reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

dziubasek zyrtec to lekarstwo na alergię, jedno z kilku. Ale chyba najbardziej popularne. Krystian pamiętam, że zaczynał od fenistilu w kroplach. Zyrtec dostał pierwszy raz jak był w wieku Ignaśka.

reklama
Dziewczyny u nas super wiesci.. dzwonilam do okulisty tego prywatnego od JAGODY, gdyz z ropa poradzillysmy sobie zwykla sola fizjologiczna (ropa byla w dwoch oczkach, a przepisane krople mialy byc do oczka gdzie byl wylew)...wylew po 2 dniach stosowania kropli juz sie wchonal.. a miala brac te krpole 10dni 5razy dziennie..a dr od razu powiedzail odstawiamy krople.. uff :-)

JAGODA wiesz co ja mysle, ze to chodzi o to, ze ona uzywa tylko jedengo oczka i jak slabo widziala po tej atropinie na to jedno to je tarla...tam zrobilo sie to zakazenie z wylewem.. drugie tarla mniej, bo na nie i tak slabo widzi, wiec po atropinie duzej roznicy nie widziala... mozliwe ze same trzymanie powiek podczas badania przez osoby trzecie (np. ktore niedokladnie umyly rece) tez przyczynily sie do zakazenia.. ale juz jestemy po :-)
Co do pobieranie moczu.. to ja polecam do kubeczka.. przynajmniej wynik bedzie wiarygodny.. U ans w przychodni jest zakaz pobierania dzieciom moczu do woreczka, gdyz przy tej metodzie latwo o zanieczyszczenia...i zafalszowanie wynikow... ja czasem lapalam mocz po 5h przez 4dni i nic.. powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!!

DZIUBASEK a Ty co tu robisz :-) U mnie byla siostra co rodzi za ok. 1msc... Oh dziewczyny zamienila bym sie z Wami :-)

Stopi nie przerażaj mnie, ja muszę jutro rano złapać te siuśki, bo inaczej nie będzie komu zawieźć ich do szpitala.

dziubasek - nic nie doradzam, bo sama ile z Gajką latałam po schodach.. i oprócz żelaznej kondycji niczego się tym nie dorobiłam ;-)

jagoda - ja łapię zawsze rano. Jak się obudzi, to choćby nei wiem co w krókim czasie zrobi siku. Lata z gołą pupą, a ja za nią z kubeczkiem czatuję. Gdy nadchodzi moment, podstawiam kubeczek i już. POtem tylko przetrzeć podłogę i po zawodach ;-)

nam w szpitalu łapali, jak Olka miała podejrzenie zapalenia ucha. Pielęgniarka zakładała, a jak wyniki przyszły, to się wszyscy za głowę łapali, bo wszytsko tam było... Okazało się, że źle założyli, a że Olka akurat bączki z wkładką uwalniała...;-)

nam w szpitalu łapali, jak Olka miała podejrzenie zapalenia ucha. Pielęgniarka zakładała, a jak wyniki przyszły, to się wszyscy za głowę łapali, bo wszytsko tam było... Okazało się, że źle założyli, a że Olka akurat bączki z wkładką uwalniała...;-)

ale woreczek zakładala tak?? jesli tak to nie dziwne,ze wyniki zle wyszly :-)

JAGODA ja malej juz z 10razy pobieram mocz do badania... i ona poporstu juz nie chciala wspolpracowac... p.s. zawsze jej dawalam duzo do picia i potem czekalam (czasem wlasnie po pici bardzo dlugo.. ) ale zycze Ci powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stopi Igi też jest uparty, dziś dużo pił i wyraźnie nie chciał w ten woreczek zrobić. Miał go na sobie 3 godziny i nic. A jak tylko w domu dałam mu odpocząć, za 10 minut był ciężki pampers.
Tyle, że mam drugiego chorego w domu (Krystian ma wirusówkę i umiera na nią a właściwie na brak uwagi) i nie bardzo miałam akurat jak biegać za drugim bo sama z nimi byłam po powrocie ze szpitala.
Jutro rano m. będzie to pobiegam za Ignaśkiem z kubeczkiem.

Huggiesy premium 07-10.02 sa za 33,95zl w Auchan (86szt -r.3, 70szt.-r.4) jakby , ktoras potrzebowala

reklama
Do góry