reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Ja bym sie wybrała ale od niedzieli jeszcze ok 5 dni bedziemy sie izolować bo tyle wykluwa się szkarlatyna.
A Paweł ma na 10 dni anty wiec też nei bedziemy sie kontaktować z dziećmi żeby czegoś nie złapał dodatkowo.

Nieźle dziubasku - przy depilacji brwi to sobie nie wyobrażąm zasnać ale u fryca ostatnio prawie kimnęłam, tylko że gość tyle gadał że się nie dało odpłynąć.

Ja spaceruję jak J@agod@ i k8sad więc rozmijam sie z Olą i peperką i innymi dziewczynami nieprzedszkolnymi :)

reklama
Wreszcie czuję wiosnę w powietrzu !!!

Co do allegro - kilka razy wystawilam ciuszki po Julci ale nigdy nic nie sprzedało sie.... życze wiec Iza wiecej szczescia. Ostatnio wór ciuszkow oddalam po prostu potrzebującym rodzicom. Hstoria z lekarzem ... klasyczna ze tak powiem ... na prawde przykre kiedy luzie zostaja lekarzami bez powolania i serca i odpowiedzilanosci .

Dziewczyny jak będziecie chętne na spacer w ZOO na tygodniu to wiecie, że możecie na mnie liczyć :)
My spacerujemy zazwyczaj od 10 do 12 - 12.30, czasem po 16 na popołudniowy spacer się wybieramy ponownie, wszystko jest uwarunkowane od drzemek Olafa, który teraz śpi od 13 do 15-16. Filipowi póki co wszystko jedno :)

Witam nową koleżankę, a w jakim wieku jest Twój starszy syn?
Mój syn kończy 29 marca 4 latka a młodszy ma 6 miesięcy. Znikam. Mam nadzieje, że iPlus na wsi będzie miał zasięg.
Masz fajnego małego szkraba :)

asiu ja to moze przepisze sie niedlugo na twoje godziny...
moj maly ostatnio je o 7mej o 10tej i potem dopiero po 15tej...cos mu sie przestawilo i wmusic nie mogę.za to spi wiecej.wczoraj byl bez karmienia na spacerze(o12tej zawsze wychodzilismy)a dzis o 16tej wyszlam:)

Ja mogę do zoo na 10tą podskoczyć któregoś dnia jak będzie ładna pogoda. Myślę, że jak zostawię Krystiana ok. 8.30 w przedszkolu to akurat na około 10-tą dotrę do zoo.

Ja na sekundke...

odezwe sie pozniej..

U nas na raz wyszly wszystkie trójki , znow zero oznak zabkowania... nie wiem kiedy one wyszly :-) Tak wiec u nas wszystkie zabki wyszly bezobjawowo,...

IZA ja pisze do Ciebie, abys uwazala z antybiotykiem do oczu.. Lena miala przepisany na ten wylew w jednym (lewym) oczku dawke 5xdziennie przez 10dni...na ostrym dyzuze.. i jak zadzwonilam do naszego okulisty natychmiast kazal odstawic te krople... my mialysmy inne niz JAGODA pisze... Na ropiejace oczko na poczatku sporobuj sama sol fizjologiczna, tak jak robisz - dzieki niej w lewym oczku pozbylam sie ropki, a mala miala posklejane oczy rano ropa, ze nie mogla otworzyc... Krople miala na ten wylew do jedengo oczka i tez po 1,5 zniknal.. Z tymi kroplami trzeba uwazac, bo lekarze przepisuja czesto za duza dawke dla dzieci,,,U mojej przyjaciolki w rodzinie byl przypadek, ze lekarz dziecku przepisal krople z antybiotykiem na ropiejece oko i skoczylo sie uszkodzeniem siatkowki i tym, ze musial miec przeszczep , bo uszkodzenie bylo duze.... I mimo, ze to antybiotyk mozna odstawic juz po 2dnaich stosowania, a nie do konca brac... teraz juz wiem, czemu przez tel. nasz okulista byl, zly,ze Lena dostala taka dawke i kazal natychmiast odstawic te krople...
Namierze nazwe tego preparatu i dam Ci znac... bo czytalam o nim na forach samochodowych..

Ostatnia edycja:
Dominika ostatnio robi awanturę i usiłuje wyłazić z wanny jak tylko ją do mycia wsadzam :dry: Nie wiem co się stało - zachłysnęła sie, czy oczy zalała i jej się odwidziały kąpiele - a tak lubiła jeszcze całkiem niedawno! Przy każdej kąpieli myśle zatem i Izie i Gai na basenie :-D

My dziś tropiliśmy wiosnę :-D
DSC03263_750x562.jpg

DSC03262_562x750.jpg

DSC03261_562x750.jpg

DSC03260_750x562.jpg

DSC03259_562x750.jpg

DSC03258_750x562.jpg

DSC03257_750x562.jpg

DSC03256_750x562.jpg

DSC03255_562x750.jpg

DSC03254_750x562.jpg

DSC03253_750x562.jpg

DSC03252_750x562.jpg

DSC03251_562x750.jpg

DSC03250_750x562.jpg

DSC03249_750x562.jpg

DSC03248_750x562.jpg

DSC03246_750x562.jpg

DSC03206_750x562.jpg

DSC03205_750x562.jpg

DSC03203_750x562.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
lolkak - na początku kwietnia zostanę doradcą chustowym, to będę umiała profesjonalnie nauczyć wiązań :-)
stopi - dzięki!!! na szczęście jednak nie podałam antybiotyku, i już w sobotę oczko wyglądał o dobrze. Dziś rano nie było ani troszkę sklejone, tylko duży śpioszek w nim był, ale niedaleko od normy już :)
patewka - faktycznie, nawet niewiele osób zagląda.. wystawię od złotówki, powinno pomóc. Ja nie mam komu oddać, a musze się pozbyć z domu nieużywanych rzeczy, bo zaraz wykipią z garderoby :(a jak masz fajne dziewczynkowe ubranka, to może coś od Ciebie odkupię? :) tweenie - jak na razie licytacja tylko w zawieszce ;)
dziubasek - fajny pomysł! oby tylko pogoda pozwoliła. Póki co dziś jeszcze ma być ładnie, a jutro już gorzej i później coraz gorzej. Chmury i ziąb :( myślę, że w tym tygodniu nidyrydy..
Asia - gdzie WY taką wiosnę znaleźliście????? cuuudowne!! miałąm ochotę powąchać monitor :-D

Ostatnia edycja:
Do góry