reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

cześć Dziewczyny! Ale dużo piszecie- normalnie jak zajrzę co drugi dzień, to mam tyyyle do czytania!
Moja Baśka też już pięknie sama siedzie, ale nie siada sama... Wiem, wiem, że nie powinno się sadzać, ale jak ma leżeć na płasko, to jest wrzask:-) Nadal mamy mega problem ze spacerami- odwróciłam jej spacerówkę twarzą do świata, i nadal jest ryk. Dziś wyła dokładnie godzinę- ja się spociłam jak mysz, a ludzie się oglądali jakbym ją biła. Wystarczy tylko wziąść ją na ręce i od razu uśmiech od ucha do ucha. Normalnie mała terrorystka:no: Zaczęłyśmy jeść jogurty- smakują jej jak nie wiem co. Zastanawiam się od kiedy można podawać kaszę pszenną i wielozbożową? Na pudełku jest od pół roku, ale jakoś tak mi się wydaje wcześnie... Dostałam na próbę kaszę z biszkoptami i straciatella i nie wiem, czy dać , czy lepiej się wstrzymać...

reklama
Dziubasek ale narobiłas mi checi na wyjazd nad morze, no i super z was rodzinka :-)

jojka najlepszy sposob na wyjca wozeczkowego to zatkac mu buziaka - np. kawalkiem chlebka wcisnietym do lapki, piciem, paluszkiem do chrupania, czymkolwiek co jest przez dziecie pozadane. Zobaczysz ze to dziala :tak:
peperka faktycznie dupek promotor, ja bym sie wsciekla i z dzieciakiem na reku mu wygarnela. Tyle ze to pewnie nic by nie dalo. No ale moja satysfakcja by byla ;-)

Dzięki Iza, Bartek zasnął - ciekawa jaka noc przed nami.
Peperka - niezła walka z tymi uczelniami ja się cieszę że mam to już za sobą ale z 4 bym się cieszyła. I tak ci mega gratuluję że walczysz dalej z uczelnią z maluchem!!! Ale ludzie są nie czuli na to że ty stoisz z maluchem na rękach, ja jak poszłam chrzest załatwiać to myślałam że kopnę księdza - stałam z wyjącym 7 kg maluchem na rękach a ksiądz 40min zapisywał moje dane!!!! i jak mi pielucha i zabawka spadła na podłogę to przeszedł nad tym nie podając mi nic.
Dziubasek - ja też najbardziej zazdroszczę tych rowerów, cały czas myślę od kiedy maluchy mogą jeździć w tych krzeselkach na rowerach z przodu lub z tyłu. Bo mi żaden dziadek czy babcia nie wezmą dziecka nawet na dzien :)

Mamy w koncu idealny poziom hormonow tzn Lena ma :-) !!!! Przysadka mozgowa zaczela pracowac, a co z a tym idzie tarczyca tez dziala jak nalezy na hormonach . Jesli przez pol roku utrzyma sie taki wynik, bedziemy stopniowo zmienszac dawke.. ufffffffffff

Zobaczycie jescze z rok i pozegnamy ta niedoczynnosc raz na zawsze.. Ja tam w swoja core wierze,ze pokona to !!!!!!!

Pol dnia z mala spedzilam dzis na Mokotowie .. wrocilam dopiero wieczorkiem....

JOJKA a sprobowalas wylozyc siedzisko kocykie,zeby bylo miekko??? Moze jej jest w niej niewygodnie???
Moze corcia chce lezac brzuszku... :-) Moze byc tak,ze jest jesczez nie gotowa na spacerowke... Ja przesadzilam swoja dosc wczesnie, ale tylko dlatego,ze zaczely sie wyjazdy na Majorke i nie chcialam z gondola latac samolotem.tak to bym spokojnie przesadzila ja do spacerowki pozniej....
Na pocztaku w spacerowce jezdzila glownie w pozycji lezacej i to przewaznie na brzuchu, lub w pol lezacej.... mimo iz juz stabilnie siedziala.
Albo dokaldnie czyms zajac dziecko....
Powodzenia!!!!!!! tak czesto jest,ze dzieci maja kilka slabych dni, kiedy przesiadaja sie do spacerowki...

