reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

no to tradycyjnie melduję się :)
Noc fatalna, od 4.30 obudziły mnie silne skurcze aczkolwiek nieregularne i do 6.30 zastanawiałam się co robić...efekt jest taki, że mój tata został wezwany do Warszawy i posiedzi z nami dopóki teściowa nie dojedzie czyli do poniedziałku....
Dziś chcę pojechać na IP żeby sprawdzili co "tam" się dzieje...boję się, że się okaże spore rozwarcie, choć z drugiej strony jak mnie zatrzymają i nie będzie akcji to pewnie znowu podadzą oksytocynę i zacznie się bolesna zabawa, tak jak z Olafem. Ten poród wolałabym żeby się zaczął naturalnie i właśnie mi się przypomniała Iza, jak próbowała wywowałać swój :))))
Patewka, jak się zacznie, dam Ci znać smsem :) Zdrówka dla Julci.

Peperka, planujecie już wakacyjne wyjazdy we trójkę?
tweeniejak się rodziło w Bródnowskim? Jak opieka po porodzie?

Ostatnia edycja:
reklama
Igi też choruje :-(. Według lekarza ma infekcję bakteryjną i rumień wędrujący.
Z ospą powiedział, żeby tego nie kojarzyć.
Prawdę mówiąc jak czytam o tym rumieniu w necie to nic się nie zgadza.
Nawet wysypka zupełnie inaczej wygląda.
Zastanawiam się czy sobie tak nie chlapnął.
Kazał na to wapno brać i tyle, na infekcję bakteryjną dostaliśmy antybiotyk.

Cześć dziewczyny :-)
U nas zamotka z zakrętką i podwójnym przytupem ;-) Adam jest od soboty i milion rzeczy robimy. Zaczęliśmy instalacje ciagnąć, i wylewki bedziemy robić i prąd nam robili i drewno do palenia zamawiamy i, i, i ;-)
Do tego dzieci przeziębione i siedzą w domu a ja z nimi. I jako ostatni gwóźdź wczoraj mnie połamało i kiepsko łażę :-(
Ot dzieje się!
witam
jestem w 27 tyg ciąży i mam pytanko czy są tu jakieś mamusie z okolic Otwocka k/Warszawy?
pozdrawiam

Cześć, ja sie przeprowadzam w okolice Otwocka pewnie jakoś w wakacje - budujemy się właśnie pod Celestynowem.

Dziewczyny jak zapatrywałybyście się na ogólno bb-owy zjazd? Pierwsza opcja jest 6 dni na mazurach 125zł od osoby z wyżywieniem i 50% dzieci (dzieci do 3 lat bezpłatnie). Druga opcja bliżej Centrum (okolice Warszawy), krócej i taniej?

Ja bym się zapatrywała nawet, ale sporo zależy od miejsca i terminu. no i jak by to było z płatnościami dla mnie z 3 dzieci, bo sporo miejsca potrzebuję a tylko jedna ososba pełnopłatna...

no to tradycyjnie melduję się :)
Noc fatalna, od 4.30 obudziły mnie silne skurcze aczkolwiek nieregularne i do 6.30 zastanawiałam się co robić...efekt jest taki, że mój tata został wezwany do Warszawy i posiedzi z nami dopóki teściowa nie dojedzie czyli do poniedziałku....
Dziś chcę pojechać na IP żeby sprawdzili co "tam" się dzieje...boję się, że się okaże spore rozwarcie, choć z drugiej strony jak mnie zatrzymają i nie będzie akcji to pewnie znowu podadzą oksytocynę i zacznie się bolesna zabawa, tak jak z Olafem. Ten poród wolałabym żeby się zaczął naturalnie i właśnie mi się przypomniała Iza, jak próbowała wywowałać swój :))))
Patewka, jak się zacznie, dam Ci znać smsem :) Zdrówka dla Julci.

Peperka, planujecie już wakacyjne wyjazdy we trójkę?
tweeniejak się rodziło w Bródnowskim? Jak opieka po porodzie?

Ha! dzieje się! :D Już tuż tuż! Melduj się często gęsto kochana :)
Ciekawa jestem wieści z IP!

Gajka to super imprezowiczka :-D

Uciekam tymczasem, bo Domi zakatarzona marudzi :-(

dziubasek: trzymam kciuki za szybki i bezbolesny porod :) a wyjazd myslalam by najpierw pojechac na przelomie kwietnia/maja na tydzien gdzies gdzie cieplo, na last minute jakies, bo wtedy dosc tanio mozna cos znalezc. wyjazd by byl w 4 - my plus tesciowa ;) i byc moze moja kolezanka z narzeczonym. a takie stricte wakacje to tez pewnie zrobimy ale we wrzesniu bo wtedy dopiero da sie wytrzymac w "cieplych" krajach. jeszcze marzy mi sie by maz mogl jechac na taka konferencje do barcelony 10 kwietnia, zawsze chcialam tam pojechac, a jak on by jechal na konferencje to wyjazd by nam wyszedl za grosze ;)

Jagoda: te 125 to za dobe czy calosc?

Asia: za duzo na glowie chyba troche masz ;) zdrowia zycze!

Mamy starszaków ; ile kosztuje panstwowe przedszkole?? Ja wlasnie usiadlam i wyliczyłam, ze wychodzi ok 450zł i troche mnie przytkało...

dziubasek - na schody leć :-) jak Olaf?

stopi - my płaciliśmy ok 400 zł, razem z zajęciami dodatkowymi (korektywa+angielski+tańce)
spotkanie - chętnie! najlepiej plenerowe, tak w dobie zachorowań bezpieczniej - jakiś spacer w fajnym parku może? i prosze, nie w ferie, bo wybywam :-)

reklama
Mamy starszaków ; ile kosztuje panstwowe przedszkole?? Ja wlasnie usiadlam i wyliczyłam, ze wychodzi ok 450zł i troche mnie przytkało...

To zależy ile chcesz wziąć dodatkowych zajęć.

U mnie wygląda to tak: MIESIĘCZNIE:

opłata stała 131,70; żywienie 157,60; Rada rodziców 40 - to są rzeczy które są dla wszystkich

Opłaty dodatkowe: rytmika 29; korekta 29; Angielski 35; Tańce 35

W niektórych przedszkolach jest jeszcze logopeda płatny - my mamy darmowego

Do góry