Ja mialam medeli mini electric i nie da sie ukryc ta firma robi najlepsze laktatatory. Ja sciagalam po 200ml z jednego cycka tym laktorem doslownie w chwile... reczny Aventu testowalam i sciagnelam 40ml...wiec bez porowniania
Medela - zestaw smoczka - specjalistyczna butelka ze smoczkiem | Karmienie | Karmienie butelką | Butelki | MamaBebe.pl
Ja polecam ta butelke Medelii.. nie jest tania, ale jest genialna. Ona wymusza od dziecka takiej samej sily ssania co przy piersi.. z innych butelek leci duzo latwiej i dzieci moga wolec pic z butli... Ja ta butelka karmilam mala 2msc i potem spokojnie, bez problemu przystawilam ja do piersi i nie miala problemu z ssaniem.
ja na spacer chetna.. ogolnie wszystkie spotkania nam sie zawalily, bo dzici moich kolezanek chore... a Lena potrzebuje towarzystwa... Ospa i przeziebienia poatakowaly dzieci znajomych...
tylko mi wtorek odpada..
OLA ja jedyne co na Inflanckiej moge polecic to Pania malgosie od laktacji.. ciezko ja dorwac, ale dla niej nie ma przeszkod do karmienia piersia.. Ja mailam ciezko, bo mala byla w inkubatorze, a pozniej slabo przybierala, wiec od poczatku musialm walczyc o pokarm , odciagac go i dawac jej z butelki... ale udalo sie.. Po 2msc mogla juz byc normalnie przystawiana do piersi... Efekt byl taki, ze mimo iz pokarmu na poczatku mialam malo to tak sobie wyrobilam laktacje, ze moja mala do 10msc nie dostala sztucznego mleka :-) Wiec ja jestem zaprzeczeniem, ze w stresie traci sie pokarm :-) Najwazniejsze jest Twoje nastawienie i samozaparcie....
Jak bedziesz dokarmiac butla z modyfikowanym mlekiem, to bedziesz sobie hamować laktacje - im czesciej karmisz piersia, odciagasz pokarm , tym wiecej mleka produkujesz... jak zaczniesz robic dluzsze przerwy to zatrzymuje sie prodkcja mleka. Przystawiaj dziecko jak najczesciej do piersi, lub odciagaj.. max. 3h przerwy .... I zanim zaczniesz odciagac laktatorem to odciagaj recznie - wyciskajac mleko z piersi palcami - malo mleka leci i jest do czaso chłonne zajecie , ale super pobudza laktacje i udrożnia wszyskie kanaliki, bo masujesz wszystkie kanaliki... Pij tez duze ilosci herbatki laktacyjnej hippa i karmi... '
Tylko sie nie poddawaj za szybko!!! Powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!