Ja dokladnie w 6msc wprowadzilam kaszki pszenne i wielozbozowe itd... :-) Super,ze jogurty Basia zaakceptowala.. Mysle,ze inne kasiz tez dobrze przyjmnie. p.s. jaka to kaszka straciatella???? jakiej firmy????

PEPERKA ja powiem tak nikt nie patrzy pozniej na ocene z magisterki .... wiec moze szkoda twoich nerwow i ciagania malego .... ja wiem, ze ambicje i jak masz dobre stopnie to chcesz miec taka ocene na jaka zasluzylas!! Ja cale studia przeszlam bez poprawki, ale teraz wazne jest dla mnie tylko tyle ,zeby sie obronic... hehe
Moze recenzent ocene zanizyl??? A i pamietaj ,ze na obornie mozesz wywalczy wyzsz aocene i pozniej robia srednia (dobrze mysle???) Choc pewnie tez bym sie wkurzyla na takiego promotora!

MARIA zdrowka dla synka!!

Ostatnia edycja:
stopi - super :-) jak jest zdrówko, to wszystko jest :-)

przepraszam Was, ale nie chcę jednak przejąć moderowania wątkiem warszawskim.

Jagoda - jeśli nie otrzymałaś ode mnie zwrotu właścicielstwa grupy zamkniętej, to daj mi znać, proszę.

stopi - super :-) jak jest zdrówko, to wszystko jest :-)

przepraszam Was, ale nie chcę jednak przejąć moderowania wątkiem warszawskim.

Jagoda - jeśli nie otrzymałaś ode mnie zwrotu właścicielstwa grupy zamkniętej, to daj mi znać, proszę.

A dlaczego???? :-( Co sie stalo??? jak nie Ty to kto??? Ty bylas najlepsza kandydatka!!!!!!!!!!!!!

IzaBK Gratulacje dla Gai :-). Musimy spotkać naszych "siedziaków" koniecznie.
zwrot otrzymałam, szkoda, że nie chcesz.

Dziewczyny proszę was o znalezienie chętnej do moderowania bo ja naprawdę nie mam do tego głowy w tej chwili zupełnie i nie widzę szans na zmiany w przyszłości.

U nas ok, byliśmy jednak na pikniku, rano w środę pediatra obejrzała Krystiana i powiedziała, że może chodzić po dworze. Ona była w gorszym stanie niż Krystian. A wczoraj zostawiłam go w domu i myślałam, że ducha wyzionę tak go energia rozsadza.
Dziś wysyłam go do przedszkola.

Iza, buraczki dodałam do zupki. Za pierwszym razem zjadł ze smakiem, następnego dnia miał słaby apetyt ogólnie, ale też coś tam połknął. Super, że Gaja już siedzi:) Cudnie to wygląda;)
Stopi, cieszę się, że wyniki macie dobre:-)
Paperka, niestety nauczyciele akademiccy potrafią pokazać gdzie mają studenta. Też to przechodziłam. Szczytem szczytów było gdy profesor nie pojawił się na egzaminie:szok: A w dziekanacie nie mieli pojęcia, że go nie będzie:)
Dziubasek witaj po urlopie:-D Wypoczęta, szczęśliwa.. Olafek uchachany:-)
Ja już wiem jak będzie z naszymi wyjazdami:dry: Mąż "po co chcesz wyjechać, przecież tu masz wszystko czego potrzeba.." jaaaasne.

Patewka zatkanie chrupkiem działa tylko przez 10 minut, a potem jedzenie jej się nudzi i znów jest wrzask. Normalnie odechciało mi się wychodzić z nią na spacery...
Stopi69 ta kaszka straciatella to firmy nestle. Nie wiem, czy jest u nas na rynku, bo koleżanka mi z Niemiec przywiozła do spróbowania. Ale chyba z tą czekoladą to się jeszcze trochę wstrzymam.

reklama
Moj Bartek ma rotawirusa!!!!!!!!!:-( kurde krakałam o tym jak w ciazy bylam, ze rota pewnie bedzie miał. i ma, niewiadomo czemu bo pediatra mowi ze bez kontaktu z dziecmi to nie realne ale w poniedzialek bylam w przychodni i tam musial sie zarazic na dzieciach niby zdrowych kurcze. teraz temperatura i rozwolnienie a pic nie chce wiec cycuje cały dzien :(

Do góry