reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

reklama
hmmmmmmmm to ciekawe z tym pieskiem i z h&m też :) dziś idę do arkadii, to wejdę na sklep zobaczę tego pieska.
Stopi to może się umówimy w przyszłym tygodniu na kawę i plac zabaw? - tylko nie środa

Cześć dziewczyny, ja do Was po prośbie.
Za tydzień ląduję z moim krasnalem na dłuższy czas w Centrum Zdrowia Dziecka. Chcę swój pobyt w Wawie wykorzystać na zakup wózka, spacerówki. W naszym wypadku nie wchodzą w rachubę żadne sklepy internetowe, bo krasnal jest dzieciaczkiem z deficytami zdrowotnymi. Mam do Was pytanie: czy możecie mi polecić jakiś sklep z wózkami, ale taki, żeby był duuuuży wybór wózków i jeszcze gdzieś od strony CZD, żebym w jedną strone 2 godiny sie nie przebijała przez Wawę.
MamaHelenki (która mnie tu na Was nasłała;-)) poleciła mi Centrum M1 w Markach, ale nie sprawdzałam jeszcze na mapie - to w miarę blisko od CZD?
Dzięki za wszelkie wskazówki:)

Patewka, ciuszki bardzo mi się podobają :)

Las Kabacki, Plac Wilsona i Kalimba...lubię te miejsca, jak coś zorganizujecie to pewnie się dopiszę :) chociaż w tym tygodniu już poumawiani jesteśmy bo pogoda ma dopisać :)

OLaf nauczył się schodzić z łóżka, nie wiem czy pisałam ;) a ostatnie osiągnięcie to jak zapytamy go jak robi krówka to mówi "MMMMMMMMMMMMM" :)
A oto mój "prawie" roczniak :)

Załączniki

• DSC_0178 - Kopia [1024x768].jpg
    DSC_0178 - Kopia [1024x768].jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 26
franiowamamo blisko czd to będzie ciężko bo to obszar bez marketowy raczej, najbliżej to chyba w Falenicy jest sklep ze wszystkim dla dziecka, oni się na allegro ogłaszają.
Ja tam fotelik samochodowy kupowałam, bo mieli najtaniej i opłaciło mi się z Pruszkowa przez Wawę przedrzeć i odebrać osobiście.
Poszukam tego sklepu, bo to dawno było nie pamiętam dokładnego adresu.

A samo CZD to tam tylko chyba małe sklepy są, my byliśmy na badaniach na wiosnę i nie widziałam tam po drodze (jechałam od mokotowa, bo przedzieraliśmy się z Pruszkowa) żadnych większych sklepów chyba.
A wydaje mi się, że stamtąd to bliżej będzie do Promenady niż do M1 w Markach ale bardzo dobrze, to się nie znam.

To ten sklep w Falenicy, na allegro też można ich znaleźć:
http://www.swiatdziecka.net.pl/podstrony/regulamin.php?k=89&klucz=f2dc320b98513311be7f10b1d

W sklepie w realu mają sporo wystawionego towaru, wózki, foteliki, zabawki, ubranka,buty itp.

Dojazd do CZD skręca się w żegańską, a do falenicy trzeba pojechać prosto i tam już w falenicy trzeba skręcić, żeby do sklepu dojechać.

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za wszystkie wskazówki.
W pobliżu CZD to nawet nie ma gdzie pieluch kupić.. trzy budy przed samym szpitalem.. ale to inna bajka. W każdym razie wielkie dzięki za pomoc:) Poszukam tego sklepu w Falenicy:)

franiowamamo no o to mi chodziło mniej więcej, ja też tam nie mogłam nic namierzyć. A przy szpitalach zazwyczaj są sklepy ze wszystkim "potrzebnym". A to przecież ogromny szpital.
Ja przynajmniej byłam w szoku, że tam jest dookoła taka słaba "infrastruktura" jeśli chodzi o sklepy.

A w jakim ja byłam szoku:) Przyjechałam z dzieckiem z drugiego końca Polski z 5 pieluchami i 2 słoiczkami zakladając, ze tu na bank bedzie super zaopatrzenie w art dla dzieci. Teraz jestem juz mądrzejsza w to doświadczenie:)
Jeszcze raz dziekuje za wskazówki

reklama
A w jakim ja byłam szoku:) Przyjechałam z dzieckiem z drugiego końca Polski z 5 pieluchami i 2 słoiczkami zakladając, ze tu na bank bedzie super zaopatrzenie w art dla dzieci. Teraz jestem juz mądrzejsza w to doświadczenie:)
Jeszcze raz dziekuje za wskazówki
chyba Mama Helenki dobrze Ci polecila..Swiat dziecka bedzie najlepszym rozwiazaniem w tamtej okolicy. p.s. jak bedziesz samochodem, to szybko dojedziesz p.s. tylko nie w godzinach szczytu. Tam maja bardzo duzy wybor wozkow, ale drogo.... teraz powinny byc jakies promocje pdo koneic roku. p.s. pzodrowienia dla mamy helenki.. ktoras gdzies sie zaszyla...

MARIA przepraszam,ale w tym tyg. to mam sajgon z czasem ... chyba ze w piatek???

Do góry