reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

lolkak chyba się mniej więcej orientuję gdzie to jest. Ładny kawałek ode mnie.

AsiaKC dwóch chłopców z małą różnicą i potem dwie dziewczynki, fajny układ :-). Ale ten czas leci, to już połówkowe szok.

A ja wybywam jutro do Krakowa na dwa dni. Muszę wstać o 5 rano w związku z tym. Tragedia ;-).
Ignaś zostaje z tatusiem, zobaczymy jak to zniosą ;-).

reklama
Oj, dawno mnie tu nie było, ale podczytywałam czasem ;)

W międzyczasie spędziliśmy tydzień z dziećmi i znajomymi nad jeziorem Sulejkowskim w wielkopolskim. Fajnie było. Olaf cały dzień na dworze z dziećmi się bawił, po 4 dniach wyglądał jak zombi bo szkoda mu było czasu na spanie więc po przyjeżdzie odsypiał ze 3 dni zanim wrócił do formy ;)
Filip uwielbia towarzystwo więc i on był zadowolony!
Teraz siedzimy w Wawce bo za 2 tygodnie wyjeżdzamy do dziadków na parę dni.

Asia, gratuluję drugiej córeczki! Fajną gromadkę będziesz miała! Super, że ciąża ładnie się rozwija i Ty się dobrze czujesz!
Iza, gratuluję pomysłu na biznes i wystartowania. Pewnie masz sporo do zrobienia jeszcze!
Jagoda, chłopaki pewnie sobie super poradzą, a Ty będziesz miała okazję zatęsknić ;)

Dziewczyny może wybierzemy się do StuPociech w następnym tygodniu?

cześć dziewczyny!!
wprawdzie nie jestem z warszawy, ale bardzo potrzebuję waszej pomocy!
piszę magisterkę na uw o macierzyństwie i muszę zrobić badania - na razie pilotażowe. szukam 5 mamuś, które mają pierwsze dziecko, ok. 3-18 miesięcy. czy mogłybyście mi pomóc????
wszelkie szczegóły przekaże na priv!
aha, no i za udział mały kolczykowy upominek ;)

lolkak szukam osoby do której będziemy zaprowadzać. Przyznam, że szukam w najbliższej okolicy, bo ja nie jeżdżę samochodem a nie ma możliwości, żeby mąż podołał zawożeniu i odbieraniu codziennie. Ja będę przez 3 dni pracować w Pruszkowie i krócej więc chcę jak najmniej czasu tracić na zaprowadzanie i odbieranie Ignasia, jakby mąż odbierał to młody musiałby sporo dłużej być u niani. A dwa dni będę pracować w Warszawie i wtedy będzie musiał odbierać mąż.

Cześć dziewczyny
Wybieram się na kilka dni do Warszawy z dzieckiem.
Czy możecie polecić mi miejsca, które warto odwiedzić z dwulatką? No i gdzie warto zatrzymać się na niedrogi obiad?
będę wdzięczna za informacje.
Warto odwiedzić ZOO ,a obiad zjeść w słoniarni na górze.
W Zoo jest naprawdę dużo nowych zwierząt i czas zwiedzania całego Zooo mieści się w granicach 8 godzin .
W słoniarni obiad za porcję np :
Kotlet w panierce ,ziemniaki ,surówka ,sok to koszt ok 20 zł.
Pierogi kosztują ok 10
Da się przeżyć...
Przy słoniarni są też przepyszne lody ,a w sklepie fundacji można kupić śliczne książeczki i niedrogie upominki .
Jestem z synem w Zoo bardzo często bo kilkanaście razy w roku :-D:-D:-D:-D

Warto też zahaczyć o starówkę i Łazienki królewskie jeśli lubicie chodzić po parkach...:tak::-):-)

A to w ogóle to witam się z Wami na tym wąteczku i jeśli mogę to chciałabym dołączyć .
Można ?;-):-):-)

lolkak też żałuję, dostałam kilka ofert od osób mających domy i wszystkie są za daleko niestety.

As - witaj :-)
peperka - dziękuję :-*
Asia - ach, będziesz mała pciową równowagę, więc znów będzie Ci się chciało ją zburzyć? :-D
Jagoda - jak było podczas Twojego wyjazdu? chłpaki wytrzymali? :-)
lolkak - to masz teraz niezłą jazdę z budową obwodnicy?!! nie zazdroszczę...
dziubasek - macie jeszcze jakieś plany na wakacje?

mnie się bardzo podoba to, co teraz nazywa się moim życiem zawodowym :-) czuję, że robię coś dobrego i przydatnego!!

Ostatnia edycja:
reklama
Iza: ciesze sie udalo ci sie znalezc takie zajecie z ktorego jestes zadowolona :)
Asia: gratulacje coreczki!

spotkanie w tym tyg chyba odpada bo ma ciagle padac, ale w nastepnym juz cieplo.

Oliwier spi juz tylko raz dziennie, wiec wykonczona jestem od biegania za nim :)
a na koniec sierpnia znowu sie wybieramy do stanow, mam nadzieje ze lot przebiegnie lepiej niz ten do hiszpanii

Do góry