Czesc
Nie zlapalam wczoraj moczu, a mialam to zrobic na cito.. chyba do poniedzialku musze czekac ehhhh Nie wiem co na to nasza pediatra powie :-(
A bylsmy na kontroli u neurologa - wszystko ok!! :-) Dostalam tez cenne porady dot. prawidlowego rozwoju dziecka - tzn. zakaz prowadzanie dziecka za raczki i motywowania do chodzenia oraz zakaz stania, zakaz chodzikow, pchaczy, wozkow itp. Za to starac sie aby dziecko jak najdluzej chodzilo na czworaka i lezalo, pelzalo, bawilo sie na brzuszku. Im dluzej bedzie raczkowac i im pozniej zacznie chodzic tym lepiej dla kregoslupa i nozek dziecka. Mniejsze prawdopodobienstwo wady postawy + lepszy rozwoj.
Tak, wiec mamusiki co sie smuca, ze pociechy robia cos pozniej to tylko z korzyscia dla nich!!!!!Ja oczywiscie dostalam wyklad, ze mala za raczki prowadzam,ze pozwalam jej stac.
Co
do postepow, to moja tez najpierw raczkowala, a pozniej siedziala sama. Z podparciem zaczela wczesnie siedziec ok5msc, raczkowac 6msc i 3tyg. teraz przestala raczkowac tak poprawnie is kacze ja zajac :-) Stoi i robi i spaceruje trzymana za raczki (teraz mam jzu to zakazane)
Co do
krzeselek do karmienia to u nas byla porazka!!!! Tzn ja maialm problem, bo my w podrozy. Turystyczne jakos mi nie pdopasowale.
Te wszystkie z regulowanym oparciem i wysokoscia dla Leny byly okropne- nie chciala w nich siedziec. Robila takie mostki i byla histeria.
Do 8msc sadzalam ja na kanapie, lub w foteliku FP i tak ja karmilam. Na pocztaku bylo wszystko brudne, ale potem sie nauczyla
Dziewczyny mi polecily krzeslko z IKEA i ono jest strzalem w dziesiatke!!!!!!!! Uwielbia w nim siedziec i co najwazniejsze to oparcie jest dla niej super i moze swobodnie siedziec bez opierania sie. I latwo je zlozyc i do samochodu zapakowac. Dla nas to strzal w dziesiatke.
IZA - do Mragowa??? :-) :-) Moj losiek chce zebym tam przeniosla sie, bo on tam mieszka. Ja jakos nieprzepadam za tym miasteczkiem tzn. na wakacje ok, ale nie na mieszkanie :-) Na pocztaku maja wyjezdzamy tam na 2 tyg..... ehhh