reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Iza- Bartek musi isc do przedszkola bo ja pracuje, ale wstepnie przestalam go meczyc nocnikiem. Jagoda- ja bym rozwiesila- w zyciu nie slyszalam o takich konkursach i bym nie wiedziala. A chetnie oddam glos.

A jakieprzedszkole go przyjmie w wieku 1,5 roku? Chyba nie państwowe? a w prywatnych żłobkach i przedszkolach pieluchy nie są problemem. Z resztą w żłobkach państwowych również.

Poczekaj spokojnie - sama nie zauważysz jak się wszysko odmieni i sam się przestawi. i wtedy rzeczywiście jest tak że 2-3 dni i po sprawie.

reklama
Do 2 lat to raczej ciężko dać dziecko do przedszkola. Ja znam jeden przypadek, że dziecko z początku października zaczęło chodzić do przedszkola (miało rok i 11 miesięcy we wrześniu), ale to było dziecko osoby pracującej w tym przedszkolu.

Hej piatkowo

W zlobku panstwowym to baby nawet wola zeby na pieluchach dziecko bylo... moja kumpela robila awanture bo nie wysadzaly jej malucha a od miesiaca sikal sam albo pic nie dawaly coby problem sie sam rozwiazywal...
J@goda tez pierwszy raz slysze o takim konkursie- fajny - tylko aby oddac glos trzeba sie logowac a to juz dla niektorych za duzo ;) A pmysl z rozklejeniem plakatow wart przemyslenia :-)
Niesamowite jak czas szybko plynie; w srode juz koniec roku szkolnego.
W czwartek lece z Misia i Jula do mojego brata - na tydzien wakacji. W planach wiele atrakcji - a co wyjdzie zobaczymy.
Milego weekendu bo pewnie nie zajrze

Napisałam ofertę na niania.pl i już mam 3 odpowiedzi, pierwsza po 5 minutach.Wow.
A jak czytałam to same nianie od 10zł za godzinę a ja napisałam do 7zł.

Patwka - a gdzie Twój brat rezyduje?

Jagoda - ja też szukałąm przez niania.pl, ale tam zeby się skontaktowac z wybraną nianią trzeba zapłacić kasę.. możesz odpisać tamtym osobom, które Ci się zgłosiły?
co do konkursu nivea - myślę, że wystarczyłoby założyć kilka kont, i się z nich logując klikać ;) ale ja nie jestem aż tak zmotywowana..

IzaBK ja zapłaciłam tę kasę całe 49zł zainwestowałam w szukanie opiekunki. Zgłosiła się do mnie mama z Helenowskiej i mama z Gąsina. Będę w razie czego negocjować cenę za dwie sztuki dzieci jak chcesz ;-).
Tyle, że ja szukam niani, żeby do niej zaprowadzać i żeby Ignaś nie był sam, żeby chociaż jeszcze jedno dziecko było.
W poniedziałek mam się spotkać z tą mamą z Helenowskiej.

IzaBK nie wiem o co chodzi z nivea ale nie mogę zalogować innego konta założonego na inny mail z mojego komputera.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja nie chce teraz bartka oddac do przedszkola tylko za rok ale juz sie martwie na zapas. Ja mam nianue z niani.pl tez zainwestowalam kase i odezwalo sie z milion kobiet, spotkalam sie z ok20 i wybralam jedna ale chcialy najmniej 12 zl i taka tez mam w koncu za 12zl. A byly i takie co za 20 chcialy.

Maria28 ja napisałam w ogłoszeniu, żeby się babeczki za 10zł i wyżej nie zgłaszały, bo dla mnie nauczycielki to jest kwota nierealna. Więc raczej miliona zgłoszeń mieć nie będę.

reklama
Maria - za rok?? zdazysz :-)
Jagoda - oj, swietny pomysł .. zagadaj przy okazji o dwójce, ja też chcę zaprowadzać. A Gajowa świetna niania kończy się z końcem sierpnia niestety. Ale ja nie potrzebuję w pełnym wymiarze godzinowym, tylko na 4-6 godzin dziennie :-D byłoby wygodnie, gdyby niania wzięła Gajkę i Ignasia razem.

Do góry