reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

reklama
lolkak - od zaraz :-) chodzi mi o przypilnowanie dziecka, bez jedzenia, np. zabranie na spacer..

jagoda - właśnie - ja mogę Cię zabrać, ale tylko w jedną stronę, bo nie będę wracać do domu, umówona jestem jeszcze u koleżanki.

ha! pochwale sie ze juz 4 noc moje dziecko nie ma nocnego posilku, udalo sie odzwyczaic :) jeszcze tylko przydaloby sie sniadanie przesunac na normalna pore, ale obawiam sie ze poskutkuje to wczesniejszym wstawaniem malego.
katar mi prawie przeszedl, wiec bede na bank

Iza, ja niestety nikogo Ci nie polecę, jeszcze nie mam doświadczeń z opiekunkami....ale może warto wywiesić ogłoszenie w bloku?!?! może jakaś sąsiadka byłaby chętna na spacerkach dorobić :)

JA z kolei szukam kogoś do ogarnięcia mieszkania, 1xtydzień ok. 4 godzin. Znacie kogoś? Będę wdzięczna za info.... Przy dwójce maluchów jakoś nie po drodze mi z większymi porządkami, wolę ten czas dzieciom poświęcić.

Peperka, no to super :) z tym nocnym jedzeniem! A o której Oliwier wstaje rano?

Malina, tam chyba dwukierunkowa jest i na pewno są miejsca do parkowania.

Hej,

IzaBK ja nikogo nie znam, ale jak nie znajdziesz możesz ją zawsze podrzucić do mnie i tak siedzę z Ignaśkiem :-). No chyba, że po 17-tej wtedy mam korki to nie bardzo.

Co do podwiezienia to nie wiem jak z upchnięciem wózka u Ciebie + musiałabym Ci fotelik w samochodzie zostawić, jakbym miała wracać pociągiem to chyba jednak chcę mieć wózek. Łatwiej mi Ignaśka nakarmić jak mam go w wózku. No i nie trzeba już przez większość czasu dźwigać plecaka bo jedzie pod wózkiem.
Chyba łatwiej będzie jak pojadę pociągiem.

lolkak skm do śródmieścia a potem w metro do placu Wilsona z tego co zobaczyłam na mapie.

dziubasek tu nie pomogę, sama bym chętnie znalazła panią co by mi co jakiś czas umyła np. okna.

dziubasek: on je mleko 5.30-6 i spi do 7-8, tzn glownie w weekendy jak nikt nie chodzi po domu to do 8 daje rade, a po 7 budzi sie w tygodniu bo maz 6.40 wstaje i jednak troche halasuje. jak mu nie dawalam mleko nad ranem to 6-6.30 pobudka byla niestety. w kazdym badz razie to mleko traktuje juz jako sniadanie ;) nastepny posilek ma 9-9.30.
bylam dzis go zwazyc i ma 11 kg, spadl z 97 na 90 centyl, ale to chyba dobrze?

aaah wlasnie maly szantazysta przyszedl do mnie, wspial mi sie po nogach, popatrzyl na ekran i zaczal krzyczec ;)

będzie z nami jutro jeszcze jedna listopadowa babyboomowa mama - passingby z Idą :-)

jagoda - ja Ciebie mogę i z wózkiem zabrać, no problem !! 9.30?

dziewczyny slyszalam ze w biedronce jest wyprzedaz zabawek, kopiuje opis:
- ślimak smakosz klocków za 30zł
- klocki drewniane - 30zł
- lego duplo - 30zł
- kolejka elektryczna - 50zł
- ogromne ciężarówy firmy Wader - 30zł
- parking 3D firmy Wader - 30zł
- nawilżacze powietrza Clarus - 50zł

wlasnie mysle by jutro po spotkaniu podjechac, tylko jak ja sie w razie czego z tymi zabawkami zabiore? :D

ja to mam pecha przegapiłam spotkanko w miarę bliskiej mi okolicy. W takim razie bede dalej zaglądać na forum i zobaczę jak sie sprawy dalej potoczą:) albo będę próbować przyzwyczajać moją Zuzę do jazdy metrem :)
Iza i Dziubasek jesli chodzi o nianie lub pomoc w domu moja bratowa jest studentką zaoczną, obecnie nie pracującą. Swego czasu zajmowała się dzieckiem sąsiadki. Pogadam z nią, napiszcie tylko gdzie by miała dojeżdżać.

reklama
Do góry