reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

w koncu wykupilam wycieczke na wakacje :) jedziemy z tesciowa, wiec moze nawet troche odpoczne ;)

techno rozklada sie calkowicie wiec mozna go od urodzenia juz stosowac, quest i triumph rozkaldaja sie prawie do lezenia - sa tez mniejsze od techno.
ja tylko czekam az ktos znajomy bedzie przylatywal do polski zeby mi przywiozl, mam nadzieje ze jednak sie taki ktos znajdzie. Maria: ja patrzylam tu wozki: Toys"R"Us/Babies"R"Us
quest'a za jakies 220$ mozna wziac. w sumie mam dolary na koncie i nie musze sie martwic jego kursem, ale mimo wszystko chwilowo jest dosc drogo. dobrze by bylo jak by spadlo do 3 zl, ale tez nie wiadomo kiedy to nastapi
a tu masz porownanie: Comparison Chart

kolezanka moja w usa ma questa i jest z niego bardzo zadowolona, a to juz jej chyba trzeci wozek. wczesniejsze byly marne, w tym chicco

lena81: krew pobieraja chyba wszedzie, jesli chodzi o prywatne przychodnie to np. medicover i babka medica, ale za pieniadze mozna tez pobrac w szpitalu bielanskim. usg brzuszka to tak samo medicover i babka medica. na ortopedach zbytnio sie nie znam, ale np. na kontroli stawow biodrowych bylam w babka medica u dr Andrzeja Sionek i sprawil na mnie b. dobre wrazenie

Ostatnia edycja:
reklama
Hej, wróciliśmy :-) już w niedzielę, ale do tej pory jakoś nie mogłam się zaaklimatyzować. Nie zalało nas Malina ;-)
Pogodę mieliśmy rewelacyjną, pierwsza połowa typowo spacerowo-rowerowa, Olaf całymi dniami był na dworku :) Druga połowa tygodnia wakacyjna! Opaleni wróciliśmy, Olaf już mniej spał na dworzu ale świetnie się bawił z tatą na plaży, latał nad falami :))) Bosko było! We wrześniu znowu tam pojedziemy :tak:
Co do Wisły, miałam obawy wracać, mieszkam 20 min. piechotką od ZOO :-( Na 1p. CAły czas monitorujemy co się dzieje, ale myślę, że zagrożenie dla nas minęło.

Wrzucę Wam kilka fotek ;-)

Olaf już je sporo rzeczy, dziś nawet brokuł spróbował, ale póki je małe ilości to słoiczkami karmię.
Nasz plan jedzenia wygląda tak, że je cały czas mleczko z piersi, rano do tego kleik na wodzie z owocami, koło południa zupkę bądź danie, a wieczorkiem Sinlack, koleżanki zachwalały i rzeczywiście pasuje. Powinnam coś zmienić w diecie? Jak myślicie doświadczone mamy?

My mamy spcerówkę do naszego wózka wielofunkcyjnego, ale on jest ciężki i póki Olaf nie siada jeżdzimy w gondoli, ale już kupiliśmy lżejszą spacerówkę PegPerego PlikoP3, właśnie ze Stanów ją ściągnęliśmy. Kupiliśmy ją używaną, to znaczy kupiona była rok temu ale nie uzywana stała i dziecko z niej nie korzystało. za 100$ ją mamy :), w Polsce ponad 1000 zł chcieliśmy za nią dać :)

No to te fotki wrzucam ...
1. zabawa z tatą
2. moja mama zamotana :)
3. lot nad falami
4. jestem grzecznym chłopcem i dam mamie zjeść kolację
5. tata na piwku
6. bezwietrzna zatoka pucka
7. wycieczka statkiem po zatoce
8. mama odpoczywa od chłopkaków :)
9. wracamy pociągiem z Juraty
10. idziemy na plażę

Załączniki

• Obraz 040.jpg
    Obraz 040.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 38
  • IMGP3784.jpg
    IMGP3784.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 42
  • Obraz 078.jpg
    Obraz 078.jpg
    11,4 KB · Wyświetleń: 37
  • IMGP3790.jpg
    IMGP3790.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 42
  • Obraz 423.jpg
    Obraz 423.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 61
  • Obraz 194.jpg
    Obraz 194.jpg
    9,9 KB · Wyświetleń: 40
  • IMGP4178.jpg
    IMGP4178.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 46
  • IMGP3549.jpg
    IMGP3549.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 53
  • IMGP3989.jpg
    IMGP3989.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 37
  • IMGP3846.jpg
    IMGP3846.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 57
Ostatnia edycja:
Dziewczyny moje dziecko od momentu odstawienia od cyca chce byc na raczkach tylko u dziadka!! I z nim chce sie bawic!! Moja mama i ja nie mozemy jej wziac na rece jak jest dziadek w poblizu, bo zaczyna sie histeria!!! Pieluchy nie moge jej zmienci!! Normalnie spazmy urządza!! Moj tata nawet ja musi karmic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D

