reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Dziubasku oby tym razem wyjazd wypalil - trzymam kciuki:tak:. I na pewno potrzebujesz odpoczynku - za chwile na glowie bedzie ci siedziec dwoch szkrabow, a wtedy nawet z pomoca bywa ciezko. Zbieraj sily, odpoczywaj kiedy sie da i czesto usmiechaj - bo i 1 i 2 dziecko to czuje :tak::-)

reklama
lolka do tego pruszkowskiego lekarza można się do luxmedu zapisać, chyba cenowo na to samo wychodzi, jeśli nie taniej. On też państwowo gdzieś przyjmuje ale nie wiem gdzie.
dziubasek bo już z drugim biegam, a że nam się zmian zachciało to od razu i lekarzy więcej wychodzi. Teraz starszego to głównie w luxmedzie leczymy, planujemy od przyszłego roku zapisać też Ignaśka, to w ogóle przestaniemy jeździć po innych przychodniach.

Nie dziękuję Patewka, bardzo bym chciała pojechać i wyspać się, poleniuchować, spacery nad morzem, dobre jedzonko! Och życie :)
Apropo, polecam Wam komedię lekką, łatwą i przyjemną Och życie. W tamtym tygodniu byłam z koleżankami na seansie "Kino na Obcasach" w Multikinie i był właśnie pokaz przedpremierowy tego filmu. Polecam :)
Patewka, a jeśli chodzi o uśmiech to chyba go nie tracę :) Póki co dobrze się czuję, w miarę odpoczywam w wolnych chwilach. Przez tą chorobę Olaf przestawił się na 1 drzemkę. Wstaje o 8 rano i idzie spać o 12.30, wstaje o 15 i po 20 z powrotem jest w łóżeczku. W czasie 1 długiej drzemki jestem w stanie ogarnąć mieszkanko, ugotować sobie obiad, posiedzieć na necie i poleżeć - nie jest źle :)
Oby tylko synek zdrowy był :)

Lolkak, wysłałam namiary na priv.

Jagoda, a sami kupujeci abonament czy z pracy? Ja mam abonament w Luxmedzie, ale średnio zadowolona jestem....zazwyczaj terminy długie, obsługa pozostaje wiele do życzenia, mam wrażenie, że sprzedali za dużo abonamentów i trudno im się z tymi wszystkimi pacjentami uporać...
Do której placówki jeździcie?

dziubasek z pracy, tyle, że umowa taka sobie, bo za każdego członka rodziny trzeba płacić 40zł miesięcznie. Niektóre firmy mają o niebo lepsze warunki. My jeździmy najczęściej na Jerozolimskie, do ortopedy to do centrum jeździmy (tam jest dziecięcy oddział tylko chyba).
Ja najpierw byłam zapisana, po urodzeniu Krystiana się wypisałam ale w końcu zapisałam się z powrotem (niestety po wypisie trzeba chyba 2 lata odczekać, żeby zapisali z powrotem). Krystiana zapisaliśmy jak zaczęliśmy tam do dentysty chodzić z nim, bo mimo, że nasz pakiet nie obejmuje dentysty, to zawsze jest zniżka na usługi i wychodzi taniej.
A Ignaśka chcę zapisać, bo to wygoda - wszyscy specjaliści mimo wszystko bardziej dostępni niż państwowo i badania robią. A do tego w weekend i w nocy jest pediatra jakby co. A ja nie ufam naszej nocnej pomocy lekarskiej, u nas nie ma pediatry na dyżurze. Ostatnio jak tam byliśmy z Krystianem (brzuch go bolał tak, że sie zwijał z bólu) to lekarz go nawet nie zbadał dobrze tylko nospę przepisał i wysłał do domu.

