dziewczyny, czy któaś z was prała może dywan w wannie? mam taki 2m x 1,7m, Gaja na nim spędza sporo czasu, a to rzygnie, a to go possie... no i musze go uprać, a chciałabym w jej płynie do prania.. macie jakieś doświadczenia?
reklama
Czesc
melduje,ze jadedo lekarza dzis, nie przekladam!!
I milo mi bylo wczoraj pospacerowac z PEPERKA . Okazalo sie,ze my sasiadki :-)
ASIA musisz sie do nas dolaczyc. p.s. wczoraj bylam graniczona czasowo i zoo nie wchodzilo w gre. Milam mocz pobrac malej do badania, ale nie siknela mi do 15tej !!! :-)
https://www.babyboom.pl/forum/members/peperka-61003.html
DZIUBASEK, CZECHOW ja jestem w Medicoverze i mi znowu 3 roznych lekarzy z Medicoveru odradzalo nefrologaow tam, ze niby niezbyt dobrzy. I wlansie z Medicoveru polecono mi w Bielanskim lub wlasnie Niekłanska. Tak, wiec widze,ze co osoba to opinia:-) Chyba trzeba samemu isc ,zeby sie przekonac.
W medicoverze jest tylko jedna nefrolog (w wawie) i jestem z niej zadowolona - pewnie że sporo zależy od tego czy podpasuje nam osoba, to jak "prowadzi" wizytę i czy wykonuje dobrze swoje obowiązki (badania itp) - obiektywnie uważam że babeczka w marriocie jest lepsza ale obroniecka niewiele jej ustępuje. ALE nie byłam ani w bielańskim ani na Niekłańskiej więc znowu takie porównania nie mam :-)
dziubasek08
Fanka BB :)
czechow to Olaf ma problem taki, że jest nadwrażliwy na witaminę D3 i jak mu podaję (1 kropla na 2 tygodnie) to wydala wapń z moczem co grozi zwapnieniem nerek Dlatego mamy skierowanie na usg brzuszka i do nefrologa.
Generalnie wiem jak wygląda ta dobowa zbiórka )) ale nie wiem jak ją wykonać u Olafa. Z pampersa nie wycisnę ))
Iza toż Gaja przeczy tej teorii ))) A nie prałam nigdy dywanu w wannie...na szczęście nie mam dywanów w domu, Olaf leży na pacie-puzzlach, które łatwo umyć. Czyli jak zacznie raczkować to będę musiała często podłogę myć ?!?!?! Nienawidzę tego!
Miłego dnia dziewczynki, nas energia roznosi więc wybywamy ))
Generalnie wiem jak wygląda ta dobowa zbiórka )) ale nie wiem jak ją wykonać u Olafa. Z pampersa nie wycisnę ))
Iza toż Gaja przeczy tej teorii ))) A nie prałam nigdy dywanu w wannie...na szczęście nie mam dywanów w domu, Olaf leży na pacie-puzzlach, które łatwo umyć. Czyli jak zacznie raczkować to będę musiała często podłogę myć ?!?!?! Nienawidzę tego!
peperka
Fanka BB :)
Iza: pranie to jeden problem, ale wysuszenie dywanu to drugi - musialabys chyba miec trzepak czy cos zeby go dobrze moc wysuszyc, bo inaczej to zgnije.. a moze zorientuj sie w uslugach tego typu? czesto sa ogloszenia o praniu dywanow w domu (pewnie odkurzaczem jakims typu rainbow)
AsiaKC: moze jutro wybierzesz sie ze mna i stopi na spacer? wczoraj zrobilysmy pare ladnych kilometrow
AsiaKC: moze jutro wybierzesz sie ze mna i stopi na spacer? wczoraj zrobilysmy pare ladnych kilometrow
czechow to Olaf ma problem taki, że jest nadwrażliwy na witaminę D3 i jak mu podaję (1 kropla na 2 tygodnie) to wydala wapń z moczem co grozi zwapnieniem nerek Dlatego mamy skierowanie na usg brzuszka i do nefrologa.
