reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

reklama
a cholerstwo jedne. ciekawe tylko jak to przywedrowalo do domu, wilgoci zadnej nie ma, meiszkanie wietrze wiec jakos bardzo goraco nie jest. no i sprzatam przeciez w domu! chociaz od urodzenia synka troche mniej, ale nie to ze jakis brud jest kurka wodna.

Hej dziewczyny :-D

Julcia jak się budzi z drzemki to z płaczem, z oczu tryska fontanna i nie wiem dlaczego .... o taka proszę jestem jak się obudzę
CSC_1981a.jpg
to rybik. Wrzuć w google :-)
Iza - ja myślałam ze trzeba je wytępić, a nie w sieć wrzucac :-p
Peperka - rybiki generanie przykra sprawa, raz się zadomowiły bez remontu podłóg nie ma nadziei na wytępienie, ble...

Co do robactwa mam na balkonie jakąś nieznaną plagę egipską:szok:. I też fotę cyknęłam bo toto wyłazi z doniczki od iglaka, pełznie po kaflach i końca nie widać, zamiatam, odkurzam jednym słowem haruję jak ten Kopciuszek .... wrrrr

Pogoda sie popsuła, zaje*iście zimno i pada co chwilę.O przed chwilą nawet grad sypnął...
CSC_1990a.jpgCSC_1993a.jpg
Mam nadzieję ze ten deszcz zabije moje robale ....

A Zoo odpusciłam tylko na ten tydzień, bo czekam na zamówiony pokrowiec od deszczu na spacerówkę . Ale bardzo chce się z Julą wybrać.

Dziubasku jak bym miała natchnienie na to ZOO - dzwonię do ciebie od razu, mam nadzieje ze tak bez zapowiedzi bedziesz mogla sie wybrac, co? A z Twoją pracą faktycznie kiepsko :-(

Ostatnia edycja:
Dziewczyny spoko ja z tym zyje juz 4lata , wiec przyzwyczailam sie do zlych wynikow. :-) Poprostu bez zmian, ale przeciez zawsze moglo byc gorzej!! Wiec w sumie jest maly powod do zadowolenia hehe

I uwaga pobralam w koncu mocz malej!!!!! Za 3 h bedzie wynik uffff

MALINA kolkoskopia to ogladanie szyjki macicy za pomoca mikroskopu :-) :-) , nie kolonoskopia (choc kiedys ja mialam jak badali mi jelito hehe )

PEPERKA a na ktorym pietrze Wy mieszkacie??? Moze cos z dworu przyszlo teraz jak sie cieplo zrobilo???

PATEWKA ale Julcia ma sliczne wlosy!!!!!!!!!!!!!!!

patewka - hahaha tak mi się napisało, dopiero zauważyłam po Twoim poście :-)
a Julcia rzeczywiście - żal za serce chwyta na taką minkę ;-)
no i powiedz mi, jak siębedziez do tego zoo wybierać, bo ja jestem okropnie ciekawa Twojej teorii nt moich chust :-D

u mnie się zabieliło ta trawniku :( moje pelargonie... ostatnio w ciąży je przed śniegiem z balkony przynosiłąm w pośpiechu ;))) zaraz poszukam tego posta..

witajcie dawno mnie tu nie było,tyle mam do nadrobienia,nie wiem kiedy ja to przeczytam,
może troche ja napisze jak moja kruszynka się rozwija
mamy juz prawie 5 miesięcy,
je juz kaszkę,zupki domowe,deserki i pije soczki
od dzis na spacerki chodzimy w spacerówce bo nie chce juz w gondoli,denerwuje się że nie widzi nic.

w koncu całkiem mi ucieknie...
Zobacz załącznik 237782
wow to juz raczkuje,silna dziewczynka,moja to jakaś leniwa bo jedyne co robi to tylko od czasu do czasu z pozycji leżącej usiądzie.

