reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

dziewczyny, czy któaś z was prała może dywan w wannie? mam taki 2m x 1,7m, Gaja na nim spędza sporo czasu, a to rzygnie, a to go possie... no i musze go uprać, a chciałabym w jej płynie do prania.. macie jakieś doświadczenia?

reklama
Czesc

melduje,ze jadedo lekarza dzis, nie przekladam!!
I milo mi bylo wczoraj pospacerowac z PEPERKA . Okazalo sie,ze my sasiadki :-)
ASIA musisz sie do nas dolaczyc. p.s. wczoraj bylam graniczona czasowo i zoo nie wchodzilo w gre. Milam mocz pobrac malej do badania, ale nie siknela mi do 15tej !!! :-)
https://www.babyboom.pl/forum/members/peperka-61003.html

DZIUBASEK, CZECHOW ja jestem w Medicoverze i mi znowu 3 roznych lekarzy z Medicoveru odradzalo nefrologaow tam, ze niby niezbyt dobrzy. I wlansie z Medicoveru polecono mi w Bielanskim lub wlasnie Niekłanska. Tak, wiec widze,ze co osoba to opinia:-) Chyba trzeba samemu isc ,zeby sie przekonac.

W medicoverze jest tylko jedna nefrolog (w wawie) i jestem z niej zadowolona - pewnie że sporo zależy od tego czy podpasuje nam osoba, to jak "prowadzi" wizytę i czy wykonuje dobrze swoje obowiązki (badania itp) - obiektywnie uważam że babeczka w marriocie jest lepsza ale obroniecka niewiele jej ustępuje. ALE nie byłam ani w bielańskim ani na Niekłańskiej więc znowu takie porównania nie mam :-)

czechow to Olaf ma problem taki, że jest nadwrażliwy na witaminę D3 i jak mu podaję (1 kropla na 2 tygodnie) to wydala wapń z moczem co grozi zwapnieniem nerek :( Dlatego mamy skierowanie na usg brzuszka i do nefrologa.
Generalnie wiem jak wygląda ta dobowa zbiórka :))) ale nie wiem jak ją wykonać u Olafa. Z pampersa nie wycisnę :)))
Iza toż Gaja przeczy tej teorii :)))) A nie prałam nigdy dywanu w wannie...na szczęście nie mam dywanów w domu, Olaf leży na pacie-puzzlach, które łatwo umyć. Czyli jak zacznie raczkować to będę musiała często podłogę myć ?!?!?! :) Nienawidzę tego!

Miłego dnia dziewczynki, nas energia roznosi więc wybywamy :)))

Iza: pranie to jeden problem, ale wysuszenie dywanu to drugi - musialabys chyba miec trzepak czy cos zeby go dobrze moc wysuszyc, bo inaczej to zgnije.. a moze zorientuj sie w uslugach tego typu? czesto sa ogloszenia o praniu dywanow w domu (pewnie odkurzaczem jakims typu rainbow)

AsiaKC: moze jutro wybierzesz sie ze mna i stopi na spacer? wczoraj zrobilysmy pare ladnych kilometrow ;)

czechow to Olaf ma problem taki, że jest nadwrażliwy na witaminę D3 i jak mu podaję (1 kropla na 2 tygodnie) to wydala wapń z moczem co grozi zwapnieniem nerek :( Dlatego mamy skierowanie na usg brzuszka i do nefrologa.
Generalnie wiem jak wygląda ta dobowa zbiórka :))) ale nie wiem jak ją wykonać u Olafa. Z pampersa nie wycisnę :)))
Iza toż Gaja przeczy tej teorii :)))) A nie prałam nigdy dywanu w wannie...na szczęście nie mam dywanów w domu, Olaf leży na pacie-puzzlach, które łatwo umyć. Czyli jak zacznie raczkować to będę musiała często podłogę myć ?!?!?! :) Nienawidzę tego!

Miłego dnia dziewczynki, nas energia roznosi więc wybywamy :)))

Z pampersa rzeczywiście jest trudno wycisnąć :-) - prawdę mówiąc nie wiem jakbyś mogła to rozwiązać - bo nie będzie przecież chodził bez pampka przez 24 h ale (co prawda mam córę) ale jak byłyśmy w szpitalu to miała przyklejany taki specjalny pojemniczek może to można zastosować także dla chłopaków? A może wystarczą tylko podstawowe badania?

Iza: pranie to jeden problem, ale wysuszenie dywanu to drugi - musialabys chyba miec trzepak czy cos zeby go dobrze moc wysuszyc, bo inaczej to zgnije.. a moze zorientuj sie w uslugach tego typu? czesto sa ogloszenia o praniu dywanow w domu (pewnie odkurzaczem jakims typu rainbow)

tak, ale nikt mi odkurzaczem nie upierze w loveli ;)))) chyba że upierze???
dywan jest nieduży to plan na suszenie mam taki, że upiorę wieczorem, wstawię rozkłasaną suszarkę do wanny, żeby obciekł, a rano przeniosę na balkon, upewniwszy się wieczorem, że ma być słonecznie .... w dwa dni powinien wyschnąć...

tak, ale nikt mi odkurzaczem nie upierze w loveli ;)))) chyba że upierze???
dywan jest nieduży to plan na suszenie mam taki, że upiorę wieczorem, wstawię rozkłasaną suszarkę do wanny, żeby obciekł, a rano przeniosę na balkon, upewniwszy się wieczorem, że ma być słonecznie .... w dwa dni powinien wyschnąć...

Zadzwoń do szczotki - to bardzo dobra firma - zapytaj czy zrobią coś takiego dla ciebie

SZCZOTKA- ogólnopolska profesjonalna firma sprzatajaca

Stopi, zdaj relację po wizycie u lekarza.
Dziubasek, w aptece kupisz specjalne woreczki na mocz dla niemowlaków. Co prawda przyklejenie tego to wyższa szkoła jazdy, ale lepsze to niż z pampka wyciskać;)
Iza, mam taki sam dywan jak Ty, tylko ciut mniejszy chyba i do pralki do wrzucałam. Dodam, że nie było całego wsadu nawet, więc może Twój się zmieści.. Później na taras (w Twoim przypadku balkon) od razu i niech obcieka. Przy ładnej pogodzie w jeden dzień mi wysechł. Do wanny Ci nie radzę, bo jak nasiąknie to będzie ważył z tonę.

Witam. ja dziś zakupowe przedpołudnie spędziłam.
Zaraz obiadek i po Pawła będziemy sie zbierać...

Stopi, Peperka - Jutro bardzo chętnie!
Jak Łukasz nie pójdzie do przedszkolka to Kępę proponuję, a jak pójdzie to ściągnęłabym Was gdzies w moje okolice - Sady, Park Olszyna... oki?

Dziubasku - w przyszłym tyg zoo! W pierwszy pogodny dzień :tak:
Ja kupiłam roczny bilet bo przy obecnych cenach 100zł to 3 moje wejścia z dziećmi :dry:

Trzymam nieustająco kciuki za Wasze badania!

reklama
Do góry