reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

no to tradycyjnie melduję się :)
Noc fatalna, od 4.30 obudziły mnie silne skurcze aczkolwiek nieregularne i do 6.30 zastanawiałam się co robić...efekt jest taki, że mój tata został wezwany do Warszawy i posiedzi z nami dopóki teściowa nie dojedzie czyli do poniedziałku....
Dziś chcę pojechać na IP żeby sprawdzili co "tam" się dzieje...boję się, że się okaże spore rozwarcie, choć z drugiej strony jak mnie zatrzymają i nie będzie akcji to pewnie znowu podadzą oksytocynę i zacznie się bolesna zabawa, tak jak z Olafem. Ten poród wolałabym żeby się zaczął naturalnie i właśnie mi się przypomniała Iza, jak próbowała wywowałać swój :))))
Patewka, jak się zacznie, dam Ci znać smsem :) Zdrówka dla Julci.

Peperka, planujecie już wakacyjne wyjazdy we trójkę?
tweeniejak się rodziło w Bródnowskim? Jak opieka po porodzie?

Ostatnia edycja:
reklama
Igi też choruje :-(. Według lekarza ma infekcję bakteryjną i rumień wędrujący.
Z ospą powiedział, żeby tego nie kojarzyć.
Prawdę mówiąc jak czytam o tym rumieniu w necie to nic się nie zgadza.
Nawet wysypka zupełnie inaczej wygląda.
Zastanawiam się czy sobie tak nie chlapnął.
Kazał na to wapno brać i tyle, na infekcję bakteryjną dostaliśmy antybiotyk.

Cześć dziewczyny :-)
U nas zamotka z zakrętką i podwójnym przytupem ;-) Adam jest od soboty i milion rzeczy robimy. Zaczęliśmy instalacje ciagnąć, i wylewki bedziemy robić i prąd nam robili i drewno do palenia zamawiamy i, i, i ;-)
Do tego dzieci przeziębione i siedzą w domu a ja z nimi. I jako ostatni gwóźdź wczoraj mnie połamało i kiepsko łażę :-(
Ot dzieje się!
witam
jestem w 27 tyg ciąży i mam pytanko czy są tu jakieś mamusie z okolic Otwocka k/Warszawy?
pozdrawiam

Cześć, ja sie przeprowadzam w okolice Otwocka pewnie jakoś w wakacje - budujemy się właśnie pod Celestynowem.

Dziewczyny jak zapatrywałybyście się na ogólno bb-owy zjazd? Pierwsza opcja jest 6 dni na mazurach 125zł od osoby z wyżywieniem i 50% dzieci (dzieci do 3 lat bezpłatnie). Druga opcja bliżej Centrum (okolice Warszawy), krócej i taniej?

Ja bym się zapatrywała nawet, ale sporo zależy od miejsca i terminu. no i jak by to było z płatnościami dla mnie z 3 dzieci, bo sporo miejsca potrzebuję a tylko jedna ososba pełnopłatna...

no to tradycyjnie melduję się :)
Noc fatalna, od 4.30 obudziły mnie silne skurcze aczkolwiek nieregularne i do 6.30 zastanawiałam się co robić...efekt jest taki, że mój tata został wezwany do Warszawy i posiedzi z nami dopóki teściowa nie dojedzie czyli do poniedziałku....
Dziś chcę pojechać na IP żeby sprawdzili co "tam" się dzieje...boję się, że się okaże spore rozwarcie, choć z drugiej strony jak mnie zatrzymają i nie będzie akcji to pewnie znowu podadzą oksytocynę i zacznie się bolesna zabawa, tak jak z Olafem. Ten poród wolałabym żeby się zaczął naturalnie i właśnie mi się przypomniała Iza, jak próbowała wywowałać swój :))))
Patewka, jak się zacznie, dam Ci znać smsem :) Zdrówka dla Julci.

Peperka, planujecie już wakacyjne wyjazdy we trójkę?
tweeniejak się rodziło w Bródnowskim? Jak opieka po porodzie?

Ha! dzieje się! :D Już tuż tuż! Melduj się często gęsto kochana :)
Ciekawa jestem wieści z IP!

Gajka to super imprezowiczka :-D

Uciekam tymczasem, bo Domi zakatarzona marudzi :-(

dziubasek: trzymam kciuki za szybki i bezbolesny porod :) a wyjazd myslalam by najpierw pojechac na przelomie kwietnia/maja na tydzien gdzies gdzie cieplo, na last minute jakies, bo wtedy dosc tanio mozna cos znalezc. wyjazd by byl w 4 - my plus tesciowa ;) i byc moze moja kolezanka z narzeczonym. a takie stricte wakacje to tez pewnie zrobimy ale we wrzesniu bo wtedy dopiero da sie wytrzymac w "cieplych" krajach. jeszcze marzy mi sie by maz mogl jechac na taka konferencje do barcelony 10 kwietnia, zawsze chcialam tam pojechac, a jak on by jechal na konferencje to wyjazd by nam wyszedl za grosze ;)

Jagoda: te 125 to za dobe czy calosc?

Asia: za duzo na glowie chyba troche masz ;) zdrowia zycze!

Mamy starszaków ; ile kosztuje panstwowe przedszkole?? Ja wlasnie usiadlam i wyliczyłam, ze wychodzi ok 450zł i troche mnie przytkało...

dziubasek - na schody leć :-) jak Olaf?

stopi - my płaciliśmy ok 400 zł, razem z zajęciami dodatkowymi (korektywa+angielski+tańce)
spotkanie - chętnie! najlepiej plenerowe, tak w dobie zachorowań bezpieczniej - jakiś spacer w fajnym parku może? i prosze, nie w ferie, bo wybywam :-)

reklama
Mamy starszaków ; ile kosztuje panstwowe przedszkole?? Ja wlasnie usiadlam i wyliczyłam, ze wychodzi ok 450zł i troche mnie przytkało...

To zależy ile chcesz wziąć dodatkowych zajęć.

U mnie wygląda to tak: MIESIĘCZNIE:

opłata stała 131,70; żywienie 157,60; Rada rodziców 40 - to są rzeczy które są dla wszystkich

Opłaty dodatkowe: rytmika 29; korekta 29; Angielski 35; Tańce 35

W niektórych przedszkolach jest jeszcze logopeda płatny - my mamy darmowego

Do góry