reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

PEPERKA pewnie,ze jednodniowy rota moze byc, zalezy od odmiany wirusa.. jak kupy smierdzace byly to na pewno.... (ja znam kilka takich przypadkow) w tym wieku zeby zatruc dziecko czyms trzeba sie bardzo postarac... bo niby czym?? cos dalas mu wczoraj nowego, niedobrej juz jakosci??

Ostatnia edycja:
reklama
nie no jadl na sniadanie parowke (morlinki), groszek i bulke. wszystko jadl juz wczesniej. w sumie to jadl o 7 a juz o 9 nie bardzo chcial mleka ktore zawsze przed spaniem pije. w 2 godziny to chyba by efektu nie bylo.
a dzisiejsza temp spowodowana jest chyba przebijajaca sie czworka, juz odrobine pod palcem czuje. niestety ryk i stekanie jest od 17 non stop.. dalam mu camille w koncu i zobaczymy. jesc nic zupelnie nie chce a rozne rzeczy juz probowalam dac. dobrze ze juz weekend i tomek mi bedzie mogl pomoc, bo dzisiaj to wymiekam

PEPERKA to sie tylko ciesz ,ze mieliscie slabego rota i juz po wszystkim :-) zatrucie rzadko wystepuje u takich maluszkow, a jak juz to przy zatruciu u takich maluszkow to wymioty sa bez biegunki, a jak jest zatrucie z biegunka to wtedy raczej spowodowane gronkowcem, czy tez salmonella... i przebieg jest gorszy ... tak mi lekarki tlumaczyla w szpitalu. spokojnego weekendu Wam zycze!!!!!!!!!!!!

ahh wczoraj i mnie wymioty dopadly, cala noc brzuch mnie bolal, do tego chyba goraczka - teraz tez marnie sie czuje. a oliwier dawal czadu do 1.30 w nocy - ryk, wrzask itp.
dzisiaj dzwonilam do kolezanki co u nas w zwartek byla i ona tez chora. a oliwierowi chyba przechodzi - jest pogodny, troche zjadl kleiku z owocami, tyle ze rano przywalil taka kupe ze nie bylo wiadomo jak to czyscic ;)

no to już wiadomo że to wirus. Dobrze że dość łagodny. Może to nie rota tylko inny - podobny. W każdym razie zdrówka życzę!

Biedna jesteś :-( Już niedługo! Filip podrośnie i bedzie mniej absorbujący, Olaf podrośnie i będzie bardziej samodzielny!
Współczuję!

Oliwier wczoraj i dzis czuje sie super, zadowolony jest, tylko robi 1-2 rzadkie kupy. Malo co chce jesc, ale jakos dajemy rade.
Wczoraj dopadl wirus i Tomka, wiec caly dzien umieral - nie mial wymiotow ani biegunki, wiec bolal go brzuch duzo bardziej niz mnie. Ja wczoraj ok 17 juz calkiem niezle sie czulam (wczesniej mialam okropne dreszcze pol dnia), wieczorem troche gorzej, ale dzis juz jest dosc dobrze - troche jeszcze boli mnie glowa. Sama nie wiem czy to bylo rota czy cos innego, ale na bank jakis wirus.

Dziubasek: my jednak za ta sale zabaw juz podziekujemy :)

reklama
Peprka nieźle.
Filip od wczorajszego popołudnia ma biegunkę ;( raz wieczorem zwymiotował i temp. powyżej 40 stopni. Całą nic czuwałam...Czopek 2 razy dawałam.
Rano jest lepiej z temperaturą - podgorączkowa. Na salę i my się już nie wybieramy!!!

Asiu, nie jest aż tak źle ;) Filip nie jest taki absorbujący - to na prawdę grzeczne dziecko, potrzebuje tylko dobrze zjeść mi mieć sucho w pieluszce. Z Olafem muszę się jakoś dogadać i póki co nie zapraszam już teściowej, która na wszystko mu pozwala, a ja potem mam histerię w domu jak mu odmawiam. Wierzę, że się ułożymy razem.

Do góry