reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

reklama
Hej,

IzaBK próbuję się tego wiązania na plecach nauczyć, kurcze Ignacy rękę wyjmuje, próbowałam i z pomocą krzesła (najpierw go opatulić chustą a potem na plecy) i z przerzucaniem bokiem na plecy i nie wiem jak to on robi, nie czuję, żeby mi się kręcił, dobrze przylega na plecach a jak już zwiążę to okazuje się, że ma jedną rękę całą na wierzchu i boję się, że wiązanie będzie nie stabilne.
Muszę to nosidełko popatrzeć, ono jest na plecy?
My jedziemy w drugiej połowie czerwca na 14 dni nad morze, na wyprawę w sezonie nas nie stać a mamy wskazania od pediatry. No i nie będziemy brać spacerówki, bo po pierwsze:
nie wyobrażam sobie przepychania z nią po plaży
a po drugie:
nawet jakbym sobie to wyobrażała to nie zmieści nam się do samochodu, chyba, że ubrań nie weźmiemy :-).

IzaBK: rodzinka chyba sie wystraszyla i dzis sie nie pojawila, poczekam jeszcze noc i zaklejam szpare na stale.
poszlam dzis na kontrole bioder.. myslalam ze szlag mnie trafi jak sie okazalo ze przede mna 10 osob czeka (w szpitalu bielanskim). za przeproszeniem w dupe niech sobie wsadza takie umawianie na godziny. zrezygnowalam, bo nikt nie chcial mnie przepuscic (ludzie czekali na zdjecie gipsu z dziecmi). poszlam stamtad w cholere i umowilam sie od razu do babka medica na srode.

Iza fajne to MT :)))) Jak GAja się w nim czuje i ty? Dziecko musi już siedzieć samodzielnie by nosić go w nosidle?
Stopi i jak pobranie moczu?
Peperka powodzenia w walce z rybikami :)))) U mnie był jeden w łazience, w nocy go kiedyś dojrzałam i dał mi się złapać więc spuściłam go w klozecie :))) Nie powrócił już!

My w 2 połowie maja wybieramy sie na tydzień nad morze z moją mamą :))) a co do wakacji jeszcze nie wiemy, bo nie wiadomo jak z pracą Daniel będzie i jak z urlopem :( Ale pewnie gdzieś brykniemy, zaraz obejrze ofertę Izy w hotelu na Mazurach :)))

Do nas wczoraj teściowa przyjechała, dziś rano poprasowała ciuszki Olafa i pieluszki i zabrała małego na 2 godzinny spacer i już jest w drodze do swojego domu :)))) Takie szybkie odwiedziny i tak efektywne mi się bardzo podabają :)))

Aha, wczoraj skorzystaliśmy z okazji, ze jest i została z Olafem jak on już poszedł spać, my bryknęliśmy do kina. Jeśli ktoś wybiera się na film The Box to od razu odradzam, szkoda czasu....beznadzieja.

Witajcie, ruszył portal AktywneMamy.pl

Zapraszamy was do logowania się.

By to zrobić najpierw należy wyczyścić cookies ( pomoc znajdziecie tutaj : Czyszczenie pamięci podręcznej i usuwanie plików cookie : Pliki cookie - Konta Google - Pomoc )

a następnie

1) zalogować się i wejść w panel kontrolny waszego konta na babyboom.pl ( znajduje się na ciemnozielonym pasku na górze strony)
2) Wejść w Moje ustawienia > Edytuj swój profil
3) W profilu na samym dole strony zaznaczyć TAK obok hasła "AktywneMamy.pl" i kliknąć "zapisz zmiany"
4) Wejść na stronę Aktywnemamy.pl i zalogować się tym samym loginem i hasłem , które jest przez was używane na babyboom.pl

Pozdrawiam

Bestyja :p

dziubasek - matko kochana!!!!toż Ty masz skarb nie teściową !! marzenie każdej synowej :-)
a co to MT to ą oczywiście dwie szkoły - jedna mói, że dziecko musi amo siedzieć, a inna że wystarczy że stabilnie trzyma głowę. Ja jestem zwolennikiem tej drugiej szkoły, bo nei widzę różnicy w ułożeniu ciałą dziecka w chuście i w MT...
ale nosimy się w MT rzadko, bo ja kocham chusty, a MT czeka na gorące dni, bo jest duuużo bardziej przewiewne i na plecach są paski, a nie zwoje materiału...
jagoda - a co to za portal? cookie czyścić...

