reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Ja powiem szczerze,ze po tygodniu na Majorce jestem wymeczona... zamiast wypoczeta... mala ma takiego powera od rana do nocy.. ze ja juz wysiadam... mialam nadzieje, ze jak 4h wybiega sie po placu zabaw i na plazy, to pozniej uda sie ja wsadzic do wozka... nic z tego...ona chyba nigdy sie nie meczy :-) jak mi sie marzy zeby choc 30min dziennie pospala...
Do tego zaczepia wszystkich przechodniow macha im, wola czesc po angielsku i gada do nich, ale juz po polsku.. a oni nic nie rozumieją... ona sie wtedy denerwuje ...

IZA no, no widze, ze wyprzedaze chustowe poczynilas :-) super, ze oczko juz lepiej;;

ASIA sliczne kwiatki!!!!!!!!!!!!! STO LAT DLA DOMINIKI!!!!!!! ja to juz jej dawno nie widzialam!!

PEPERKA i jak udalo sie znalezc bilety do Malagii?? Brawo dla Oliwiera.. to w maju juz beda razem po placu zabaw ganiac :-)

DZIUBASEK nocek nie zazdroszcze, ale drzemki w ciagu dnia takkk :-)

reklama
dziubasek - pojutrze ma byc znów zimno u nas :( a szczegółami na razie za wczesnie sie chwalic ;)

peperka - Oliwierek potańczy i osobiscie zje torcik na swoich urodzinkach :)

Dzięki dziewczyny za życzenia dla Dominiki :tak:

Dziubasek - nie ma problemu :-D

Stopi - Ty to się naganiasz, ale przynajmniej w ciepełku :tak:

Peperka - gratki dla Oliwiera!

Iza: organizujemy urodziny dopiero w nastepny weekend, wiec jest szansa na ten taniec ;)

dziubasek:
na basen chodze na potocka, mam doslownie 3 min samochodem tam. jedyny minus ze jest sporo ludzi, a w weekend to w ogole cala masa i chyba tego tlumu maly sie wystraszyl. a w sobote maz wstal rano do malego ale i tak wstalam jakos 8.30, w sumie calkiem wyspana. za to w niedziele ja wstalam o 7, ale oczy mialam na zapalkach bo poszlam spac o polnocy a maly w nocy przez godzine nie spal ;/ ale jak maz wstal to ja padlam i spalam do 11 :D a jak sie umawiamy do tej sali zabaw? ja raczej jestem codziennie wolna, oprocz piatkow

stopi:
lecimy z neckermannem. jakos za 2 tygodnie planuje kupic wycieczke. upatrzylam juz fajny hotel, moze nie najtanszy, ale ma sporo udogodnien dla dzieci. mysle by leciec 21.05. wybieramy sie jednak sami z tesciowa. a hotel sie nazywa Sol Don Pedro, obok sa jeszcze 2 z tej samej sieci i mozna korzystac z ich zaplecza.

mam nadzieje ze mnie moderatorki nie wyrzuca stad za spam...;)

dziewczyny, poszukuje do wynajecia 2pokojowego mieszkania w warszawie dla malzenstwa z dzieckiem i dwoma kotami, bede wdzieczna za info o jakims sensownym lokum :)

edit: znalazlam ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Asia: sorki, bylam przekonana ze juz pisalam zyczenia dla Dominiki, ale przejrzalam posty i chyba tylko w glowie te zyczenia mialam. sto lat! niech duza rosnie!

stopi: ucieklas mi z FB rano, nie zdazylam sie odezwac ;) upolowalam jeszcze dzis na grouponie za 29 zl kupon o wartosci 330 na wycieczke, wiec wzielam 2 i w sam raz, na kazdym pokoju 300 zl mniej bedzie :D a ceny identyczne maja jak neckermann. a jak pogoda u ciebie?

