reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

reklama
ręcznym to ja w sumie ściągałam 20ml, a jak się na elektryczny przerzuciłam to od razu ponad 100. a to spora różnica. Teraz do 300 potrafię ściągnąć:tak:

ja polecam poradnię laktacyjną przy szpitalu na Madalińskiego, tam rodzilam i tam też nam pomagali - przesympatyczny personel - poznaliśmy ich jeszcze w szkole rodzenia, pani konsultant od spraw laktacji nazywa się chyba Pani Danusia albo Elżbieta - super fachowiec a tu namiar:

Poradnia Laktacyjna przy Szpitalu Św. Rodziny
ul. Madalińskiego 25
tel. (022) 450 22 68
czynna pon., wt., czw., pt. w godz. 9.00-14.00

pozdrawiam

bardzo wam dziękuję.laktator mam elektryczny medeli od znajomej ale on ma już 10lat i wydaję mi się ,ze coraz gorzej działa.zaraz rpzejrzę te namiary

ręcznym to ja w sumie ściągałam 20ml, a jak się na elektryczny przerzuciłam to od razu ponad 100. a to spora różnica. Teraz do 300 potrafię ściągnąć:tak:

O rany jaka różnica :szok: chyba się przerzucę ,tylko fundusze muszę znaleźć ;-) Dziś testujemy butelkę Calma Medeli ;-) Tatuś będzie poił małą ;-)

Ola ma nadzieje,że dobrze trafisz i ci pomogą.

Ja mam medelę do odsprzedania, z całym zapasem buteleczek do przechowywania pokarmu.
Po Ignaśku tylko, bo przy Krystianie miałam Aventu, ale właśnie tak mi bokiem ręczny laktator wyszedł, że stwierdziłam, że przy drugim od razu kupuję elektryczny. A potem okazało się, że nie wracam do pracy i w sumie laktator był mi potrzebny na początku jak mały miał przeciągającą się żółtaczkę i pediatra poleciła, żeby odciągać i przegotowywać pokarm.

Kurcze muszę się zebrać i zacząć wysprzedawać rzeczy po Ignaśku, więcej pociech na razie nie planujemy.

Ostatnia edycja:
Ja mialam medeli mini electric i nie da sie ukryc ta firma robi najlepsze laktatatory. Ja sciagalam po 200ml z jednego cycka tym laktorem doslownie w chwile... reczny Aventu testowalam i sciagnelam 40ml...wiec bez porowniania
Medela - zestaw smoczka - specjalistyczna butelka ze smoczkiem | Karmienie | Karmienie butelką | Butelki | MamaBebe.pl
Ja polecam ta butelke Medelii.. nie jest tania, ale jest genialna. Ona wymusza od dziecka takiej samej sily ssania co przy piersi.. z innych butelek leci duzo latwiej i dzieci moga wolec pic z butli... Ja ta butelka karmilam mala 2msc i potem spokojnie, bez problemu przystawilam ja do piersi i nie miala problemu z ssaniem.
ja na spacer chetna.. ogolnie wszystkie spotkania nam sie zawalily, bo dzici moich kolezanek chore... a Lena potrzebuje towarzystwa... Ospa i przeziebienia poatakowaly dzieci znajomych...
tylko mi wtorek odpada..

OLA ja jedyne co na Inflanckiej moge polecic to Pania malgosie od laktacji.. ciezko ja dorwac, ale dla niej nie ma przeszkod do karmienia piersia.. Ja mailam ciezko, bo mala byla w inkubatorze, a pozniej slabo przybierala, wiec od poczatku musialm walczyc o pokarm , odciagac go i dawac jej z butelki... ale udalo sie.. Po 2msc mogla juz byc normalnie przystawiana do piersi... Efekt byl taki, ze mimo iz pokarmu na poczatku mialam malo to tak sobie wyrobilam laktacje, ze moja mala do 10msc nie dostala sztucznego mleka :-) Wiec ja jestem zaprzeczeniem, ze w stresie traci sie pokarm :-) Najwazniejsze jest Twoje nastawienie i samozaparcie....
Jak bedziesz dokarmiac butla z modyfikowanym mlekiem, to bedziesz sobie hamować laktacje - im czesciej karmisz piersia, odciagasz pokarm , tym wiecej mleka produkujesz... jak zaczniesz robic dluzsze przerwy to zatrzymuje sie prodkcja mleka. Przystawiaj dziecko jak najczesciej do piersi, lub odciagaj.. max. 3h przerwy .... I zanim zaczniesz odciagac laktatorem to odciagaj recznie - wyciskajac mleko z piersi palcami - malo mleka leci i jest do czaso chłonne zajecie , ale super pobudza laktacje i udrożnia wszyskie kanaliki, bo masujesz wszystkie kanaliki... Pij tez duze ilosci herbatki laktacyjnej hippa i karmi... '
Tylko sie nie poddawaj za szybko!!! Powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
akurat hippa herbatek nie polecam, bo to sam cukier. Polecam albo z rosmana, z herbapolu do kupienia w aptekach, a dziś zaczęłam pić bocianka z medeli-zobaczmy, co to za cudo.
Na rozkręcenie laktacji dobry jest tez kompot jabłkowy, nie wiem dlaczego, ale działa :tak:
My używamy butelek z tt i też nie ma problemu. W szpitalu dostała z takim małym smoczka i potem przez 3 miesiące musiałam karmić przez nakładki, bo nie umiała piersi złapać

Do góry