reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Kurcze to faktycznie sumka sie zbiera....
Ja odkrylam kolo siebie 2 chyba fajne przedszkola , nawte nie wiedzialam, ze tam sa ... W sumie to juz za 1,5roku mala bedzie miala debiut w przeszkolu :-) .. chyba, ze pojdzie wczesniej do prywatnego..

reklama
152zł opłata stała
7zł wyżywienie dzienne (7złx22dni = 154zł)
Rada Rodziców 45zł
razem 351zł
plus opłaty dodatkowe:
język angielski 36zł
taniec 26zł
korektywa 25zł
zajęcia logopedyczne 30zł
Rytmikę mamy płaconą z rady rodziców. Przedszkole z RR ustaliło, że rytmika jest obowiązkowa dla wszystkich przedszkolaków od I grupy.

i jeszcze 2 razy w roku fluoryzacja - 20zł
i ubezpieczenie - coś koło 45zł na rok.

My nie zapisaliśmy Krystiana na korektywę a logopedię od tego roku ma darmową. Logopeżki są dwie, jedna komercyjna, Krystian chodził do niej w I i II grupie i druga opłacana przez miasto dla III i IV grupy. Z tego co się orientuję to u nas we wszystkich przedszkolach jest darmowy logopeda dla 5 i 6 latków.

Ignaś do wtorku bierze antybiotyk, więc my na razie nie spacerowi.
Niestety badania w szpitalu i tak będziemy musieli przełożyć, przez tę infekcję bakteryjną i rumień co go dopadły.

Ostatnia edycja:
U nas Dominika ma katar ale na spacerech chętnie wybędę w tygodniu :)
O ile chłopcy juz się bedą przedszkolować bo ten tydzień spędziliśmy w domu...

ja nadal 2w1 :) nie chcę w weekand rodzić!
Olafek bardzo dobrze, rozbrykany - jak zawsze, rozgadany, nie chodzi jeszcze!

Niezłe sumki za te przedszkola...a ciekawe ile prywatne, pewnie zależy od dzielnicy.
Na spacerek może i ja się skuszę jeszcze?!?! O ile nie za długi :)

Mnie maly kryzys dopadl.. zjadlam 0,5kg piernikow czekoladowych i nadal mam ochote na cos slodkiego.. a juz nic nie mam yyyhhh

Ja na spacer chetna np. w srode??? Dziubasek wytrzymasz do srody w dwupaku??

Dziewczyny wogole ktoregos dnia mozemy sie spotkac u mnie. My z Lena caly czas same siedzimy, wiec goscie mile widziani :-)

DZIUBASEK co Ty tu robisz ?? ja myslam, ze Ty juz na porodowce :-) :-) masz racje w weekend sie nie rodzi.. ja rodzilam w sobote... nie polecam, bo sa tylke lekarze dyzurni... Za prywatne przeszkole to min. drugie tyle, ale to nie tak starsznie jak panstwowe tyle kosztuje...

JAGODA Ty zaslanialas oczko Ignasiowi plastrem???

ja nadal 2w1 :) nie chcę w weekand rodzić!
Olafek bardzo dobrze, rozbrykany - jak zawsze, rozgadany, nie chodzi jeszcze!

Niezłe sumki za te przedszkola...a ciekawe ile prywatne, pewnie zależy od dzielnicy.
Na spacerek może i ja się skuszę jeszcze?!?! O ile nie za długi :)

Prywatne jak mówisz zależy od dzielnicy i od tego co mają w swojej ofercie i tu pełna dowolność - od 700 do 1,5 tysiaka.

A brzuszek ci już opadł?

Hej!!

Dziubasek - trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie, powodzenia !!!

Jeśli chodzi o przedszkola to wiem że na Ursynowie państwowe ok 350 zl + zajęcia dodatkowe ...., ja na razie jestem na etapie złobka niestety, bo babcie pracujące i nie bardzo mam co z synkiem zrobić, niania trochę droga :( no ale zobaczymy jak to wyjdzie z tym żłobkiem, chcemy tak od września puścić Maćka jak by się dostał.

co do spotkania ja jestem chętna - proponuję Pola Mokotowskie ?? może w tym tygodniu ??? Dajnie znać ...
pozdrawiam

znacie moze dobrą specjalistke od laktacji? albo poradnie laktacyjną? mam coraz większy kłopot z karmieniem,muszę dokarmiać butlą a bardzo tego nei chce.pokarmu malutko.osttanio już trzy butle dziennie mu podaję i bardzo się boję ,że pokarm którego mam mało zaniknie.chcialabym karmic tylko piersią!pomóżcie

ola Poradnia laktacyjna ja byłam tu, poleciła mi koleżanka. Bardzo miła pani, pomogła nam obu.
Musisz odciągać, co 2-3 godz regularnie,wiem, że to ciężko, ale przynosi efekt. Laktatorem elektrycznym, gorąco polecam medelę, warta swojej ceny, a na allegro można nową w dobrej cenie ustrzelić (albo kupić uzywany, a dokupić nowy lejek za 25zł).
Jak będziesz chciała więcej info, to pisz na prv. Nie będę tu się wynurzać niepotrzebnie :-D

reklama
znacie moze dobrą specjalistke od laktacji? albo poradnie laktacyjną? mam coraz większy kłopot z karmieniem,muszę dokarmiać butlą a bardzo tego nei chce.pokarmu malutko.osttanio już trzy butle dziennie mu podaję i bardzo się boję ,że pokarm którego mam mało zaniknie.chcialabym karmic tylko piersią!pomóżcie

Mogę Ci polecić poradnię przy szpitalu na Żelaznej - nie pamiętam nazwiska babeczki (niestety) ale poradnia jest świetna

Do góry