Z pampersa rzeczywiście jest trudno wycisnąć :-) - prawdę mówiąc nie wiem jakbyś mogła to rozwiązać - bo nie będzie przecież chodził bez pampka przez 24 h ale (co prawda mam córę) ale jak byłyśmy w szpitalu to miała przyklejany taki specjalny pojemniczek może to można zastosować także dla chłopaków? A może wystarczą tylko podstawowe badania?
Iza: pranie to jeden problem, ale wysuszenie dywanu to drugi - musialabys chyba miec trzepak czy cos zeby go dobrze moc wysuszyc, bo inaczej to zgnije.. a moze zorientuj sie w uslugach tego typu? czesto sa ogloszenia o praniu dywanow w domu (pewnie odkurzaczem jakims typu rainbow)
tak, ale nikt mi odkurzaczem nie upierze w loveli ))) chyba że upierze???
dywan jest nieduży to plan na suszenie mam taki, że upiorę wieczorem, wstawię rozkłasaną suszarkę do wanny, żeby obciekł, a rano przeniosę na balkon, upewniwszy się wieczorem, że ma być słonecznie .... w dwa dni powinien wyschnąć...
tak, ale nikt mi odkurzaczem nie upierze w loveli ))) chyba że upierze???
dywan jest nieduży to plan na suszenie mam taki, że upiorę wieczorem, wstawię rozkłasaną suszarkę do wanny, żeby obciekł, a rano przeniosę na balkon, upewniwszy się wieczorem, że ma być słonecznie .... w dwa dni powinien wyschnąć...
Zadzwoń do szczotki - to bardzo dobra firma - zapytaj czy zrobią coś takiego dla ciebie
SZCZOTKA- ogólnopolska profesjonalna firma sprzatajaca
malina1979
;)
Stopi, zdaj relację po wizycie u lekarza.
Dziubasek, w aptece kupisz specjalne woreczki na mocz dla niemowlaków. Co prawda przyklejenie tego to wyższa szkoła jazdy, ale lepsze to niż z pampka wyciskać
Iza, mam taki sam dywan jak Ty, tylko ciut mniejszy chyba i do pralki do wrzucałam. Dodam, że nie było całego wsadu nawet, więc może Twój się zmieści.. Później na taras (w Twoim przypadku balkon) od razu i niech obcieka. Przy ładnej pogodzie w jeden dzień mi wysechł. Do wanny Ci nie radzę, bo jak nasiąknie to będzie ważył z tonę.
Dziubasek, w aptece kupisz specjalne woreczki na mocz dla niemowlaków. Co prawda przyklejenie tego to wyższa szkoła jazdy, ale lepsze to niż z pampka wyciskać
Iza, mam taki sam dywan jak Ty, tylko ciut mniejszy chyba i do pralki do wrzucałam. Dodam, że nie było całego wsadu nawet, więc może Twój się zmieści.. Później na taras (w Twoim przypadku balkon) od razu i niech obcieka. Przy ładnej pogodzie w jeden dzień mi wysechł. Do wanny Ci nie radzę, bo jak nasiąknie to będzie ważył z tonę.
AsiaKC
Just mama
Witam. ja dziś zakupowe przedpołudnie spędziłam.
Zaraz obiadek i po Pawła będziemy sie zbierać...
Stopi, Peperka - Jutro bardzo chętnie!
Jak Łukasz nie pójdzie do przedszkolka to Kępę proponuję, a jak pójdzie to ściągnęłabym Was gdzies w moje okolice - Sady, Park Olszyna... oki?
Dziubasku - w przyszłym tyg zoo! W pierwszy pogodny dzień
Ja kupiłam roczny bilet bo przy obecnych cenach 100zł to 3 moje wejścia z dziećmi
Trzymam nieustająco kciuki za Wasze badania!
Zaraz obiadek i po Pawła będziemy sie zbierać...
Stopi, Peperka - Jutro bardzo chętnie!
Jak Łukasz nie pójdzie do przedszkolka to Kępę proponuję, a jak pójdzie to ściągnęłabym Was gdzies w moje okolice - Sady, Park Olszyna... oki?
Dziubasku - w przyszłym tyg zoo! W pierwszy pogodny dzień
Ja kupiłam roczny bilet bo przy obecnych cenach 100zł to 3 moje wejścia z dziećmi
Trzymam nieustająco kciuki za Wasze badania!
reklama