reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Iza- Bartek musi isc do przedszkola bo ja pracuje, ale wstepnie przestalam go meczyc nocnikiem. Jagoda- ja bym rozwiesila- w zyciu nie slyszalam o takich konkursach i bym nie wiedziala. A chetnie oddam glos.

A jakieprzedszkole go przyjmie w wieku 1,5 roku? Chyba nie państwowe? a w prywatnych żłobkach i przedszkolach pieluchy nie są problemem. Z resztą w żłobkach państwowych również.

Poczekaj spokojnie - sama nie zauważysz jak się wszysko odmieni i sam się przestawi. i wtedy rzeczywiście jest tak że 2-3 dni i po sprawie.

reklama
Do 2 lat to raczej ciężko dać dziecko do przedszkola. Ja znam jeden przypadek, że dziecko z początku października zaczęło chodzić do przedszkola (miało rok i 11 miesięcy we wrześniu), ale to było dziecko osoby pracującej w tym przedszkolu.

Hej piatkowo

W zlobku panstwowym to baby nawet wola zeby na pieluchach dziecko bylo... moja kumpela robila awanture bo nie wysadzaly jej malucha a od miesiaca sikal sam albo pic nie dawaly coby problem sie sam rozwiazywal...
J@goda tez pierwszy raz slysze o takim konkursie- fajny - tylko aby oddac glos trzeba sie logowac a to juz dla niektorych za duzo ;) A pmysl z rozklejeniem plakatow wart przemyslenia :-)
Niesamowite jak czas szybko plynie; w srode juz koniec roku szkolnego.
W czwartek lece z Misia i Jula do mojego brata - na tydzien wakacji. W planach wiele atrakcji - a co wyjdzie zobaczymy.
Milego weekendu bo pewnie nie zajrze

Napisałam ofertę na niania.pl i już mam 3 odpowiedzi, pierwsza po 5 minutach.Wow.
A jak czytałam to same nianie od 10zł za godzinę a ja napisałam do 7zł.

Patwka - a gdzie Twój brat rezyduje?

Jagoda - ja też szukałąm przez niania.pl, ale tam zeby się skontaktowac z wybraną nianią trzeba zapłacić kasę.. możesz odpisać tamtym osobom, które Ci się zgłosiły?
co do konkursu nivea - myślę, że wystarczyłoby założyć kilka kont, i się z nich logując klikać ;) ale ja nie jestem aż tak zmotywowana..

IzaBK ja zapłaciłam tę kasę całe 49zł zainwestowałam w szukanie opiekunki. Zgłosiła się do mnie mama z Helenowskiej i mama z Gąsina. Będę w razie czego negocjować cenę za dwie sztuki dzieci jak chcesz ;-).
Tyle, że ja szukam niani, żeby do niej zaprowadzać i żeby Ignaś nie był sam, żeby chociaż jeszcze jedno dziecko było.
W poniedziałek mam się spotkać z tą mamą z Helenowskiej.

IzaBK nie wiem o co chodzi z nivea ale nie mogę zalogować innego konta założonego na inny mail z mojego komputera.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja nie chce teraz bartka oddac do przedszkola tylko za rok ale juz sie martwie na zapas. Ja mam nianue z niani.pl tez zainwestowalam kase i odezwalo sie z milion kobiet, spotkalam sie z ok20 i wybralam jedna ale chcialy najmniej 12 zl i taka tez mam w koncu za 12zl. A byly i takie co za 20 chcialy.

Maria28 ja napisałam w ogłoszeniu, żeby się babeczki za 10zł i wyżej nie zgłaszały, bo dla mnie nauczycielki to jest kwota nierealna. Więc raczej miliona zgłoszeń mieć nie będę.

reklama
Maria - za rok?? zdazysz :-)
Jagoda - oj, swietny pomysł .. zagadaj przy okazji o dwójce, ja też chcę zaprowadzać. A Gajowa świetna niania kończy się z końcem sierpnia niestety. Ale ja nie potrzebuję w pełnym wymiarze godzinowym, tylko na 4-6 godzin dziennie :-D byłoby wygodnie, gdyby niania wzięła Gajkę i Ignasia razem.

Do góry