reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

KIRAGOLD zdjecie do paszportu musi byc zrobione na wprost u fotografa. Zdjecie do dowodu musi byc zrobione z odslonietym lewym uchem, troszke przekrecona glowa. Do paszportu lewe ucho nie jest wymagane. A tak wogole to te zdjecia sa inne i jak ja zrobilam do paszportuto do dowodu jzu nie mzoe byc.... bo zly profil:-D:-D:-D:-D

JAGODA ja jestem bardzo zadowolona z tych http://www.allegro.pl/item1091889754_pieluchy_pieluszki_wielorazowe_pul_minkee_kropki.html , tylko dokupilam sobie wklady z konopii indyjskich , mozna te z bambusa . Te wklady z mikrofibry do tych tanich pieluch daja dosc cienkie.

Kolejne z tanich ,a dobrych sa amerykanskie Babyland tez kupione na alelgro po 26zl, tylko juz nie widze ich od dluzeszgo czasu.Wielorazowe PIELUSZKI BABYLAND z USA+1 WKLAD (1035959339) - Aukcje internetowe Allegro
One sa dobrze skrojone , cienki i mily polar w srodku.

Te dwie pozycje za ta cene naprawde sa ok.

Mam tez z tanich naughty baby PIELUSZKI WIELORAZOWE NAUGHTY BABY PIELUCHY P-Ń (1101883604) - Aukcje internetowe Allegro,
ale minusem jest gruby polar + zle wszyte rzepy, tzn sa wszyte tak,ze nie da sie pod rzep wsunac wkaldu i mala tam gdzie jest wszyty pasek rzepu przesikuje je.

za to te sweat doll czy jakos tak porazka!!! do kosza od razu poszla - nie wiem kto ja szyl, ale ktos kto nie umie szyc i polar mega grubasny
pieluszki PIELUCHY wielorazowe-SUPER!! (1046542179) - Aukcje internetowe Allegro

A z drogich to kupuje FuzziBunz w kwiatuszki :-) - FUZZI BUNZ - Kwiatowa kieszonka + dwa wkłady + zapasowa gumka

A i otulacze np. do tetry te lubie - BAMBINO MIO - Otulacz Dopasowany

A ma moze ktoras ta ???????????? Pieluszka Blueberry Minky Onesize Snap Lemon Lime | PIELUSZKI WIELORAZOWE | Pieluszki z Kieszonką | Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Organiczna Bawełna ????????

reklama
Stopi - jestes kochana z tymi pieluchami, ja nie zaglebialam sie w pieluchy wielorazowe a tu prosze wszystko na talerzu podane :-) Tylko jedno mnie zastanawia - skoro one daja uczucie suchosci, to jak dziecko ma sie nauczyc kiedy siku zrobilo? Dawniej były takie majtki-osłonki a wkladalo sie zwykla tetre, aby dziecko czulo ze ma mokro a nie przesikalo np. ubranek, lozeczka. Moja Misia miala rok jak zupelnie odstawilismy papmersy! I ona sikała sygnalizujac potrzebe na nocnik.
Iza - super filmiki, a stare żelazko cudowne, skad ty je wytrzasnelas? :-D Na kawe mrozona to ja bardzo chetnie ale na razie nie mam samochodu...
Dziubasku tez mnie to zastanowilo moze dlatego akt trwal 15 sekund? ;-) I super ze z maluszkiem w porzadku. Ale dbaj o siebie. Misia za sukcesy dostała nowy monitor (HD) dzieki czemu Hannah Montana czy cuś w stylu :-D oglada sie jej lepiej. A w szkole podst. - stypendium od rady Rodziców.

Iza - dopiero teraz przeczytałam :( po całym dniu w Grodzisku :( ale pięknie było :)
Ja nie wiem jak ta Gaja ci rośnie - aż strach, to jak będzie miała rok to do szkoły może zacznie chodzić :) picie z słomki!!!!!!!!!!!!! szok, ja próbuję nauczyć z niekapka ale on nie rozumie że trzeba zassać :( czy może ty odrazu zaczełaś z słomką?
A jabłko to też jestem zdziwiona że tak sobie mała radzi, ja mojemu podałam skórkę od chleba z 3-4 razy i za każdym razem się dusił tą skórką i musiałam odkrztuszać go bo chyba by się udusił, nie radzi sobie z żadnym większym kawałkiem - nawet ryżem czy groszkiem w buzi :(

Iza, to Gaja jest dużojedząca! A jak rozwiązujesz kwestię odrywania większych kawałków jedzonka?? Ja się boję, że Jeremi zadławi się brrr:zawstydzona/y::zawstydzona/y: Gaja jest niesamowicie mobilna:):-) Udało mi się obejrzeć filmik:) Ściągałam go 15 minut:-D A body BB Gaja ma w jakim rozmiarze?? Jeremi miał to body cały raz na sobie:) I okazało się za małe, roz. 68:-(
A co do chust, to powiedz coś więcej laikowi.. tkane?? może jakieś zdjątka??
Stopi, Ty to jesteś ekspertem już:)

Iza no wielkie brawa dla Gaji!!! Super ta Twoja córka się rozwija!!!! Jestem pod wrażeniem picia i jedzenia! Olaf ciągnie picie z butelki, ale cieszę się, że pije trochę. A kiedyś mu dałam tak jabłuszko to się zaczął dławić :( i przestałam mu podawać takie rzeczy i jesteśmy cały czas na papkach! Mniej lub bardziej rozdrobnionych ale jednak papkach.
Gaja bardzo urosła!
Stopi a od jakiego wieku zaczęłaś zakładać te wielorazówki?

