reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Iza, poproszę zatem o fotki chust:)
Jeremi ze słomką się zapoznał i o dziwo zassał właściwie od razu! I wypił! Oczywiście do słomki szybko się dorwał i ją zneutralizował. A to co w słomce było wylądowało na bodziaku:) Ale widzę potencjał. A co podajesz Małej do picia? Zastanawiam sie nad owocowymi herbatkami, ale nie chcę tych granulowanych:-(
Dziubasek, a w mothercare też już mają przeceny??

reklama
Dziewczyny orientujecie sie moze jakie sa ceny za prasowanie ? Mam okazje wypróbowac pewną Ukrainke ale zupelnie nie wiem ile, no i jak ja sprawdzic? O paszport poprosic?

hmmmm co do prasowania to nie wiem jakie są ceny, nasza ukrainka za sprzatanie mieszkania mojego taty 85 m i prasowanie i pranie bierze 80zl. ale jeszcze mieszka u niego, wiec to zupelnie cos innego.ale sie ja dzis zapytam ile biora.

Iza
- te oczy Gaji są poprostu rewelka. No może spróbuję z tą słomką ale jak Bartek nie rozumie że trzeba niekapka zassać to jak zrozumie że trzeba slomkę zassać :)
Chusta - cholera no chcialabym ale muszę najpierw się w nią zawiązać z tobą :) bo potem bede zalowala ze kupilam a bezsensu itd itp. ale nad morze to chyba najlepszy pomysl. a do warszawy sie jakos nie wybierasz :-)?

Dziubasku my byslismy z małym w Egipcie pod koniec maja czyli jak mial 6 miesiecy. Wiki juz wtedy raczkowal wiec utrzymanie go w jednym miejscu bylo dosyc skąplikowane. Nie mielismy namiociku i mam wrazenie ze akurat tam to rozwiazanie by sie nie sprawdzilo bo malemu byloby za goraco Nam w zupelnosci wystarczaly lozka i duze parasole ktore byly dostepne na plazy chociaz sprowadzalo sie to do tego ze Wiki glownie spal pod parasolem na lozku, a wiekszosc czasu moj P z nim spacerowal albo bawilismy sie w piachu i wodzie. Maly biegal praktycznie caly czas w pieluszce do plywania wysmarowany filtrem 50 i nic mu sie nie dzialo. A co do wozka to wzielabym ciezszy bo watpie zeby lekka spacerowka poradzila sobie na polskim piachu :)

maria - nie po drodze mi .. a z zassaniem, ja piłam a potem dawałam Gai, az sama zassała. po prostu próbuj, to sie powinno udac :-)

malina - super :-) ja daje wyłącznie wodę, poniewaz cukier to wróg. ja jestem od cukru uzalezniona i same kłopoty z tego. nie widze zadnych wartosci w podawaniu herbatek
potem powrzucam chusty do fotosika :-)

Jeremiemu podaję zwykle rumianek.
Zastanawiam się nad jakimiś owocowymi herbatkami, może chętniej by popijał. Nie kupuję jednak tych gotowych granulatów, tylko parzę.
Iza, widzę, że Gaja pomyka po gresie:)Nie boisz się, że się przeziębi? Jeremi też zwiewa mi wciąż z maty, to walka z wiatrakami.. Do tego postanowił matę piankową skonsumować:zawstydzona/y: Wyciąga cyferki i gryzie. Raz już odgryzł. W porę z buzi mu wyciągnęłam spory kawałek
A propos schodów, to synek moich znajomych jak miał 10 miesięcy "schodził" ze schodów sam.. Po prostu raczkował tyłem. Jak to zobaczyłam to zamarłam.. I tak ze wszystkimi schodami sobie radził.

hehe, ja nie wiem, czy Gaja umie ze schodów schodzić, bo jakoś boję się to sprawdzić :/
Jakiś czas temu przestałam Gai wybierać starannie powierzchnie, po których może się poruszac, bo już zbyt szybka jest i to nei ma żadnego sensu ;-) licze na to, że się nie zaziębi, jak na razie się udaje. W każdym razie, chodze na bosaka i gdy mi robi się zimno w nogi, to wtedy zabieram Gajkę z podłogi i motam do chusty ;-) tam cieplutko ;-)
no i Gaja nei gryzie niczego, bo ciągle nie ma zębów ;-)

znów zaczyna mi się migrena :-(

Iza współczuję tych migren - moja siostra ma takie że 3 dni wymiotuje, nic nie je i siedzi w ciemnym pomieszczeniu - okropność! i nic na to nie da się zrobić.
Bartek pił bardzo sprawnie z butelki z dziubkiem w ten weekend ale z butelki z słomką nie zrozumiał że musi zassać :) i nie raczkuje dalej :( no czekam dalej na ten wielki dzień :)

Moja też nie kapuje o co chodzi z rurką... Nie wiem, jak Gaję żeś tego nauczyła:tak:
Baśka ma teraz etap stania i robi pierwsze kroki- na razie trzymając się stołu, ale coś czuję, że lada dzień się puści. Natomiast jak coś ją zainteresuje, to zasuwa na czworaka, aż trudno ją dogonić:-) Do tego w ciągu ostatniego tygodnia wyrżnęły jej się trzy zęby:no: dwie dolne jedynki i jedna górna dwójka! Czy ktoś spotkał się z wyżynającymi się nie po kolei zębami? I czy przeciwbólowy paracetamol można podawać codziennie na noc?
I jeszcze jedno pytanie- czy zapalenie ucha zawsze objawia się dużą bolesnością i temperaturą? Bo moja mała od jakiegoś czasu ciągle ciągnie się i pociera za jedno ucho, do tego zaczęła tak dziwnie przeginać głowę w jedną stronę, i nie wiem, czy to jakieś zapalenie, czy może od zębów?

reklama
Maria - u mnie tez swiatłowstret i czasem wymioty i najchetniej bym lezala w ciemnym pokoju i w ciszy, ale przy trojgu musze sie troche brac w garsc ..
na szczescie ból głowy wczoraj koło południa juz zelżał, a dzis tylko w oczach lekko świdruje, wiec jest ok ;-)
jojka - wyzynanie "nie po kolei" nie jest nieprawidłowe :-) a z tym uchem to moze warto do lekarza isc, sprawdzic.. ja sie nie znam, los oszczedził wszystkim moim dzieciom kolek i zapalenia ucha :-) tfu tfu

złapałam Gaje jak wstaje, ale kiepski filmik.. mam dosc zaczajania sie na nią z kamerą, bo zawsze sie spóźniam z nagrywaniem, albo ona zauwaza ze nagrywam i zaczyna isc w moją strone, bo chce upolowac aparat :/
[video=youtube;d3Yiu-QQWSw]http://www.youtube.com/watch?v=d3Yiu-QQWSw[/video]

Do góry