reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

JOJKA a to dobrze wiedziec,ze w Niemczech sa, bo my znow za 2 tyg. jedziemy tam to prztestujemy :-) ....
p.s. moja uwielbia kaszke wielozbozowa" Dobej nocy" firmy Milupa, ale u nas jej nie ma i tez z Niemiec przywoze :-)

Moj Bartek ma rotawirusa!!!!!!!!!:-( kurde krakałam o tym jak w ciazy bylam, ze rota pewnie bedzie miał. i ma, niewiadomo czemu bo pediatra mowi ze bez kontaktu z dziecmi to nie realne ale w poniedzialek bylam w przychodni i tam musial sie zarazic na dzieciach niby zdrowych kurcze. teraz temperatura i rozwolnienie a pic nie chce wiec cycuje cały dzien :(

Duzo zdrowka i musi duzo pic!!!! zeby sie nie odwodnil i Was szpital ominal! Nie musial miec kontaktu z dziecmi, wystarczy wyprawa do przychodni.. ze Ty zlapalas za klamke, ktora wczesniej dotykala osoba , czy dziecko z biegunka.... Tylko zebys mnie zle nie zrozumiala to nie Twoja wina!!!!! Tylko w przychodniach sa zle rozwiazania jesli chodzi przyjmowanie dzieci, warunki higeny itd....Tak mi panie w szpitalu tlumaczyly, dlaczego dzieci lapia rota wirusy w przychodniach i szpitalach. Na lipcowkach jedno dziecko zlapalo w wieku gdzies ok 5msc rozyczke!! , a tez nie mialo bliskiego kontaktu z chorym na rozyczke.. pewnie zlapal w sklepie!!!!-
Jeszcze raz duzo zdrowka!!

reklama
maria: trzymam kciuki za szybki powrot do zdrowia. w przychodniach to nawet same pielegniarki moga roznosic miedzy czescia dla chorych a zdrowych! najlepiej by bylo w rekawiczkach chyba chodzic i w maskach w przychodni.

maria: trzymam kciuki za szybki powrot do zdrowia. w przychodniach to nawet same pielegniarki moga roznosic miedzy czescia dla chorych a zdrowych! najlepiej by bylo w rekawiczkach chyba chodzic i w maskach w przychodni.

ja na poczatku nie wiedzialm o co chodzi jak z mala lezalam na peditarii, ale pozniej jzu mi peielgniarki wytlumaczyly...
przed wejsciem do sali lekarze, pielegniarki myli rece i zaraz po wejsciu tez, gdyz klamki to duze siedlisko bakterii :-)

NO dzięki dziewczyny z tym piciem mam problem bo on nie chce pić z butli nic poza mlekiem, ale daję mu strzykawką wodę po trochu i tak to ssie ciągle. ale jest już duuuuuuużo lepiej, temperatura już w nocy nie przekraczała 39 i wymiotów brak, a rozwolnienie też nie najgorsze. On duży i grubaśny to może dzięki temu tak mu to bokiem trochę idzie :)

ja na poczatku nie wiedzialm o co chodzi jak z mala lezalam na peditarii, ale pozniej jzu mi peielgniarki wytlumaczyly...
przed wejsciem do sali lekarze, pielegniarki myli rece i zaraz po wejsciu tez, gdyz klamki to duze siedlisko bakterii :-)

ale w przychodni chodza pielegniarki pomiedzy chorymi i zdrowymi i dotykaja klamek, wiec same przenosza. potem ty dotknieszi juz dziecko masz zarazone..
w szpitalu to oczywisce widzialam ze dezynfekuja za kazdym razem, ale w przychodni chodza jak chca

My dzis caly dzien spedzilysmy na piknikniku dla dzieci i doroslych z zespolem Downa. Julka miala pokazy tanca, nawet kilka solowek Lena wyspiewala sie i "wytanczyla" !!!!!!!! Tylko uslyszala muzyke i od razu cale cialo w ruch i spiewy - pianie Dzieciaki Lene wysciskaly
Ja oczywiscie jak zwykle na takich spotkanich oczy jak szklanka... zupelnie nie radze sobie z emocjami jak na raz jest tyle niepelnosprawnych osob.... i takich maluszkow ledwo chodzacych bylo tez sporo... a jaka sliczna roczna dzieczynka !!!!!
I tylko potwierdzam sie w przekonaniu,ze ja bym nie dala rady wychowac takiego dziecka...

PEPRKA masz zupelna racje jesli chodzi o przychodnie, o to mi wlasnie chodzilo :-) I dopeiro w szpitalu mi wytlumaczyli czemu tam tak dokladnie rece myja i tyle razy.... a w przychodniach panstwowych tego nie !!.. w prywatnych jest juz znacznie lepiej...

Witam wszystkie,
choć dopiero jestem w 8 tyg ciąży ot zaczęłam w internecie szukać szkoły rodzenia w Warszawie,
chciałabym żeby zorientowane mamy poleciły mi, jeśli znają, jakąś/jakieś szkoły w okolicach mokotowa, ursynowa lub wilanowa,
z góry dziękuję za pomoc

Witam wszystkie,
choć dopiero jestem w 8 tyg ciąży ot zaczęłam w internecie szukać szkoły rodzenia w Warszawie,
chciałabym żeby zorientowane mamy poleciły mi, jeśli znają, jakąś/jakieś szkoły w okolicach mokotowa, ursynowa lub wilanowa,
z góry dziękuję za pomoc

Zastanów się nad wyborem szkoły przy szpitalu w którym chcesz rodzic.

reklama
My wczoraj przemoklysmy... oczywiscie oberwanie chmury dorwalo nas na spacerze, daleko od domu!!! Ja przemoklam calusienka, Lena na szczescie tylko do kolan. Mam nadzieje,ze sie nie rozlozy, bo ponad godzine byla w przemoczonych rajstopkach.. Schowlaysmy sie na przystanku, ale tak wialo,ze z boku i tak deszcz lecialm na nas... jak zorientowalam sie,ze Lena ma juz nogi przemoczone, to w tym deszczu bieglysmy 20mindo domu....

TUNIA
ja tez uwazam,ze lepiej wybrac szkole rodzenia przy szpitalu w ktorym chcesz rodzic

PEPERKA ja zipuje w domu.. leje, wiec na wies nie pojechalam.. moze jak rodzinka wczesniej wroci to ud ami sie jechac do Ikea. Jak nie dzis to jutro

Do góry