Ostatnia edycja:
JAGODA, DZIUBASEK oo dobrze ze piszecie o luxmedzie... nas chyba chca przeniesc z medicoveru do Luxmedu (jakas tansza opcje dostali w firmie, mniej w abonamencie, ale tansze) I ja jestem załamana... jakos nie wyobrazam sobie teraz zmiany pediatry i ednokrynologa.... i jzu widze jak zaczna sie czepiac szczepien... szczerze to ten Luxmed jest ok czy sredni???

stopi: u tomka w pracy maja luxmed i mowia ze porazka jest. zapisac sie na ten sam dzien bardzo ciezko, wizyta domowa to luksus, a lekarze maja wszystko wiesz gdzie. dlatego my nie bralismy luxmedu dla nas. a gdybys tak placila tylko za wizyty prywatnie to duzo wiecej by ci wyszlo? jak czesto teraz chodzisz? ja w sumie jak potrzebuje specjalisty to do babka medica ide i tyle, chociaz my jakos specjalnie czesto nie musimy chodzic wiec nie jest to jakis straszny wydatek

PEPERKA Ja musze malej co 2msc robic badanie hormonow... i panstwowo tego nie zrobie tzn. nie chce ja ciagac w tlumy ludzi i czekac w kolejce.. wiec pewnie prywatnie troche to kosztuje... do endokrynologa musimy chodzic.. plus jest taki, ze jakby cos sie dzialo, to od razu malej robia badania... nie trzeba sie prosic... no i rewelacyjna pomoc w weekendy - caly czas pediatrzy na dyżurze, lub wizyty domowe itd.. pediatry tez nie chce zmieniac, bo ona jest swietnym homeopata.
no i ja sobie nie wyobrazam chodzic do ginekologa panstwowo...czekac na badania itd... a w medicoverze mam wszytsko od reki robione.. a ginekolog panswowo od reki nie zrobi mi kolposkopii...tylko skierowanie i pewnie szpital...no i wielu testow nie robia..
wiec mam zagwostke co robic....

a tera zjaby przeniesli wszystkich pracownikow z danona do luxmedu to jzu wogole bedzie porazka w oczekiwaniu na wizyte... bo tam bardzo duzo ludzi pracuje..

Stopi mi trudno powiedzieć, czy luxmed jest dużo gorszy od medicover bo od lat leczymy się w luxmedzie. W tej chwili są podpisane umowy między luxmedem i limem i można się zapisywać i tu i tu. Do pediatry to jak coś się dzieje można na dyżur (czasami korzystaliśmy w weekendy), wtedy nie trzeba się zapisywać ale nie wszystkie ośrodki mają dyżur pediatryczny. Ośrodków luxmedu po obu stronach Wawy jest trochę. Co do oczekiwania na specjalistę, to na dobrego się niestety czeka :-(. Naprawdę dobry gin to około miesiąca, ale zważywszy na to, że ja do swojego zupełnie prywatnego, który bieże 200zł za wizytę muszę czekać 2-3 miesiące na wizytę to miesiąc nie jest bardzo długim terminem. Ale są ginekolodzy do których można niemalże od ręki. Po porodzie potrzebowałam badań i w kilka dni udało mi się dostać na wizytę do bardzo fajnej babeczki.
No i chyba się w ostatnim roku popsuło z tymi terminami, bo zimą zapisywaliśmy Ignaśka na usg serduszka i czekaliśmy 3 tygodnie na wizytę a teraz mąż zapisał w listopadzie na marzec! Gorzej niż państwowo. Tyle, że to naprawdę dobra specjalistka.

Ja stwierdziłam, że już z nazwiska w necie nie polecę żadnego lekarza, bo zauważyłam, że jak tylko kogoś opiszę to po pół roku się do niego dostać nie można.

reklama
JAGODA ja potrzebuje gina co 2 msc.. ktory dobrze zna sie na raku szyjki macicy, a dokladniej specjalizuje sie w tym i roki od reki kolkoskopie itd... i jak trezba to moge do nieg isc w kazdej chwili mhhhhh... ja ze medicover place 100zl za siebie i tyle samo za lene, ale dlatego, ze jestem na karcie mojej mamy, ona placi cos ok60zl

Do góry