reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Stopi u nas mąż nic nie płaci, tylko za członków rodziny. Wiesz ja bym Ci mogła mojego polecić, bo on doktor (z wykształcenia) specjalista ginekolog - onkolog przy tym ordynator ginekologii IMiDz jest. Nie myślałaś o państwowej drodze? Wtedy miałabyś regularne wizyty w przychodni przy szpitalnej. Mój gin przyjmuje w każdy piątek państwowo kobiety z całego kraju ale tylko takie z historią onkologiczną, albo leczące się. Na pierwszą wizytę pewnie się czeka (pewnie jak się raz pójdzie prywatnie to krócej) ale potem już normalnie jest się pod kontrolą państwowo a sprzęt w IMiDz mają naprawdę dobry i specjalistów też super. Do tego w każdej chwili na izbę przyjęć można podjechać i daje telefon komórkowy - oddzwania jak nie może odebrać !

W luxmedzie chodzę do takiej babeczki bo zrobiła na mnie dobre wrażenie i jak potrzebowałam to z badaniami nie było kłopotu ale nie mam pojęcia jaką ona ma specjalizację. I tak chodzę do mojego przynajmniej raz w roku, bo jemu ufam najbardziej i wiem, że potrafi rozpoznać jak coś się dzieje.

Ostatnia edycja:
reklama
ja miałam abonamenty firmowe i w medicover i w luxmedzie. I w oby na zapis trzeba było czekać. Miałam dość poważny problem z kręgosłupem (korzystałam z luxmedu wtedy) i niestety nikt mi właściwie nie zdiagnozował. Udało mi się dostać do lekarza na NFZ i tam udało mi się wyleczyć. Jak dla mnie trochę więcej na "+" dla medicover

JAGODA chodzi o to, ze panstwowo to na wizycie nie robi lekarz od razu kolkoskopii, tylko daje skierowanie np. do szpitala... I na badanie sie czeka... u mnie jest tak, ze ja mam stan przedrakowy, dlatego wazne jest aby co 2msc robic cytologie i kolkoskopie szyjki macicy.Nic wiecej na razie mam nie robic...tylko kontrole... boje sie, ze na NFZ np. limit jest w ilosci wykonywanych kolkoskopii itd... Pewnie wyladuje panstwowo.. ale mnie to przeraza..powiem szczerze... tak tez jest jak przyzwyczailam sie do suepr i kulturalnej obslugi prywatnie, to boje sie ze panstwowo bede miec przejscia z niemilymi paniami np. na rejestracji hehe a mama mi powiedziala, ze Luxmed dal lepsze warunki finansowe jej firmie niz medicover... Oczywiscie beda miec mniejsz epakiety, ale firma zaoszczedzi na tym ogromna kase....

Stopi69 ale jak chodzisz do szpitala na kontrolę (ten mój lekarz przyjmuje w pokoju wis a wis izby przyjęć) to masz wszystkie badania robione na miejscu, nikt już nigdzie nie każe się zapisywać. Nie namawiam Cię na IMiDz choć specjalistów mają świetnych ale może popatrz nie na państwowych ginów w rejonie tylko na kliniki przyszpitalne. Wystarczy skombinować jedno skierowanie takie do szpitala i masz od razu badania szybciej niż prywatnie.

..powiem szczerze... tak tez jest jak przyzwyczailam sie do suepr i kulturalnej obslugi prywatnie, to boje sie ze panstwowo bede miec przejscia z niemilymi paniami np. na rejestracji hehe

Odnosnie prywatnej sluzbie zdowia mam mieszane uczucia .... nalezymy do limu, i nieraz sie zdarzylo ze lekarz/lekarka tam przyjmujacy byl niekulturalny opryskliwy no czasami gorzej niz w NFZ - to chyba zalezy od czlowieka. Ostatnio lim sie z luxmedem polaczyl; mialam zrobic usg piersi - trafilam do luxmedu i baba byla ta okropna ze zepsula mi polowe soboty...
Na NFZ chodze do pediatry i nie zamienie bo mamy super, do ortopedy tez, do alergologa w CZD czyli tez NFZ... a np. ropnia piersi przy karmieni Julci najpierw leczylam prywatnie - dramat, potem w szpitalu panstwowym i jestem wiecej niz zadowolona.