hmm moj Oliwier ma jakis etap strachu. przyszla sasiadka sie spytac czy zajdziemy do nich (ma wnuka 2 tyg starszego od Oliwiera ktorym sie opiekuje), a maly schowal sie za kanape i sie rozplakal...

natalia chociaż niczego sprzedawać nie chcesz :-).

dziubasku wczoraj spacerowałam od 8 do 11.30 i od 14 do 15.30. Z niedzieli miałam schab w sosie grzybowym i trochę rosołu. Do schabu po powrocie o 15.30 dogotowałam kaszy i zrobiłam surówkę i drugie danie ok. A do rosołu zakupiłam żur po drodze i trochę kiełbasy białej oraz jajka. I jak wróciłam o 11.30 to zrobiłam na tej resztce rosołu (dodając odpowiednią ilość wody i gotując w tym kiełbasę) całkiem zjadliwy żurek :-). Dla Ignaśka miałam dodatkowo zupkę warzywną ale nie chciał jej jeść wolał z nami.
Dziś zostało mi tego żuru dużo, to zupę mam z głowy. W sumie tego schabu też zostało, ale 3 dni pod rząd to dla mnie za długo to samo danie, więc myślę, że po tylu dniach mięsnych to dziś im naleśniki zrobię dla równowagi :-).

Laski - zupelnie sie z niczym nie wyrabiam :-(, moze ktoras zechce mnie nawiedzic bo juz wariuje,
pogoda dzisiaj do bani, w piatek chcialam do zoo isc a tu Iza pisze ze ma byc jeszcze gorzej :-(.
W ogole ten marzec to do bani.....same wizyty u lekarzy badania szczepienie, a jutro wywiadowka u Miski z wielka pewnie pogadanka bo jej klasa miala jechac na tydzien do Paryża i nadal nic nie ustalone bo kilkoro rodzicow uparlo sie ze tylko samolotem a takich ofert - dla 25 osob - po prostu nie ma w tanich liniach

PEPERKA u nas cieplo, ale wietrznie... super, ze upolowalas taka oferte!! ja msuze sprostowac jedna rzecz .. w grudniu to ja bylam na poludniu Hiszpanii ale w Kadyksie, wiec juz od strony oceanu... dlatego bylo tak cieplo...nie umiem powiedziec jak jest w maju od strony morza srodziemnego... mysle, ze to moze byc podobnie jak na Rodos, Krecie itp... pamietam, ze w grudniu bylo w Maladze znacznie chlodniej niz w kadyksie... ale jak gadalam z Tomkiem, to we Francji na lazurowym wybrzezu wkwietniu sa juz upaly i mozna w morzu sie kapac... wiec na poludniu Hiszpanii pewnie tez... na majorce w kwietniu tez czasem mozna juz plywac w morzu :-)

PATEWKA
nie wiem kiedy chcecie leciec do tego Paryza, ale bardzo tanie loty Norwegian mial na lotnisko Orly.. bo za 300zl w dwie strony byly loty... tylko teraz jak patrzylam cos chyba zmienili, bo w marcu/kwietniu chyba nie lataja.....a rok temu tak lataly... 25osob to juz grupa spora i jak traficie na dobre biuro turystyczne, albo linie lotnicze to zrobia Wam dobra cene... zwlaszcza,ze dzieciaki w wieku szkolnym maja te zniszki na loty... sprawcie tez zwykle liniowki LOT, Lufthansa, czy AirFrance... one czasme maja dobre oferty .. czasem lepsze nzi tanie linie lotnicze... powodzenia!!!!

reklama
Patewka nie jesteś sama ja tez ze wszystkim w lesie jestem :-D

Peperka o tej porze roku powinno być już ciepło,ale woda może być jeszcze za zimna na długie siedzenie i kąpiele ;-) Ale wejść się na pewno da ;-) No chyba,że Ty z klubu Morsa to nic Ci nie straszna zimna woda :-D

Do góry