reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

reklama
Cześć dziewczyny, ja zaczęłam pracę i siedzę w niej od 10 - 21. po za tym się przeprowadziłam na forty bema i okazuje się że większe mieszkanie nie zawsze znaczy lepsze!!! nie mogę się rozpakować bo nie mam gdzie, nawet nie ma miejsca na ciuchy i książki a co dopiero duperele i dokumenty - tragedia.Nie mam kiedy nawet pójść do sklepu i kupić jakieś meble. A mały na czworaka biega i rani sobie ręce o syf i kartony :( Opiekunki na miejscu dalej nie znalazłam, wożę Bartka co rano do opiekunki co ma 2 już dzieci, więc Bartek od ponad miesiąca nie był na dworze. Mój M go odbiera dopiero o 18 a ja go widuję jak śpi i rano chwilkę. Pracuję też w weekendy więc koszmar. Bartek bardzo źle to znosi i płacze dużo i jest nerwowy - a ja też :(
Jak znacie opiekunkę to dajcie znać proszę bo mi się już płakać chce. Miałam jedną z niani.pl ale jak spadł śnieg to nie przyszła....:(

JAGODA ahaaaa jak tak to oki z tymi zdjeciami :-) p.s. niemartw sie ja taka mloda jak dziewczyny nie jestem :-)

MARIA napisalam Ci na PW info... nie wiem moze to jakies rozwiazanie chwilowe bylo by??/

Witam się po ponad tygodniowej nieobecności. Przez ten śnieg byłam odcięta od świata ;-) Telefon i net diabli wzięli. A na spotkanie nie dotarłam,bo Majka mi się rozchorowała. Na szczęście już lepiej.

Ja jestem z 85 :-)

Petycja podpisana :-)

Maria to faktycznie okropne, ale ja niestety nikogo nie znam. Moje starszaki już dawno z opiekunek wyrosly a dla Julci jeszcze nie szukałam (hi hi to moja nastolatka zostaje z Jula jak potrzebuje do fryzjera czy na zakupy skoczyc).

A moze sprobuj przez agencje opiekunek? Zapalcisz nieco wiecej ale opiekunke bedziesz miec tylko dla malego no i jak opiekunka nawali - agencja przysyla nastepna.

Ja to nawet nie napisze jaki rocznik jestem... zreszta juz kiedys na ten temat gadalysmy:-D

Maria, to straszne co piszesz :( Szkoda i Ciebie i Bartoszka :( a może 3/4 etatu skoro tak mało jesteś z synkiem? Może warto pomyśleć by parę stówek mniej zarobić a więcej z synem być i nie narażać go na taki stres....i siebie...Oj współczuję Wam!
Nie znam żadnej opiekunki, ale pomysł Patewki z agencją jest nie zły...
Gdybym nie była w ciąży, wzięłabym Twojego Bartoszka do Olafka, bawiliby się razem i jakoś byśmy dali radę! Może poszukaj też właśnie jakiejś mamy z jednym dzieckiem?!?!

Ja właśnie się zastanawiam czy w przyszłym roku nie zająć się jakimś dzieciaczkiem. Ja bym miała brakujące money,money ;-) a Maja miałaby kompana do zabawy ;-) No, ale to jak trochę podrośnie ;-)
Maria Mam nadzieję, że szybko znajdziesz kogoś dla małego

Szukam właśnie ortopedy w Wawie. Czy możecie jakąś przychodnię? ewentualnie do jakiego ortopedy udać się na Szlenkierów?

lolka my chodzimy do Boguckiego czy jakoś tak, najpierw trafiliśmy na takiego młodego ale wywarł na nas niezbyt wrażenie i się przenieśliśmy. Ale generalnie nie polecam tej przychodni, my się wkopaliśmy. Tam bardzo ciężko dostać skierowanie na USG bioderek, w większości przypadków twierdzą, że nie ma podstaw do takiego skierowania. Mojemu młodemu strzykały stawy i nic konkretnego się od ortopedy nie dowiedziałam i badań też żadnych nie zlecił. Trochę pomacał młodego i powiedział, że nie wiadomo co z tego będzie jak zacznie chodzić to mam się zgłosić i tyle.
Ze starszym chodziliśmy prywatnie w Pruszkowie, przy młodszym m. nas zapisał na Szlenkierów a potem już pediatra drugiego skierowania (żebyśmy poszli gdzieś indziej nie chciała dać) i tak zostało ale nie jestem zadowolona z opieki tam.

Ostatnia edycja:
A możesz podać namiary na tego ortopedę w Pruszkowie? Jak się zapiszę na Szlenkierów na NFZ to pewnie tyle będę czekać, że wcześniej pójdę prywatnie-tak jak na USG bioderek. Miałam je zrobić małej w 2-3 tyg życia a termin miałabym dopiero teraz..

reklama
Jagoda, sporo lekarzy znasz...:)
Lokak, ja mam namiary do prof., jest na emeryturze, przyjeżdża do domu i ogląda bioderka. U Olafa zdiagnozował wzmożone napięcie mięśniowe choć nasza pediatra się nie poznała. Polecam jego wizytę choć nie jest tani, wizyta 150 zł z dojazdem, no ale ja byłam spokojna i na żadne usg bioderek nie szłam już. Teraz jak Olaf zacznie chodzić też po niego zadzwonię, drugiego synka też będzie oglądał. Jak chcesz namiary to podam Ci na priv.
Ja dziś zapisałam Młodego do okulisty, termin 4 luty, w sumie nie taki odległy, poczekamy :) Obym tylko do tego czasu nie urodziła i mogła iść z Olafem ;)
Moja mama jutro do nas przyjezdza, nie widziałyśmy się ponad 3 miesiące! No i ona zostanie z Olafem na weekand a my ten Sopot wreszcie zaliczymy :) no chyba, że Olaf nam znowu odwinie numer...

Do góry