reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

reklama
tez sie chcialam stopi spytac czy dzis sie na spacer wybiera :D
tak wieje ze nawet do sklepu boje sie wyjsc zeby mi wozka nie przewrocilo

dziubasek: bedziesz miala dwoch lobuziakow juz niedlugo :) a to mamma mia calkiem przyjemne i kawa dobra. sa tez slodkie rzeczy ;)
moj maly sie robi czlowiek demolka, wszystkim by rzucal rozwalal itd aa i juz sie nauczyl do przodu raczkowac.

dziubasek do okulisty nie jest wymagane skierowanie od pediatry, po prostu zapisujesz dziecko i czekasz na swój termin. Niestety jakoś nie wszyscy pediatrzy o tym informują.

Ja nie mam wyjścia, śnieżyca, nie śnieżyca ale Krystiana zaprowadziliśmy i jeszcze zakupki zrobiliśmy. Ale młody w wózku był zakryty, my mamy foliową ochronę co ją się suwakiem do wózka przymocowuje. I ma ona specjalne boczki "oddychające". Tym sposobem nawet w ulewę i śnieżycę można dziecko prowadzać. Tylko na wielogodzinne spacery w śnieżycy to po pierwsze nudno w takim wózku w którym tylko widać jak śnieg pada na folię (choć Igi nie narzekał) a po drugie - ja miałam problem z chodzeniem, bo nic nie widziałam jak mi śnieg w oczy sypał.

A Ignaś od piątku trenuje nową umiejętność - odsuwa sobie krzesło, wchodzi na nie i po krześle na duży stół.
Koszmar jakiś.
Krystian nie miał takich alpinistycznych zapędów.

Ostatnia edycja:
Hej

Ja w sobote wyprawialam urodziny - babska impreze, ale nie zgadlam sie z siostra cioteczna i przyszla z narzeczonym :-) wiec biedny jako jedyny mezczyzna nasluchal sie ;-) a ze beda rodzicami , to tez nasluchal sie o porodach, dzieciach itd... Traume bedzie miec hehe

Za to ja tak zabalowalam.. no i inne kobitki tez, ze w niedziele zdychalam... Lena odbebralam z kilku godzinnym opoznieniem i to koelzanka mnie zawiozla do rodzicow.

NA SPACER IDZIEMY!!!! :-) Musimy, bo jestem u rodzicow, bez auta i musze do domu dotrzec z Lena i moja siostra Jula... wiec bedzie wesolo :-) :-)

IZA jeszcze raz pomecze.. odezwali sie do Ciebie w sprawie tego spotkania???

JAGODA wielkie dzieki za info o okuliscie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)

DZIUBASEK ja z checia jeszcze raz pojde do mamamia , wiec jak masz ochote .... :-)

p.s. to kiedy sie widzimy kobitki??????????????

Ostatnia edycja:
Stopi a którego masz urodziny dokładnie? :-).

Bo ja miałam w piątek :-).
Ale nie wyprawiałam.
Mężu ciasto kupił, bo mnie @ niemoc ogarnęła i mi się nawet nic upiec nie chciało.

Co do mnie to ja niestety już nie mam całego dnia wolnego (a może stety bo zawsze każdy zastrzyk finansowy ważny). Ale do tej 14 to mogę praktycznie codziennie w tym tygodniu. Tylko, żebym do pociągu dała radę dojść (znaczy, żeby mnie śnieżyca nie pokonała ;-)).

Ostatnia edycja:
Iza, nie widzisz mojego suwaczka? 30 tydzień :)
Jagoda, dzięki! Nie wiedziałam...muszę cofnąć się do Twojego posta o okulistach i zobaczyć gdzie mam się zapisać :)
Stopi, z chęcią na kawę wyskoczę :) tylko najpierw muszę umóić się na zmianę opon bo letnie jeszcze mam, jak zmienię dam znać :) a mamamia to gdzieś przy metrze jest?
Zazdroszczę pobalowania, ja nie pamiętam już kiedy ostatnio miałam alkohol w ustach ;( a napiłabym się winka mmmmmmmmm
Stopi, Jagoda 100 lat!

JAGODA ja w srode miałam :-) Tak, wiec Ty tez strzelec jestes!! spoznione wszystkiego najlepszego!! :-)

DZIUBASEK blisko metra natolin. Dziekuje za zyczenia

Stopi sto lat :-) - strzelec :-).

A mnie nadal do alkoholu nie ciągnie, normalnie pozostałość po ciąży Ignaśkowej, zaczęło mnie odrzucać na sam zapach na początku ciąży i o dziwo cały czas się utrzymuje. Nawet piwa mi się nie chce, a kiedyś lubiłam.
Normalnie abstynentka ze mnie się zrobiła na stare lata -hihihi. Tyle, że wcześniej to też jakaś mocno pijąca nie byłam :rolleyes:.

dziubasku mamamia jest tak mniej więcej w połowie drogi między metrem Imielin a Natolin. My teraz z Izą pojechałyśmy bez mapy i potem szukałyśmy po uliczkach, bo to nie jest przy głównej ulicy.

Kurde mam wyjsc od rodzicow, ich nie ma... a moja siostra nie ma zimowych butow.. gdzies sa schowane wpiwnicy, albo u mnie.. yhhh W sumie ja tez nie mam zimowych, bo cos niewygodnie mi sie chodzi w zeszlorocznych kozakach- jakby mi prawa stopa w szerokosci powiekszyla sie

A w nocy z piatku/sobote tez bylam sama bez Leny, wiec wyszlam na miasto wieczorem do knajpy.. a potem pojechalm na nocne zakupy w Tesco.

PEPERKA uczniaczek w tesco jest za 89zl.. jakos tak... tylko od piatku do niedzieli po 22ej

Jagoda dziekuje :-) p.s. mi sie et zjuz nie chce pic... 2 raz po odstawieniu malej od cycka zaimprezowalam tak, ze nastepnego dnia zdychalam... wiec juz mi sie nie chce...dziekuje bardzo hehe

reklama
Do góry