już mi pomału plecy wysiadają, a od ciągłego odkurzania paproszków z podłogi pęka mi głowa...

ja w tym tygodniu bez samochodu :-(
maria - jesli chcialabys pochustowac ze mną i masz ochote przyjechac do pruszkowa, to co powiesz na czwartek? :-)
jagoda - w piatek jade do lublina niestety, zatem spotkamy sie dopiero po waszym powrocie ;-/
patewka - gratuluję :-) kciuki trzymam, choc to czysta formalnść ;-)
jojka - ja sie wyleczyłam z czyszczenia podłóg po tym, jak moja córka pożarła garść piasku w piaskownicy ;-)
dziubasek - jak usiadł, to juz zaraz pójdzie!! a gdzie drugi suwaczek? jak sie czujesz?

Heej Dziewczyny
Witaj, Strunia.
Dziubasek, szukałam chusty na allegro (z bambusem), była dokładnie jedna aukcja a cena na 5 dni przed końcem dochodziła do 100
A jak Twoja fasolka? Byłaś już u lekarza?
Olaf ma piękne oczyska:) i te ząbki:) Widok niepowtarzalny:)
A poza tym pytałaś jak Jeremiego karmię - daję cały czas słoiczki, ale przymierzam się do gotowania wreszcie.
Iza, z Gai to prawdziwa Gwiazdka rośnie:)
Nati, to tkana? Jaka jest cena wywoławcza? Byłabym chętna:)
A z jakich warzyw gotujesz Gai? Starych, młodych? A owoce? Podaj jakieś przepisy
Patewka, nie martw się, ja też czasami zapominam jak wyglądam A raczej chciałabym zapomnieć hihi.. Do tego ZOO wybieram się jak sójka za Wisłę;(
I gratulacje dla Misi:) To dorbrze na przyszłość wróży.
Jagoda, zazdroszczę wakacji. Morza w szczególności..My już chyba pod tym lasem na stałe zaparkowaliśmy..
Mój Mały cały czas jest niepijący, żeby Go napoić, to już prawdziwy cyrk urządzamy..
Teraz jest na etapie zwykłej plastikowej butelki z dziubkiem, czasami coś pociągnie..
Jeremi waży CAŁE 7600.. Wciąż ma dwa zębiska, najchętniej się turla, ale powoli również zaczyna się przemieszczać do przodu. Unosi sie już na kończynach (na czworaka znaczy), ale jeszcze nie rozgryzł jakie daje mu to możliwości. Chętnie również robi fikołki:tak:
A swoją drogą to co się na listopadówkach porobiło?? Nie byłam już lata świetlne..
A to mój mały łobuziak.

Załączniki

• P1010034 (2)x3.JPG
    P1010034 (2)x3.JPG
    36,8 KB · Wyświetleń: 17
Ostatnia edycja:
Iza no ciekawe czy ten siad się powtórzy, dziś tylko raz mu się zdarzyło :) Zobaczymy... ale może rzeczywiście niebawem ruszy do przodu, bo na razie raczkiem jest!
Co do samopoczucia, dzięki, że pytasz :) Mam trochę mniej energii i senna bardziej jestem, mdli mnie czasem i muszę częściej jeść, a mniejsze ilości, no i zmiany humorów mnie dopadają, ryczę na reklamach i bluźnię na kierowców :)))) nie dojdzie się czasem za mną!
Ale fakt, trochę zmęczona jestem i dziś oświadczyłam mężowi, że około sierpnia chcę się wybrać do jakiegoś SPA niedaleko Warszawy, żeby się wyspać i zrelaksować :) Także po woli będę weekand planowała. Jeśli któraś z Was ma ochotę dołączyć to będzie mi miło z kimś pojechać :)
Patewka ja też dziś w ZOO byłam :) z tymi kopulującymi gorylami to dziwna sprawa, bo to dwa samce są :)))
Gratulacje dla córci, wcale się nie dziwię, że duma Cię rozpiera :)))) Jakaś nagroda jest za takie osiągnięcia?
Malina kupę lat :))) Myślałam, ze wyjechałaś już gdzieś na dłużej :))) Jeremi jak wydoroślał! Nie do poznania! Fajny chłopczyk :) I waga jak dla mnie prawidłowa! Mój to kloc!
U lekarza ok. Na usg wszystko w porządku, serduszko biło :) Ciąża pojedyńcza :) Jestem w 8 tyg jakoś wg usg, a wg om w 12 więc nie bierzemy tego pod uwagę :) Tak to jest jak się karmi piersią i zachodzi w ciążę. No! I jestem na etapie odstawiania od piersi...