IzaBK to jest portal spotkaniowy bb, z założenia mają na niej sponsorzy działać, jak jakaś grupa wyjdzie z ciekawym programem spotkania to może dostać fundusze na sfinansowanie.
Ja tam założyłam wątek pruszkowski dziś.

A co do krzesełka to zapomniałam Ci dziś powiedzieć, że my mamy chicco polly po Krystianie i ono ma 3 pozycje: półleżącą, półsiedzącą i siedzącą, rozkłada się samo oparcie jak w spacerówkach, można też regulować położenia podnóżka i w tym krzesełku dziecko wcale nie musi umieć siedzieć, żeby przebywało :-).
Specjalnie takie kupiliśmy Krystianowi, bo on nie siedział jak zaczynaliśmy go karmić, Krystian bardzo dużo czasu spędzał na brzuchu to była jego ukochana pozycja i bardzo szybko pełzał (jak miał niecałe 5 miesięcy), bardzo szybko raczkował (na 6 miesięcy już raczkował) a siedzieć nauczył się dopiero jak zaczął siadać z raczkowania, wcześniej mu siedzenie nie odpowiadało. Właściwie to nie pamiętam, czy szybciej nie stawał przy meblach niż dobrze siedział, bo stawać z raczkowania też się szybko nauczył.

reklama
Czesc

Nie zlapalam wczoraj moczu, a mialam to zrobic na cito.. chyba do poniedzialku musze czekac ehhhh Nie wiem co na to nasza pediatra powie :-(

A bylsmy na kontroli u neurologa - wszystko ok!! :-) Dostalam tez cenne porady dot. prawidlowego rozwoju dziecka - tzn. zakaz prowadzanie dziecka za raczki i motywowania do chodzenia oraz zakaz stania, zakaz chodzikow, pchaczy, wozkow itp. Za to starac sie aby dziecko jak najdluzej chodzilo na czworaka i lezalo, pelzalo, bawilo sie na brzuszku. Im dluzej bedzie raczkowac i im pozniej zacznie chodzic tym lepiej dla kregoslupa i nozek dziecka. Mniejsze prawdopodobienstwo wady postawy + lepszy rozwoj.
Tak, wiec mamusiki co sie smuca, ze pociechy robia cos pozniej to tylko z korzyscia dla nich!!!!!Ja oczywiscie dostalam wyklad, ze mala za raczki prowadzam,ze pozwalam jej stac.

Co do postepow, to moja tez najpierw raczkowala, a pozniej siedziala sama. Z podparciem zaczela wczesnie siedziec ok5msc, raczkowac 6msc i 3tyg. teraz przestala raczkowac tak poprawnie is kacze ja zajac :-) Stoi i robi i spaceruje trzymana za raczki (teraz mam jzu to zakazane)

Co do krzeselek do karmienia to u nas byla porazka!!!! Tzn ja maialm problem, bo my w podrozy. Turystyczne jakos mi nie pdopasowale.
Te wszystkie z regulowanym oparciem i wysokoscia dla Leny byly okropne- nie chciala w nich siedziec. Robila takie mostki i byla histeria.
Do 8msc sadzalam ja na kanapie, lub w foteliku FP i tak ja karmilam. Na pocztaku bylo wszystko brudne, ale potem sie nauczyla :-D:-D:-D
Dziewczyny mi polecily krzeslko z IKEA i ono jest strzalem w dziesiatke!!!!!!!! Uwielbia w nim siedziec i co najwazniejsze to oparcie jest dla niej super i moze swobodnie siedziec bez opierania sie. I latwo je zlozyc i do samochodu zapakowac. Dla nas to strzal w dziesiatke.

IZA - do Mragowa??? :-) :-) Moj losiek chce zebym tam przeniosla sie, bo on tam mieszka. Ja jakos nieprzepadam za tym miasteczkiem tzn. na wakacje ok, ale nie na mieszkanie :-) Na pocztaku maja wyjezdzamy tam na 2 tyg..... ehhh

Do góry