LENA81
ja wszstko robie w Medicoverze. Pobieram krew malej w Medicoverze na Inflanckiej, bo pobieraja jej po kropelce > dzis miala wlasnie kolejne pobranie. Tylko tam nie codziennie jest pielegniarka co moze pobierac krew maluszkom. USG brzuszka + ortopeda tez tam bylysmy. Mysle, ze w kazdej prywatnej tego typu placówce bedziesz mogla zrobic te badania. Wszystko zalezy w ktorej czesci Warszawy bedziesz, zebys nie musiaal przez cale miasto jechac na pobranie krwi :-)

MARIA - XLR - jest maclarenem od 0msc , rozklada sie zupelnie na plasko, z aro jest najwiekszy. XL jest juz troche mniejszy, ale nadal to dosc spora spacerowka.
QUest jest mniejszy, taka typowa miejska parasolka . Rozklada sie w 3pozycjach. Triumph - musze sprawdzic :-)
Na internecie w USA czesto te wozki sa troche drozsze niz w sklepie. Jak Twoja rodzian mieszka w Stanach to mzoe tez ma stala znizke w duzych sklepach. Wtedy wozek wychodzi jescze taniej o 30% :-)

DZIUBASEK witaj po urlopie :-) :-) Zdjecia swietne!!!!! widac,ze wyjazd udany!!!!!!!!!!
Co do Sinlac to tylko uwazaj, zeby maluszek Ci za bardzo nie przybral na wadze :-) Sinlac czesto jest zalecany dla chudych dzieci,zeby przybraly troszke na masie :-) Mozesz tez smialo dac inne kaszki ryzowo-mleczne

Ostatnia edycja:
PEPERKA to bedzie u nas na osiedlu... myslam,ze cos fajniejszego, a nie taka chamska reklama N tv... no zobaczymy jak to bedzie wygladacw realu ....
n:

Dzięki bardzo dziewczyny za doradztwo w sprawie wózka. Bartek dziś znowu ryczał w gondoli, i go posadziłam w niej i odwróciłam do tyłu - bo moją gondolę można tak przestawić i zachwycony był - ale tylko psy go interesowały.
Mój wujek raczej zniżki nie ma - bo nawet nie wiedział co to spacerówka jest :)

Gaja jest niesamowita Iza!!!!!!

stopi, tak wyjazd bardzo udany :-) Twója córcia za dziadkiem, a mój synek za babcią (moją mamą) jest bardzo! Na sam jej widok tak się śmieje jak do nikogo :tak: Oj ci ukochani dziadkowie ;-)
Tak, na Sinlac muszę uważać bo Olaf ma solidną wagę ponad 9 kg, ale on długi jest na szczęście ponad 70 cm. Daję mu to na kolację, żeby dłużej spał w nocy bo ostatnio mi się wybudzał co 2 godziny na jedzenie :-(więc dał mi w kość :-)

Iza, to się doczekałaś postępu!!! FAjna taka siedząca już dzidzia:-) Gaja bardzo wydoroślała, a Ela rzeczywiście bardzo podobna do Ciebie jest. Muszę Ci powoiedzieć, że chusta spisała się super! Plecaczka nie wykorzystałam, ale podwójny x i kieszonka na razie jest na topie :-)
TAk, wzięliśmy i babcię na wakacje i dziadka ;-) Moi rodzice się spisali. DZięki temu raz oni wolne mieli, raz my :-) I urządzaliśmy sobie wycieczki rowerowe po całym półwyspie helskim :tak: Fajnie było!

Maria, a w mojej gondoli jest opcja podnoszenia oparcia. Może u Ciebie też jest ;-)

Dziś wyjeżdzamy do Radomia, a w niedzielę mamy komunię w Lublinie. Co dopiero się oprałam to znów kupę przywiozę ;-) W następnym tygodniu już siedzę na tyłku :-)

a ja jestem wsciekla! i najnormalniejw swieci mi przykro. dupek moj promotor jest. czekalam na niego 3 godziny dzis (oczywiscie z dzieckiem) i nie przyszedl, wiec moja prace ostatecznie zaniosla kolezanka i on tylko spojrzal na moje nazwisko i mi wladowal 4 za prace od razu! srednia mam z calych studiow 4,8; 6 semestrow zrobilam w 5 i do tego wychowuje male dziecko a on mi takie chamstwo robi na koniec. teraz musze znowu jutro jechac rano i probowac cos zalatwic.. wiadomo ze z malym to cala wyprawa, dzis juz sie wymeczyl w drodze, a jutro znowu to samo.. szlag by to trafil.

Dziubasek mam ten sam wózek co ty - tylko jasno niebieski. I właśnie używam tej opcji - siedząco w gondoli tył na przód.
BArtek dziś w nocy wymiotował i rozwolnienie ma i gorączkę ponad 39. Byłam już u lekarza ale nie wiadomo co to - może zęby a może jakiś wirus, jutro mocz oddaję to może się coś okaże. biedaczek, wisi cały dzień na cycu bo pić z butelki niczego prócz mleka nie chce.

reklama
dziubasek - oj, rowerów zazdroszcze najbardziej :-)

peperka - nie dziwie sie ze sie wkurzyłas! tez bym walczyła

maria - zdrówka dla Bartusia!!!

Do góry