Wczoraj byliśmy z Olafem na zakupach, powiem Wam, że fajne wyprzedaże już są i można kupić niezłe rzeczy w dobrej cenie. Wczoraj kupiliśmy sporo letnich ubrań na teraz bo w poniedziałek wyjeżdżamy ze znajomymi i ich dziećmi do Mielna. Kurcze trochę się stresuję tym wyjazdem bo nie wiem jak to będzie z Olafem na plaży, dziś chce kupić taki namiocik dla niego?!?! i jakies parawany?!?!
Nie wiem który wózek wziąść czy ciężki Jedo czy spacerówkę lżejszą PegPerego?
Jak macie jakieś doświadczenie z wyjazdami na plażowanie z maluchami to proszę o wskazówki :)My co prawda byliśmy na Helu w tym roku, ale nie plażowaliśmy bo to połowa maja była.

maria: ja tez chce nauczyc z niekapka ale tez nie wie ze trzeba ssac :/ a jak wyjelam blokade i dawalam po pare kropel to sie cieszyl ;)

cholera, dupek sprzedawca na allegro mi wystawil negatywa jak mu wystawilam neutral (o czym go uprzedzilam). co za cham, grrr!

Oliwier juz prawie sie przewraca z plecow na brzuch :) i glowke pieknie trzyma :)

patewka - szybko sie umobilniaj, czekam :-)

malina - kwestie wiekszych kawałków rozwiazuje sama Gaja - wypluwa je pod cisnieniem :-D bodziaka mamy 80, ale Gaja i tak mierzy tylko 66 cm i nosi ciagle rozmiar 68 :-(
chusty sa tkane, tylko ta jednolita limonka jest elastyczna.. chcesz foty w akcji? :cool2:

Maria - jeszcze macie czas :-) a słomke podałam niedawno, wczesniej piła z literatki, ale musialam jej trzymac..

dziubasek - ja plazowalam z Elą gdy miala 14 miesiecy. Mielismy namiocik i tyle. Ona ciagle uciekala do morza. Pod namiocikiem spala. Ubrana była w bialego rampersa z rekawami, jak za bardzo uciekala, wykopywalismy jej dołek i zajmowala sie próbami wychodzenia z niego ;-) ale nie jdła piachu, bo była zasmoczkowana. Gaja niestety niesmoczkowa, ale skoro piach z piaskownicy jej nie zaszkodził, to taki z plazy chyba tez krzywdy jej nie zrobi:baffled:
stopi ma pewnie wieksze doswiadczenie ;-)

jakie macie zabezpieczenia na schody? czy tóras z Was zabezpieczała moze kute poręcze? Gaja nauczyła sie wchodzic, musze sie pospieszyc..

Iza no wielkie brawa dla Gaji!!! Super ta Twoja córka się rozwija!!!! Jestem pod wrażeniem picia i jedzenia! Olaf ciągnie picie z butelki, ale cieszę się, że pije trochę. A kiedyś mu dałam tak jabłuszko to się zaczął dławić :( i przestałam mu podawać takie rzeczy i jesteśmy cały czas na papkach! Mniej lub bardziej rozdrobnionych ale jednak papkach.
Gaja bardzo urosła!
Stopi a od jakiego wieku zaczęłaś zakładać te wielorazówki?

Wczoraj byliśmy z Olafem na zakupach, powiem Wam, że fajne wyprzedaże już są i można kupić niezłe rzeczy w dobrej cenie. Wczoraj kupiliśmy sporo letnich ubrań na teraz bo w poniedziałek wyjeżdżamy ze znajomymi i ich dziećmi do Mielna. Kurcze trochę się stresuję tym wyjazdem bo nie wiem jak to będzie z Olafem na plaży, dziś chce kupić taki namiocik dla niego?!?! i jakies parawany?!?!
Nie wiem który wózek wziąść czy ciężki Jedo czy spacerówkę lżejszą PegPerego?
Jak macie jakieś doświadczenie z wyjazdami na plażowanie z maluchami to proszę o wskazówki :)My co prawda byliśmy na Helu w tym roku, ale nie plażowaliśmy bo to połowa maja była.

to samo:( strasznie sie boje ze sie zadlawi, juz niieraz byla akcja odduszania:/licze na to ze pewnego pieknego dnia powie: "mamo daj mi jablko w kawalku:D" i jeszcze: "jestes najwspanialsza mama na swiecie";) (mala dygresja)
co do niekapka tez lipa, nie wie ze ma porzadnie pociagnac, i w tym przypadku licze na cud:) reszta w moich rekach...

No tak to widzę że wszystkie mamy podobne problemy z dławiącymi się maluchami i niekapkami :) heheh tylko Gaja jakaś nadprzyrodzona - może to przez to nie spotykane imię :)
Iza siedzę i myślę od dwóch dni czy kupować tą chustę czy nie - bo z tego nosidełka mojego jestem zadowolona i używam sporadycznie, ale w sumie musiałabym sie wreszcie naprawdę spotkać z tobą i zamotać bo tak to nie wiem, a tym bardziej nie wiem kiedy i ja i ty się zgramy z czasem, szczególnie że ten kierunek warszawy mnie strasznie dobija :)

reklama
Maria - to przemyśl sprawę i daj znać, bo czuję zew na pozbycie się chust, więc jesli nie chcesz, to wystawię na allegro :-)

polecam słomkę, naprawdę :-), o:
[video=youtube;wrSgDQiyK3c]http://www.youtube.com/watch?v=wrSgDQiyK3c[/video]

Do góry