reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Jagódka - moja koleżanka miała podobnie i zaczęła do słoiczka dodawać jedzenie ugotowane przez siebie - najpierw to była łyżeczka dwie a później stopniowo zwiększała ilość. Jej się udało oszukać malucha

reklama
IzaBK nie weszłam na żadną informację o dniach Pruszkowa to i przeoczyłam, u nas w przedszkolu nie było żadnych plakatów na ten temat ani nigdzie po drodze gdzie ostatnio chodziłam to skąd miałam wiedzieć.

A w niedzielę może chętnie bym ich wyprawiła na te dni, ech trudno.

Ulubiona pozycja Ignasia ostatnio:

Załączniki

• DSC03725.jpg
    DSC03725.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 39
1. Bylam po 15msc u dziekan wydzialu- mojej promotor pracy mgr. Nic nie napisalm jescze, badania mam do polowy zrobione... ale ona jest kochana i mowi damy rade :-) Zwlaszcza,ze musze zlozyc magisterke do 1.09.10 . jak tego nie zrobie czekaja mnie roznice programowe - 3 przedmioty na wydziale, 7 po za wydzialem !! Wiec dziekuje!!!! mam motywacje do pisania!!!

2.U ENDOKRYNOLOGA - przystojny i mily lekarz :-).. gadula :-)
Powiedzial,ze jemu to wyglada na niedobor jodu , spowodowany ciaza i karmieniem piersia. Mam definitywnie odstawic mala od cyca ( w sumie juz odstawiona :-) ) i za 2tyg powtorzyc badania + usg tarczycy.

Za to Lena mila faze chodzenia po calej przychodni za raczki i nie moglam jej nawet na rece wziac!!! A mam jej nie prowadzac za raczki (polecenie neurologa).. tylko,ze ona histerie urzadzala w przychodni jak przestawalam z nia spacerowac!!!

MALINA ja cytologie mialam robiona jakos 2msc po porodzie :-)
Co do burakow moja pila sok z surowych burakow jak miala 5msc . Tylko pediatra kazala sie zaopatrzyc w buraki w sklepie ekologicznym, lub zwlasnej uprawy (mialam od babci Leny z Mazur) te sklepowe sa barzdo pryskane, bo ciezko wyhodować niepryskane buraki. dlatego teznie ma burakow w sloiczkach dla dzieci...
A co do wagi to spokojnie. W pewnym wieku dzieci zwalniaja z waga! To normlane. Twoj Kawaler :-) zaraz bedzie wazyc tyle co Lena:-)

IZA cudnie!!!!!!!!!! ale masz zdolna core!! pogratuluj jej koniecznie!!!!!!!!!!! :tak::tak::tak:

JAGODA
moja jedzie na sloikach, ale to dlatego,ze ja nie mam dostepu do niechemiczych warzyw, owocow czy miesa. Teraz bede miec troche z wlasnej wiejskiej uprawy to zaczne gotowanie .
Ja sie zalamalam jak zobaczylam jakie sa ceny sloiczkow w Polsce!!!!!!!!!! I zaopatrzylam sie w Hiszpanii w sloiczki (Lenie znacznie bardziej smakuja + sa znacznie tansze!! )
Dlatego tez mala przestla jesc jogurty dla niemowlat, tlyko juz takie normlane naturalne + danonki, bo 2 jogurty niemowlece dziennie i inne jedzonko to bym zbankrutowala hehe
Warto porownac ceny w roznych sklepach. Jak dla mnie najtansze sloiczki sa w Carrefure, a najdrozsze w Realu.
Zdrowka !!!!!!!!!!! precz z wirusowka!!!!

I brawo dla Ignasia za postepy!!! Uwazaj,zeby nie wstal zaraz i z lozeczka nie fiknal :-)

MARIA ja powiem tak mi sie tez zawsze kojarzy nadczynnosc z chudoscia,a niedoczynnosc z tyciem !! Nie rozumiem tych zaburzen tarczycy. Lena ma niedoczynnosc i jedna z cech rozpoznania u niej byla wlasnie chudosc!!! Ja z corcia mamy ten sam hormon za nisko. :-) Moja kolezanka tez z nieodczynnoscia , a chuda... Nie wnikam w to , bo i tak tego nie rozumiem..... :-D:-D:-D

Stopi - ja tej tarczycy w ogole juz nie rozumiem :) ja przytylam w dwa miesiace 8kg i potym ja rozpoznalam. a jod i hormony cala ciaze bralam i teraz na kontrole musze sie szybko wybrac tylko lekarza musze zmienic bo moj lekarz po drugiej stronie warszawy a w tych korkach ja juz nie daje rady jezdzic.
ja tez bartkowi juz buraki dawalam z polecenia pediatry ale pracuje w laboratorium badajacym zywnosc wiec moglam wybrac wzglednie bez pestycydow :)
a jaki temat pracy magisterskiej stopi piszesz?

