reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

lolkak chyba się mniej więcej orientuję gdzie to jest. Ładny kawałek ode mnie.

AsiaKC dwóch chłopców z małą różnicą i potem dwie dziewczynki, fajny układ :-). Ale ten czas leci, to już połówkowe szok.

A ja wybywam jutro do Krakowa na dwa dni. Muszę wstać o 5 rano w związku z tym. Tragedia ;-).
Ignaś zostaje z tatusiem, zobaczymy jak to zniosą ;-).

reklama
Oj, dawno mnie tu nie było, ale podczytywałam czasem ;)

W międzyczasie spędziliśmy tydzień z dziećmi i znajomymi nad jeziorem Sulejkowskim w wielkopolskim. Fajnie było. Olaf cały dzień na dworze z dziećmi się bawił, po 4 dniach wyglądał jak zombi bo szkoda mu było czasu na spanie więc po przyjeżdzie odsypiał ze 3 dni zanim wrócił do formy ;)
Filip uwielbia towarzystwo więc i on był zadowolony!
Teraz siedzimy w Wawce bo za 2 tygodnie wyjeżdzamy do dziadków na parę dni.

Asia, gratuluję drugiej córeczki! Fajną gromadkę będziesz miała! Super, że ciąża ładnie się rozwija i Ty się dobrze czujesz!
Iza, gratuluję pomysłu na biznes i wystartowania. Pewnie masz sporo do zrobienia jeszcze!
Jagoda, chłopaki pewnie sobie super poradzą, a Ty będziesz miała okazję zatęsknić ;)

Dziewczyny może wybierzemy się do StuPociech w następnym tygodniu?

cześć dziewczyny!!
wprawdzie nie jestem z warszawy, ale bardzo potrzebuję waszej pomocy!
piszę magisterkę na uw o macierzyństwie i muszę zrobić badania - na razie pilotażowe. szukam 5 mamuś, które mają pierwsze dziecko, ok. 3-18 miesięcy. czy mogłybyście mi pomóc????
wszelkie szczegóły przekaże na priv!
aha, no i za udział mały kolczykowy upominek ;)

lolkak szukam osoby do której będziemy zaprowadzać. Przyznam, że szukam w najbliższej okolicy, bo ja nie jeżdżę samochodem a nie ma możliwości, żeby mąż podołał zawożeniu i odbieraniu codziennie. Ja będę przez 3 dni pracować w Pruszkowie i krócej więc chcę jak najmniej czasu tracić na zaprowadzanie i odbieranie Ignasia, jakby mąż odbierał to młody musiałby sporo dłużej być u niani. A dwa dni będę pracować w Warszawie i wtedy będzie musiał odbierać mąż.

Cześć dziewczyny
Wybieram się na kilka dni do Warszawy z dzieckiem.
Czy możecie polecić mi miejsca, które warto odwiedzić z dwulatką? No i gdzie warto zatrzymać się na niedrogi obiad?
będę wdzięczna za informacje.
Warto odwiedzić ZOO ,a obiad zjeść w słoniarni na górze.
W Zoo jest naprawdę dużo nowych zwierząt i czas zwiedzania całego Zooo mieści się w granicach 8 godzin .
W słoniarni obiad za porcję np :
Kotlet w panierce ,ziemniaki ,surówka ,sok to koszt ok 20 zł.
Pierogi kosztują ok 10
Da się przeżyć...
Przy słoniarni są też przepyszne lody ,a w sklepie fundacji można kupić śliczne książeczki i niedrogie upominki .
Jestem z synem w Zoo bardzo często bo kilkanaście razy w roku :-D:-D:-D:-D

Warto też zahaczyć o starówkę i Łazienki królewskie jeśli lubicie chodzić po parkach...:tak::-):-)

A to w ogóle to witam się z Wami na tym wąteczku i jeśli mogę to chciałabym dołączyć .
Można ?;-):-):-)

lolkak też żałuję, dostałam kilka ofert od osób mających domy i wszystkie są za daleko niestety.

As - witaj :-)
peperka - dziękuję :-*
Asia - ach, będziesz mała pciową równowagę, więc znów będzie Ci się chciało ją zburzyć? :-D
Jagoda - jak było podczas Twojego wyjazdu? chłpaki wytrzymali? :-)
lolkak - to masz teraz niezłą jazdę z budową obwodnicy?!! nie zazdroszczę...
dziubasek - macie jeszcze jakieś plany na wakacje?

mnie się bardzo podoba to, co teraz nazywa się moim życiem zawodowym :-) czuję, że robię coś dobrego i przydatnego!!

Ostatnia edycja:
reklama
Iza: ciesze sie udalo ci sie znalezc takie zajecie z ktorego jestes zadowolona :)
Asia: gratulacje coreczki!

spotkanie w tym tyg chyba odpada bo ma ciagle padac, ale w nastepnym juz cieplo.

Oliwier spi juz tylko raz dziennie, wiec wykonczona jestem od biegania za nim :)
a na koniec sierpnia znowu sie wybieramy do stanow, mam nadzieje ze lot przebiegnie lepiej niz ten do hiszpanii

Do góry