reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

reklama
JAGODA mam nadzieje, ze lekarze dojda co i jak :-) ....Trzymam kciuki za trafna i szybka diagnoze !!!!!!!!!!!!!!!!! p.s. mam do Ciebie pytanie.. moze wiesz..
Przyjrzalam sie oczkom malej... i ona ma wielkie źrenice jakby dalej rozszerzone po atropinie... I teraz nie wiem czy zawsze miala takie, czy to po tej atropinie... i czy to normalne,zeby tyle czasu utrzymywaly sie rozszerzone zrenice (1,5tyg od zakonczenia zakraplania atropiny..byla zakraplana przez 5 dni)

Zimę potrzebuję z dwóch powodów. Raz: chcemy jechać na narty i to nie gdzieś daleko, w wysokie góry, ale jakoś w promieniu 200km od Warszawy. Dwa: jeśli bedzie za zimno i zbyt śnieżnie na wykonywanie prac ziemnych to niektórzy nie bedą mogli naszykować na czas fundamentów i ekipy naszego wykonawcy przyjadą wykańczać nasz dom zamiast budować nowe ;-)

Stopi - nie mam pojęcia jak to z tą Atropiną jest, zawsze miałam kropioną jednokrotnie i PAweł kiedyś też tylko raz miał, nigdy nie brałam jej przez kilka dni..

Stopi hmm. wiesz, że kurcze nie pamiętam jak długo się utrzymywała ta atropina, ale chyba maks kilka dni. No nie aż tak bardzo długo. My zakraplaliśmy wielokrotnie właśnie przez kilka dni, bo nie tylko ten okulista tego wymagał.
Dziecku trudniej wykonać badanie po atropinie, dawanie jej przez kilka dni ma niby spowodować, że lepiej zadziała.

Co do alergii to mam pietra. Ignaśkowi wróciła ta pokrzywka wędrująca. Na razie nie na taką skalę jak miał w zeszły czwartek, ale kilka krostek mu wędruje. A ja jeśli chcę żeby miał w poniedziałek badanie nie mogę mu dać lekarstw.
Oby się to nie nasiliło, bo będę musiała dać mu leki i będzie po badaniach :-(.

Ja tam tez wole snieg , niz taka pogode jak teraz.... bo juz przed domem jakis piesek dzis zrobil kupke i moja Lena musiała w nia wejsc :-)

JAGODA dzieki za info.. moze jeszcze poczekam do konca tyg, czy sie te zrenice zmniejsza... a jak nie to zadzwonie do okulisty.. kurcze ona tez juz 2 raz miala aropine zakraplana tak na kilka dni.... tylko wtedy nie przygladalam sie jej jak te zrenice wygladaly po... Mam nadzieje,ze jednak obejdze sie u Was bez lekarstwa i uda sie zrobic te badania!!

tak, nadal 2w1...
Dam Wam znać z porodówki, na pewno :)
Na ktg dziś zero skurczy....mam się stawić ponownie we wtorek...
Czuję się dobrze! DZięki dziewczynki...

reklama
Olafek nie chciał wychodzić, to i jego braciszek tak samo.. jeszcze się nie urodził, a już w starszego brata zapatrzony ;-)

Do góry