Dziubasku jak bym miała natchnienie na to ZOO - dzwonię do ciebie od razu, mam nadzieje ze tak bez zapowiedzi bedziesz mogla sie wybrac, co? A z Twoją pracą faktycznie kiepsko :-(

Pewnie będę mogła :))) bo jak nigdzie nie jadę to spacerują po ZOO lub Parku Praskim. Z pracą kiepsko, choć nie zamierzałam wracać, ale zawsze alternatywa jakaś była, bo nigdy nie wiadomo co będzie.
Julka rzeczywiście chyba pobudek nie lubi, że morze łez wylewa :(
Olaf też jak wstanie i potem je i przyśnie to jak go budzę (tak spokojnie) to zanosi się strasznie dopiero jak sobie zda sparwę, że wszystko ok i ja się śmieję to się uśmiecha :)))

u mnie się zabieliło ta trawniku :( moje pelargonie... ostatnio w ciąży je przed śniegiem z balkony przynosiłąm w pośpiechu ;))) zaraz poszukam tego posta..

doskonale to pamiętam :)))

Dziubasek - to kiepsko z tymi wypowiedzeniami. Beznadzieja - tylu ludzi naraz zostawić bez niczego :(
A Ty planowałaś powrót, czy wychowawczy?

U mnie w firmie to już od dawno było wiadomo, że tak będzie. Zostaliśmy przejęci 2 lata temu i tak długo to trwało... Powrotu raczej nie planowałam, ale dobrze się czułam mając alternatywę, że w razie czego wrócę sobie na 3/4 etatu...a tak to nic.

Nati widziałam o tej lennylamb nie słyszałam. Która twoim zdaniem jest fajniejsza, wygodniejsza w motaniu/noszeniu? Ostatnio też zaczęłam rozglądać się za MT, ale to jak Olaf zacznie siedzieć - w tym chyba najbardziej przewiewnie będzie.

Jutro mieliśmy jechać do Rzeszowa na weekand do znajomych i 6-miesięcznego Antosia, niestety odwołany wyjazd, Antoś się rozchorował, szkoda :( Nastawiłam się na wyjazd...A tak w domu zostaniemy. Myślę, że może coś na szybko wykombinować, ale nie znam w promieniu ok. 200-300 km od Warszawy fajnych miejsc do spędzenia z takim maluchem (oprócz Kazimierza Wielkiego). Może wy macie jakieś pomysły? Z chęcią bym pojechała na tai spontaniczny wypad, tymabardziej, że psychicznie jestem gotowa do drogi :)

wow to juz raczkuje,silna dziewczynka,moja to jakaś leniwa bo jedyne co robi to tylko od czasu do czasu z pozycji leżącej usiądzie.
jeszcze nie raczkuje ;-) na razie zaczela podnosic brzuszek do raczkowania i sie buja... ale za to pełza świetnie do tyłu i wiruje wokół własnej osi :-D robi to bardzo szybko :-\ i zupełnie niestety nie interesuje jej siedzenie, woli sie przemieszczać ...

Nati widziałam o tej lennylamb nie słyszałam. Która twoim zdaniem jest fajniejsza, wygodniejsza w motaniu/noszeniu? Ostatnio też zaczęłam rozglądać się za MT, ale to jak Olaf zacznie siedzieć - w tym chyba najbardziej przewiewnie będzie.

nie mam zdania, bo zadnej nie dotykałam póki co ;) MT dam Ci przymierzyc jak sie spotkamy :-)

jeszcze nie raczkuje ;-) na razie zaczela podnosic brzuszek do raczkowania i sie buja... ale za to pełza świetnie do tyłu i wiruje wokół własnej osi :-D robi to bardzo szybko :-\ i zupełnie niestety nie interesuje jej siedzenie, woli sie przemieszczać ...

nie mam zdania, bo zadnej nie dotykałam póki co ;) MT dam Ci przymierzyc jak sie spotkamy :-)

:))) masz MT???
wrzuć fotkę!

reklama
Witam ;)

Podczytuję o Waszych Maleństwach i wspólnych spacerkach i sama nie mogę się już doczekać ;)

Na razie korzystam/ staram się zapamiętać jak radzicie sobie w różnych sytuacjach z Maluchem ...

Do góry