PEPERKA wystarczy,ze na sali bylo dziecko ktore przechodzilo rota w czasie krotszym niz 3tyg... pamietasz mowialm ,ze do 3tyg dziekco zaraza... i dotknelo jakas zabawke i potem Twoj ja wzial i juz rota zarazil sie.. Mleko odstaw koniecznie, bo ono ulega fermentacjiw organizmie i moze tylko przedluzyc objawy takie jak biegunka i wymioty. Moze nie jesc, wazne zeby pil !!! Jka wazy teraz ponad 10kg to,zeby wypil ok 1litra plynow... jedzenie jest teraz malo wazne... i z rzeczami zapeirajacymi tez ostroznie, bo kupy moze i wroca do normy, ale wazniejsze jest aby wirusa jak najszybciej wydalil z organizmu!! p.s. jak kupy cuchnace byly , taki specyficzny zapach to niestety rota:-(
DZIUBASEK jak my bylysmy w szpitalu to niestety byly tez dzieci szczepione na rota i tez lezaly pod kroplowka... pamietam jak ostrzegalam kolezanke, ktora mysla,ze dziekco sie zatrulo, ze to moze byc rota..ona to wykluczala, bo dziecko szczepione bylo... i po tygodniu napisala mi,ze jednak wyladowala z odwodnionym dzieckiem w szpitalu..
A te butki co dalas link to chyba fajne co?? nie widzialam wczesniej ich :-) a one jak cenowo sa?? p.s. ja bede w Mragowie na weekend majowy... choc nie lubie tego miasta z osobistych względów..