reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

AsiaKC: ja i tak musze podjechac do carrefoura na conrada, wiec poczatek spaceru na bank w okolicach parku olszyna. wczoraj tam zaczynalysmy i w sumie doszlysmy do kepy potockiej i spowrotem, takie to odprowadzanie sie ;> dawno tyle nie przeszlam, wiec oczywiscie nogi mnie dzis bola..

Moze wiecie czy gdzies w bielanskich okolicach kupie smoczki TT? zaczynam dawac bebilon comfort i przez te male smoki nie chce leciec, a trojprzeplywowy jakis taki wielki jest.. mysle ze roz 2 musze kupic. dzis jeszcze mieszam mleko pol na pol z poprzednim to jakos idzie, ale jutro juz bym sam bebilon chciala dac.

Ostatnia edycja:
reklama
dziubasek Ignaś miał pobierany mocz w szpitalu po urodzeniu, dostaliśmy taki specjalny woreczek, który przykleja się tak, żeby cały interesik był w torebce i normalnie zakłada się pampersa. Prawdę mówiąc wyglądało na to, że łatwiej założyć go chłopcu niż dziewczynce. Tak wynika z moich obserwacji szpitalnych, jak patrzyłam jak sąsiadka mająca córeczkę się męczyła.
Te woreczki właśnie w aptece można kupić.

Ja mecze sie z pobraniem moczu i juz mnie k.... bierze.... W poniedzialek nie dala sobie pobrac, dzis to samo.... Nie robi siku do 15tej buntuje sie :-D:-D:-D:-D
My zawsze pobieramy do pojemnika, a robimy to juz z 12raz (niestety pobrany do woreczkow moze dawac zafalszowany wynik, nawet bad. moczu ogolnego). Juz raz dostalam w laboratorium i w szpitalu wyklad jak chcialam do woreczka pobrac. :-D:-D:-D
I tak w koncu mala mi zacewnikowali ..oooo..
Dzis w koncu sie poddalam i ten worek przykleilam (trudno nie przyznala bym sie w laboratorium ze tak pobralam) i co 5h mala siku znow nie zrobila....

Co do pobierania moczu DZIUBASEK zadzwon tam gdzie masz mocz oddawac i spytaj sie czy mozesz pobierac do woreczkow. Nie wiem jak jest przy zbiorce calodobowej czy zanieczyszczenia z woreczkow maja jakis wplyw na to.Jak nie to zakladaj woreczki, bo lapanie do pojemnika czasem moze byc bardzo dlugie.....

ASIA, PEPERKA ja niestety jutro odpadam :-( Musze ten mocz w koncu do 15tej pobrac. Potem musze podjechac do pediatry na chwile.

A u lekarza - uprosilam ,zeby jeszcze z 3 tyg poczekac z tym skierowaniem na biopsje , bo teraz i tak nie poszla bym. Tak, wiec za 3 tyg mam przyjsc po skierowanie, robil mi tez cytologie i kolkoskopie. I jak zwykle kolkoskopia zle:-(

Iza, to mój dywan cieńszy zdecydowanie (tzn z "włosami może i 3 cm) i w miarę miękki. Nie pamiętam jak było za 1. razem.. Może też był mniej elastyczny.. Teraz go upycham i tyle.
Stopi, biedactwo. Na myśl o biopsji i kolonoskopii to nogi mi się same zaciskają, no i od razu siadam.. dlaczego kolonoskopia??? Coś nie tak z jelitem?? Brrr
A woreczki, które kupiłam sterylne są.. Pewnie chodzi o to,że jak się siusiaczka włoży do środka, to sterylność tracą??
Dziewczyny, mam do oddania vit. k w kropelkach. Nie podawałam Jeremiemu, a szkoda żeby się zmarnowała. Asia, Paperka, może któraś z Was podaje?

AsiaKC ja kupiłam roczny bo mam po prostu blisko...jak mi się nudzi Park Praski to idę zobaczyć co u Państwa Pawianów :))) no i dobre gofry można zjeść przy okazji :)
Malina muszę zobaczyć w aptece te woreczki, ja zazwyczaj łapałam siuśki do pojemniczka, wystarczy, że Olaf polezy z gołym tyłkiem parę minut i zaraz fontanna leci, więc ja łapałam to w pojemnik i tyle. Woreczek to dla mnie wyższa szkoła jazdy póki co :)
Jagoda to siusiak obklejam całego? Nie ma dostępu powietrze? I tak cały dzień ma trzymać, hmm MAm nadzieję, że lekarz nie będzie mi kazał robić tej dziennej zbiórki...
Póki co z moczy robimy badanie ogóle, keratyninę, wapń...
Stopi zaciskam kciuki za badania!!! Oby wyszły pomyślne. Nie zwlekaj!
Iza które chusty tkane są z bambusem?
---
Dziś się dowiedziałam, że moją firmę, centralę, w której ja pracuję, przenoszą do Poznania :( większość ludzi jest na wypowiedzeniach...chyba nie mam do czego wracać - nawet jakbym chciała! Cóż....

Dzień dobry.
Ja dziś niewyspana mocno, bo dzieci wszystkei spały ze mną a młoda lekko marudząco, więc jak przysypiałam przy karmieniu to tylko się przekłądałam potem żeby se possała z drugiego cyca :dry:

Malina - ja podaję wit k ale w kapsułkach - jakoś łatwiej mi jej zapodać niż te z kropli...

Zaraz akcja przedszkola. Łukasz po przerwie znowu. Zobaczymy czy kryzys się utrzymuje. Jak narazie jest dobrze nastawiony, bo dziś tańce są.

Dziubasek - to kiepsko z tymi wypowiedzeniami. Beznadzieja - tylu ludzi naraz zostawić bez niczego :(
A Ty planowałaś powrót, czy wychowawczy?

reklama
malina: ja na butli i tez mam 2 opakowania vita K na zbyciu, niepotrzebnie kupilam a cholerstwo drogie

AsiaKC: dzieki za info o smoczkach, kupilam wczoraj. ja tez niewyspana bo dziecko moje sie w marude zmienilo i slabo jadlo w nocy, co rownalo sie pobudce co 1,5-2 godziny (do tego dochodzil oczywiscie wrzask, bo cos mu nie pasuje ale nie wiadomo co). moze ma ten skok rozwojowy?

a tak z innej beczki: od kilku nocy zauwazylam w kuchni na podlodze takiego oto robaka (2 razy byly nawet dwa). pojawia sie jak nikt nie chodzi po domu, jak sie zbliza do niego to zaczyna uciekac. wczoraj zauwazylam ze uciekl do szczeliny w fudze, tyle ze tam nic za bardzo nie ma, tylko scianka karton gips za plytka. i sie zastanawiam co to za cholerstwo, skad sie wzielo i jak to wytepic. moze wiecie co to?
http://ekatalog-firm.pl/robal.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry