reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Dominika - bohater z Ciebie - a może masz śmigłowiec? ;-)

lolka - prywatne, 500 + wyżywienie :-)
będąc w ciąży zapisuje się dzieci do NAJLEPSZYCH żlobków i przedszkoli - jakichś zakonnic i innych takich.. One są bardzo eksluzywne, drogie i sa w nich dzieci bogatych ludzi oraz celebrytów. Tudzież angielski, hiszpański rosyjski, niemiecki i francuski, jazda konna, tenis, balet..
W normalnych żlobkach zapisy są w lutym lub marcu każdego roku. A w prywatnych normalnych - jak są miejsca i dobra wola :-)

reklama
helikopter by się przydał :-)

jeżdże samochodem. ale jadę toruńską i potem na ten niewielki kawałek obwodnicy, przez bronisze, piastów
ogólnie schodzi mi się w tej chwili ok. 50min-1h rano, a po południu 1,15, bo na moście bywa zator.
także spory kawałek, ale czasowo nie wychodzi źle...:-)

Iza - to taka chyba niewysoka cena jak za prywatny żlobek. u nas to ok. 900 zł. a państwowego żłobka to chyba wogóle nie ma u nas.

oj, ja się zastanawiam ile mnie wyniesie rpzedszkole, bo mój starszy idzie od listopada, a teraz porobili jakieś takie dziwne zasady, a on będzie pewnie zostawał do 16.

jeloonka została zbanowana bo rozsyłała informacje reklamowe na privy a to jest niezgodne z regulaminem forum. A jak jej zwróciłam uwagę to dostałam dość aroganckiego priva zwrotnego.
Dlatego przekazałam sprawę administracji forum a oni uznali, że należy jej się ban.
Po za tym nic się nie dzieje.

Ja nie zabraniam na wątku się reklamować, są do tego odpowiednie miejsca, które nikomu nie przeszkadzają.
Specjalnie stworzyliśmy ogłoszenia.

Przyznam, że nie zareagowałam na posta w tym wątku, bo pomyślałam, że któraś może być zainteresowana.
Ale wysyłanie tego samego na privy to już zdecydowanie przesada.
I tego nie mogłam ignorować.

o! Jagoda - kope lat :-) bardziej mi chodziło o ten pełen zachwytu dopisek. polkowamama - napisala 5 maili i same takie... :/

Dominika - tak! to bardzo tanie przedszkole!!
w Konotopie już się poprawiło? ja boję się tamtędy jeżdzić nawet poza godzinami szczytu...

trochę się poprawiło, natomiast ja jadę zazwyczaj w przeciwnym kierunku do korka. rano korek w konotopie stoi w stronę ożarowa/ warszawy, a po połodniu w stronę piastowa, a ja jadę odwrotnie.

tyle co ten Twój prywatny żłobek to mnie pewnie wyniesie państwowe przedszkole:sorry2:

hej, witam! jeszcze kilka lat temu mieszkałam na bródnie, teraz jestem na ochocie! ale sercem wciąż po drugiej stronie Wisły ;) pozdrawiam wszystkie stołeczne forumowiczki! Oraz te z Krakowa i innych miast ;)

Ostatnia edycja:
IzaBK zazdroszczę mobilności. Jakbym ja była kierująca to też wolałabym przedszkole po za Pruszkowem. Taniej i czasami lepiej.
Jedyne co to pocieszam się, że w przyszłym roku już do państwowego przedszkola można będzie składać.
Przetrwać te kilka miesięcy jeszcze.

Najgorsze, że Igi nie wykazuje chęci do samodzielnego załatwiania a bez tego nawet nie mam co próbować wcześniej go dać do państwowego. Bo tak to bym już zaczęła błagać ;-).

Na szczęście ładnie się już zaadaptował i nie ma problemu z chodzeniem, sam idzie z szatni na salę :-).
I trochę gadać zaczyna.

Czasami mu się coś wyrwie zabójczego:
np. nie wnelwiaj mnie (do Krystiana).

Dominika - no własnie, ten nowy przelicznik, co to miał niby ułatwić i rozjaśnić, sprawił, że przedskszkola mocno podrożały :-(

Jagoda - ja też pilnuję, żeby tym razem terminu skłądania papierów do zwykłego przedszkola nie przeoczyć...
Gaja już na ostatniej prostej do odpieluchowania - kupa nie ląduje w nocniku tyko wtedy, kkiedy się spóźnię z ewentualną pomocą w rozbieraniu, siusie (nazywane "mokla kupa" :-D) też coraz częściej do nocnika. Albo na podłogę, jeśli nie zdąży usiąść :-p

edit Asia - jeszczeście w dwupaku? jak się czujesz?

Ostatnia edycja:
reklama
Gratulacje dla Gai! Dorosla z niej panna!

Ja jeszcze dwuosobowo... Juz mam dosyc ale wszystko jest obrzydliwie w normie i NIC sie nie dzieje...

My za prywatne przedszkole placimy 800 zl miesiecznie. W tym wyzywienie za 7zl dziennie i wszelkie pomoce, zajecia, teatrzyki itp...

Do góry