reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Aniaaa87 pewnie, że można.

Dziewczyny przeczytajcie, jeśli możecie to pomóżcie.
To jest córeczka jednej z naszym bbowych dziewczyn:
FSR - Historia Laury Ziobro

historia okropna. się zastanawiam - przecież szpitale sa ubezpieczone, a uraz powstał w wyniku działań personelu szpitalnego - czemu operacja ma być płacona przez rodziców?????????

reklama
IzaBK bo pewnie sprawa w sądzie jak rodzice wystąpią potrwa latami a dziecko trzeba leczyć teraz a nie za kilka lat.
Nie sądzę, żeby jakikolwiek szpital ot tak przyznał się, że coś było niedopatrzone i dziecko jest teraz kaleką.
A przecież powiedzą, że wypadki losowe się zdarzają, jak szpital wykaże, że dopełnił wszystkich procedur i żaden ze sprzętów nie wskazywał, że będzie takie duże dziecko to niestety ale rodzice nic nie wywalczą.
Ja nie wiem jaka jest dokładnie sytuacja prawna w ich przypadku. Jest to dziecko jednej z moderatorek forum.

Iza wyjmij pierniczki na 2-3 dni ze szczelnego opakowania i zmiękną. Właśnie nie prawdą jest, że one miękną w szczelnym opakowaniu. Jak się je zostawi otwarte to szybciej miękną.
Ja niestety w tym roku połowę pierniczków zostawiłam bez przykrycia - i nie tylko zmiękły ale i wyparowały ;-).
Reszty nie otwieram, niech będzie twarda. Twarde łatwiej się maluje a potem na choince po dwóch dniach będą pycha :-).

Ostatnia edycja:
Szpitale nigdy się do błędy nie przyznają. Jak już sąd uzna ich winę to wtedy ewentualnie rodzice usłyszą "przepraszam". Ja rok temu trafiłam do szpitala czerniakowskiego w którym teraz jest prokurator, bo zmarło tam kilka osób, bo się nimi nie umieli zająć. Ja "na szczęście" trafiłam tam już w takim stanie,że ciężko byłoby się nie poznać co to jest,więc się mną jakoś zajęli i żyję.

Biedne dziecko i rodzice.

strasznie to smutne :-(

jagoda - pierniki od poczatku trzymam w zwykłym papierowym pudełku, nie w puszce.. nie powinnam go otworzyć, bo wyparują tak jak Twoje, i tak podczas moich okresowych kontroli znikają !!

Odebrałąm wyniki Gai. TSH, FT3 i FT4 ma idealne :-) Zelazo ma w normie choć dość niskie.
kilka wartości ma poza normą, zmartwił mnie rozmaz, bo tam duże przesunięcie w kierunku limfocytów, dzwoniłam do pediatry, twierdzi, żeby się nie przejmować, że u dzieciaczków normy inne..
ale ja już się w necie naczytałam, i sama nie wiem co o tym myśleć :-(

choinka kupiona! tym razem nie jodła! byłąm dzielna ;-) prawie...

Tak bardzo to smutne, i ...niestety lekarz pewnie nawet nie byl ukarany i kolejnemu dziecku moze podobna krzywde zrobic.... oby nie :-(

Iza ja mam przepis na pierniczki idealne bo sa miekkie od razu, wiec od razu mozna je jesc no ... albo dopiero z choinki ;) A ty skad pieklas znaczy sie z jakiego przepisu?
Co do wynikow - nie podpowiem, bo sie nie znam, moze tylko tak - nie panikuj....to najgorsze obok wyobrazania sobie i podpasowywania ich pod jakies choroby. Wiem po sobie:-) ale jak to bywa - latwo sie pisze ;-)

Jagoda a ty zdjecia juz wstawilas? Tak czy inaczej - podaj prosze linka, mam inny komp i na nim nie zapamietane nasze utajnione strony :-D

Ja rano poszalalam na targu i kupilam jemiole i wianuszek na okno do samodzielnego przystrojenia -wlasnie sie bawie i zastanawiam jak go podwiesic, jemiola juz pod lampa; nawet kot dostal w ferowrze blekitny dzwoneczek:-D

O! Moja Jula w samochodziku - slicznie dziekujemy za fajna fotke :) A - jedno zdjecie z tego spotkania mi sie nie otwiera tzn widac je do polowy i strona ma zakonczone ladowanie ...

reklama
:blink: Cześć Dziewczyny:) Witam po dłuugiej przerwie. Mam nadzieję, że u Was wszystko ok. Liczę, że podczas Świąt uda mi się doczytać zaległe posty:)
Dziubasek, jak Brzusio?:) Bardzo zaległe życzenia urodzinowe dla Olafka:)
Iza, ucałuj Gaję:)
Pozdrawiam Was Dziewczyny i Życzę wszystkim Cudownych, spokojnych Świąt:)

Do góry