Widzicie ja jestem bardzo zadowolona z medicoveru i nic nigdy zlego i nie milego mnie tam nie spotkalo.... dlatego zalamana jestem zmiana na luxmed... W medicoverze zawsze do nas lekarz dzwoni i omawia wyniki badan... Endokrynolog za kazdym razem przez telefon robi 20min wywiad... i jak jest ok. w rozwoju Leny to mozemy stawic sie na kontrole miesiac pozniej.Musze tez wyrazac pisemne zgody na wszystko z Lena zwiazane.. a jak ide do gina to zawsze pyta sie czy chce aby polozna byla przy badaniu, czy wyrazam zgode zeby on jako mezczyzna mnie badal itd..
Powiem tak gdyby nie to, ze ja musze miec stala opieke gina, a Lena endokrynologa to pewnie nie bylo by problemu z panstwowa sluzba zdrowia (ona panstwowo ma przypisanego pediatre).. ale pobierac krew panstwowo oj nie.. bo chyba stoi sie w kolejce?? a mala musi miec pobrana krew o konkretnej godzinie. Ona jest tez pod kontrola neurologiczna... a panstwowo to troche sie czeka... iem ile czekamy na okuliste.... i jak nie moglam byc to kolejne 4msc maialm czekac... ale ugadalam kobitke i 2 czekamy...

JAGODA niestety na badania trzeba sie oddzielnie zapisywac (tj jak kolkoskopia, bo to przewaznie tylkoniektorzy lekarze robia w szpitalu, 2-4lekarzy i tyle, zreszta NFZ wymaga zapisu na te badania)... albo kieruja cie wlasnie na odzial na badania.. a mi sie nie widzi co 2 msc lezec w szpitalu, zbey mnie przebadali.. zreszta pewnie powiedzieli by mi,ze co 6msc mam robic kontrole... co w moim przypadku moze byc niebezpieczne... Ja mialam robiona biopsje w IMiDz i wspominam ja okropnie... bo z golym tylkiem musialam latac przed panem (mezem) kobietki ktora z aparawanem rodzila... nawet na oddzial mnie nie polozyli..polozyli mnie na lozko na sali przedporodowej!!ubrania rzucili pod!! stolek na drugim koncu sali... Ja jak sie obudzilam z narkozy bylam naga... brudna od krwi.. a jak poprosilam o pomoc pielegniarkie, to kazal mi wstac i wyrzucic podklad do kosza... a ze kosz byl przy lozku tej rodzacej.. wiec nago musialm smigac... wyszlam wieczorem.. nawet nikt tego nie odnotowal... Ja wiem ze to jest dobry szpital ejsli chodzi o specjalistow i nie zaprzeczam..... ale jesli chodzi o traktowanie kobiety jako kobieta, a nie przedmiot to nie... no i czekalam 6h na przyjecie mimo, iz mailam wyznaczony termin i godzine zabiegu. Na sam termin czekalam 2msc....
Mialam tez biopsje w Bielanskim teraz na wiosne i wspominam ja dobrze :-) I lepiej sie czulam niz po tamtej....

LOLKAK ja chodze z Lena do mediocoveru do super ortopedy - zakochac sie w nim mozna hehe :-) teraz idziemy drugi raz . chodzimy na Inflancka do dr. Zablocinskiego.. (chyba nie pomylilam nazwiska) p.s. a Ty kiedy mialas isc do ortopedy z corcia???

Ostatnia edycja:
reklama
To ja nie wiem jak wyszukiwałam, że pokazało mi tylko w 3 miastach w Polsce i zero Warszawy :dry:
Stopi miałam mieć USG bioderek w 2-3 tyg życia i poszłyśmy prywatnie wyszło Ib i miałyśmy zaliczyć wizytę u lekarza i kolejne USG w 3-4 miesiącu A znając terminy w państwowych przychodniach to poczekam,dlatego szukam czegoś prywatnie na wszelki wypadek.

Do góry