MARIA ja pisze dokladnie psychologia sportu w polaczeniu z psychologia uczenia sie i pamieci... temat mialam, ale musze go jescze raz sformulowac (nawet zapomnialam jak tamten dokladnie brzmi.. dawno to bylo hehee)
Super,ze pracujesz w laboraturium, to Ty bedziesz nam wiedza sypac na temat!!!!!:-) Jakby co to moge sie Ciebe pytac?? Moja mama tez pracuje w laboraturium- mikrobiologia , tlyko bada glownie jogurty i przetwory mleczne :-)

PEPERKA rano jade z mala na pobranie krwi- poziom hormonow, pozniej z babcia po buciki dla malej- musze jej przymierzyć ... i spacerek moze byc , ale krotki tak ok13tej??? Ja bede w arkadii pewnie po te buty....p.s. w Arkadii jest maclaren Triumph :-) A jak twoja praca ?? Bylas u promotora??

Stopi - w arkadii w mothercare ten triumph ? bo oglądałam dziś jakiegoś za 1200zl prawie. ale potem poszłam do chicco i tam sobie pooglądałam te spacerówki i chyba nie najgorsze są a za 500zl nie całe. tak myślę czy ten maclaren nie przereklamowany. kurde ja to taka jestem że nie ważne czy mam kasę czy nie to żal mi ją wydawać na coś co kosztuje o tyyyyyyle drożej od innych marek - obawiam się że to tylko moda daje cenę. Bo kiedyś chicco były takie drogie bo były w modzie a teraz już co innego. oszaleć można.

A prywatnie tą krew badasz malej ? jak tak to gdzie? bo ja na żoliborzu państwowo chodzę i zastanawiam gdzie mogę prywatnie.

MARIA my chodzimy tylko do Medicoveru - tam mamy abonament wykupiony. Dobrze pobieraja, tak po kropelce,zeby jak najmniej krwi pobrac.
Maclaren w Mothercare byl :-) , ale tam ceny za ten wozek sa chore!!!!!! Tak jak w Swiecie dziecka. Na allegro znacznie taniej, a zagranica to juz wogole... U nas sa naprawde chore ceny jesli chodzi o produkty dla dzieci!!!!
PEPERKA bedzie kupowac USA maclarena (pewnie) quest, znacznie taniej niz w Mothercare.

Tu jest triumph znacznie taniej :-) http://www.allegro.pl/item1044635939_maclaren_triumph_granat_bobas.html

A tu moj wymazony quest http://www.allegro.pl/item1050421933_maclaren_quest_wersja_limitowana_butcher_stripe.html
jescze taki brazowo-rozowy na oparciu we wzorek-jabłka :-)
Starsze modele Qest mozna kupic taniej -za ok. 700zl

Ostatnia edycja:
Hmmmmmmmm tak sobie przypomnialam że za tydzien mój wujek z ameryki przylatuje. I zajrzałam na ceny tych maclarenów w usa i rzeczywiscie są dużo tańsze pomimo tego że teraz dolar jest strasznie drogi. Tyle że nie doszłam jeszcze do tego czym sie różni ten techno xlr od techno xl czy od triumph czy od questa? moze możecie mi na szybko wyjaśnić różnice?

reklama
Czesc dziewczyny :) Przylatuje niedlugo na 3 tygodnie do Warszawy i chcialabym przebadac maluszka. Czy wiecie gdzie w Wawie pobieraja krew od niemowlat? poszukuje rowniez dobrego ortopedy oraz gdzie mozna zrobic usg brzuszka u takiego maluszka? Bardzo dziekuje za wszelka pomoc! pozdrawiam serdecznie wszystkie mamy warszawskie

Do góry