reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Ja bym sie wybrała ale od niedzieli jeszcze ok 5 dni bedziemy sie izolować bo tyle wykluwa się szkarlatyna.
A Paweł ma na 10 dni anty wiec też nei bedziemy sie kontaktować z dziećmi żeby czegoś nie złapał dodatkowo.

Nieźle dziubasku - przy depilacji brwi to sobie nie wyobrażąm zasnać ale u fryca ostatnio prawie kimnęłam, tylko że gość tyle gadał że się nie dało odpłynąć.

Ja spaceruję jak J@agod@ i k8sad więc rozmijam sie z Olą i peperką i innymi dziewczynami nieprzedszkolnymi :)

reklama
Wreszcie czuję wiosnę w powietrzu !!!

Co do allegro - kilka razy wystawilam ciuszki po Julci ale nigdy nic nie sprzedało sie.... życze wiec Iza wiecej szczescia. Ostatnio wór ciuszkow oddalam po prostu potrzebującym rodzicom. Hstoria z lekarzem ... klasyczna ze tak powiem ... na prawde przykre kiedy luzie zostaja lekarzami bez powolania i serca i odpowiedzilanosci .

Dziewczyny jak będziecie chętne na spacer w ZOO na tygodniu to wiecie, że możecie na mnie liczyć :)
My spacerujemy zazwyczaj od 10 do 12 - 12.30, czasem po 16 na popołudniowy spacer się wybieramy ponownie, wszystko jest uwarunkowane od drzemek Olafa, który teraz śpi od 13 do 15-16. Filipowi póki co wszystko jedno :)

Witam nową koleżankę, a w jakim wieku jest Twój starszy syn?
Mój syn kończy 29 marca 4 latka a młodszy ma 6 miesięcy. Znikam. Mam nadzieje, że iPlus na wsi będzie miał zasięg.
Masz fajnego małego szkraba :)

asiu ja to moze przepisze sie niedlugo na twoje godziny...
moj maly ostatnio je o 7mej o 10tej i potem dopiero po 15tej...cos mu sie przestawilo i wmusic nie mogę.za to spi wiecej.wczoraj byl bez karmienia na spacerze(o12tej zawsze wychodzilismy)a dzis o 16tej wyszlam:)

Ja mogę do zoo na 10tą podskoczyć któregoś dnia jak będzie ładna pogoda. Myślę, że jak zostawię Krystiana ok. 8.30 w przedszkolu to akurat na około 10-tą dotrę do zoo.

Ja na sekundke...

odezwe sie pozniej..

U nas na raz wyszly wszystkie trójki , znow zero oznak zabkowania... nie wiem kiedy one wyszly :-) Tak wiec u nas wszystkie zabki wyszly bezobjawowo,...

IZA ja pisze do Ciebie, abys uwazala z antybiotykiem do oczu.. Lena miala przepisany na ten wylew w jednym (lewym) oczku dawke 5xdziennie przez 10dni...na ostrym dyzuze.. i jak zadzwonilam do naszego okulisty natychmiast kazal odstawic te krople... my mialysmy inne niz JAGODA pisze... Na ropiejace oczko na poczatku sporobuj sama sol fizjologiczna, tak jak robisz - dzieki niej w lewym oczku pozbylam sie ropki, a mala miala posklejane oczy rano ropa, ze nie mogla otworzyc... Krople miala na ten wylew do jedengo oczka i tez po 1,5 zniknal.. Z tymi kroplami trzeba uwazac, bo lekarze przepisuja czesto za duza dawke dla dzieci,,,U mojej przyjaciolki w rodzinie byl przypadek, ze lekarz dziecku przepisal krople z antybiotykiem na ropiejece oko i skoczylo sie uszkodzeniem siatkowki i tym, ze musial miec przeszczep , bo uszkodzenie bylo duze.... I mimo, ze to antybiotyk mozna odstawic juz po 2dnaich stosowania, a nie do konca brac... teraz juz wiem, czemu przez tel. nasz okulista byl, zly,ze Lena dostala taka dawke i kazal natychmiast odstawic te krople...
Namierze nazwe tego preparatu i dam Ci znac... bo czytalam o nim na forach samochodowych..

Ostatnia edycja:
Dominika ostatnio robi awanturę i usiłuje wyłazić z wanny jak tylko ją do mycia wsadzam :dry: Nie wiem co się stało - zachłysnęła sie, czy oczy zalała i jej się odwidziały kąpiele - a tak lubiła jeszcze całkiem niedawno! Przy każdej kąpieli myśle zatem i Izie i Gai na basenie :-D

My dziś tropiliśmy wiosnę :-D
DSC03263_750x562.jpg

DSC03262_562x750.jpg

DSC03261_562x750.jpg

DSC03260_750x562.jpg

DSC03259_562x750.jpg

DSC03258_750x562.jpg

DSC03257_750x562.jpg

DSC03256_750x562.jpg

DSC03255_562x750.jpg

DSC03254_750x562.jpg

DSC03253_750x562.jpg

DSC03252_750x562.jpg

DSC03251_562x750.jpg

DSC03250_750x562.jpg

DSC03249_750x562.jpg

DSC03248_750x562.jpg

DSC03246_750x562.jpg

DSC03206_750x562.jpg

DSC03205_750x562.jpg

DSC03203_750x562.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
lolkak - na początku kwietnia zostanę doradcą chustowym, to będę umiała profesjonalnie nauczyć wiązań :-)
stopi - dzięki!!! na szczęście jednak nie podałam antybiotyku, i już w sobotę oczko wyglądał o dobrze. Dziś rano nie było ani troszkę sklejone, tylko duży śpioszek w nim był, ale niedaleko od normy już :)
patewka - faktycznie, nawet niewiele osób zagląda.. wystawię od złotówki, powinno pomóc. Ja nie mam komu oddać, a musze się pozbyć z domu nieużywanych rzeczy, bo zaraz wykipią z garderoby :(a jak masz fajne dziewczynkowe ubranka, to może coś od Ciebie odkupię? :) tweenie - jak na razie licytacja tylko w zawieszce ;)
dziubasek - fajny pomysł! oby tylko pogoda pozwoliła. Póki co dziś jeszcze ma być ładnie, a jutro już gorzej i później coraz gorzej. Chmury i ziąb :( myślę, że w tym tygodniu nidyrydy..
Asia - gdzie WY taką wiosnę znaleźliście????? cuuudowne!! miałąm ochotę powąchać monitor :-D

Ostatnia edycja:
Do góry