oj Dziubasek też bym do tego spa się wybrala - no ale nie mogę zostaję z Bartkiem i jeszcze ten wychowawczy to 0 zl mnie dobija :)
ciekawe musi być uczucie znowu być w ciązy :) też miałam taki zamiar ale muszę czekać przez cc.
Fajny Malina ten twój maluch. Ja mojego uczę z niekapka ale nie kapuje że trzeba lekko zassać- bo butlę nagle zaczął pić jak były te upały ale tylko herbatkę brzoskwiniową. I czekam też na raczkowanie, ale jak narazie tyłek w powietrzu i chętniej staje niż raczkuje :)
Iza - ja akurat w środę jadę do grodziska - więc nie wiem czy w czwartek pojadę jeszcze raz w tą zakorkowaną strone swiata :) ale moze- dam znać jeszcze.

DZiubasek, cieszę się, że z Maleństwem wszystko jest na dobrej drodze:) Do SPA bardzo chętnie bym się wybrała.. Albo gdziekolwiek żeby odpocząć.. Ale musiałabym zaangażować rodziców do opieki nad Jeremim, mąż niechętny zdecydowanie.. No i kasa.. Wychowawczy to nie jest szczyt marzeń finansowych.. Muszę się za pracą rozejrzeć, ale kto się Jeremim zajmie?? Ot dylemat..
MAria, z niekapkiem też robiłam podejście. Nawet przez chwilę małam nadzieję na sukces, ale jednak nie. Kubeczek medeli z dziubkiem przechodzi i butelka zwykła. Ale przebieram prawie po każdym pojeniu:sorry2:

malina - my głównie jemy rączką, bo Gaja nie zaakceptowała zadnych papek ;-) daję jej najczesciej czesci tego co sami jemy na obiad, tylko bez przypraw i sosów, a wiec:
makaron bezjajeczny, ryż, marchew, por, fasolka szparagowa, ziemniak, kalafior, brokuł, cukinia, Warzywa kroje w paski i gotuję; a na surowo - jabłko, gruszka, ogórek, rzodkiewka, truskawki.
Całkiem dobrze sobie mała radzi. Tylko mięsa nie mam pomysłu jak przemycić w taki sposób..
a wieczorem je kaszke manna na wodzie na gesto (100 ml wody + 2 łyzeczki kaszki) z rozgniecionym lub tartym owocem.

pije samodzielnie z bidonu z rurką:-D nauczyłam ją pic przez słomkę, bidon stoi na podłodze, Gaja sobie pije kiedy chce ;-) może dziś filmik z tego zrobię.

dziubasek - to dobrze, że jest dobrze!! a o spa mogę co najwyżej pomarzyć :-/

Maria - moze jeszcze przeczytasz - jadąc do GM możesz zahaczyć o pruszków :-) ja dziś jestem w domu jednak, z uwagi na upał musiałam zmienić swoje plany..
w domu pryjemnie chłodno, kawkę mrożoną pyszną robię :-) kto ma ochotę?

a chusty chcę sprzedać po 130 zł.

dziś na porannym spacerze czułam się jak na wakacjach w Grecji, tylko krajobrazy jakby nie te ;-)

reklama
chcialam pokazac jak pije, a wyszło - jak prasuje ;-)

[video=youtube;0LyfWJRX_wc]http://www.youtube.com/watch?v=0LyfWJRX_wc[/video]

no i dowód na to, ze mozna zjesc jabłko bez zębów :-D
[video=youtube;zdrLeurlAcc]http://www.youtube.com/watch?v=zdrLeurlAcc[/video]

Do góry