reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

PATEWKA ja dzis znow na Kabatach ,a potem na Natolinie byłam... :-) jezdze tam do kolezanek, bo one w tak pogode wychodza na dlugie spacery z dziecmi jak ja ... a bylas w tej kawiarni gdzie z dzieckiem mozna przyjsc??
moze tam mozemy sie spotkac w wiekszej grupie???
.. albo wiem ,ze w C.H. BlueCity otowrzyli jaka sale dla dzieci... aa i przymierzam sie na wypad do sali na Natolinie :-) p.s. dzieks za nr. tel :-)

reklama
Patewka i ja dziękuję za spotkanie z Tobą i Julcią. Oby kolejne było szybciej niż zazwyczaj! Ciuszki wszystkie pasują na mnie :)
Maria to ta pani będzie trójeczką w swoim domu się zajmowała? Cena chyba jest o 2/3 mniejsza od standardowej? Co to w ogóle za Pani?
Stopi, Ty rzeczywiście często na Ursynowie jesteś :)

Dziubasek - super ze pasuja, ale tez podobaja sie ;-):-D? W sumie zapomnialam sie zapytac - w jakim szpitalu chcesz rodzic, juz cos wybralas?

Stopi - nie byłam. Ale kawiarnia, przy byle jakiej pogodzie wydaje sie byc dobrym pomysłem :tak: No i dzwon koniecznie jakbys sie wybierala na Ursynow :-D

Iza, J@goda - zyjecie???
Maria super z opiekunka, sama zlozylam wniosek o zlobek - no zobaczymy....

Pralke dzisiaj zamowilismy - pogonil nas z decyzja wczorajszy wieczor bo Jula wymiotowala, nawet nie wiem od czego. Na szczescie dzisiaj juz jest ok.

Maria - super, że tak szybko udało się znaleźć! bo przecież zaadaptowac jesczze trzeba :-) a ile płacisz takiej pani?

stopi - ja też uskuteczniam długie spacery nawet w niepogodę ;-) dziecko na plecy i 3 godziny marszu! to lubię najbardziej :-) byle nei wiało za ostro..

patewka - a jaką pralkę kupiłaś?

ja jestem najbardziej chętna na spacer! las kabacki mi się marzy..
przyszły tydzień?

Więc do mojej Pani dziecko trzeba wozić, i Pani nie wychodzi na spacery -bo z trójką maluchów trochę jej ciężko. Pani ma około 45 lat i jest mamą mojej koleżanki, zajmuje się dziećmi od dawna. Koszt to niestety 1000zl za 4 godziny dziennie 5 razy w tygodniu. każda dodatkowa godzina to 12 zlotych, wydaje mi się że koszt dość duży jak na to że dzieci jest troje, ale zależy mi na tym żeby były jakieś dzieci bo u mnie w rodzinie nie ma żadnych dzieci, a potem chcę Bartka do żłobka oddać czy nawet do przedszkola to musi się trochę oswoić z dziećmi :)
chętnie też bym się z wami spotkała, ja to mieszkam obok arkadii - więc arkadia fajna sprawa. albo może plac wilsona - tu jest super plac zabaw :)

jak to peperka - 40 do wydania w grudniu ? na carrefurze? moze za te bony zakupowe - bo ja je cholera niechcacy wywalilam (jak na tej reklamie).
Iza - popieram - zakładaj - można dobrze zarobić jak widzisz, ja jej zawiozę Bartka a on pójdzie spać akurat, jak go odbiorę to już wstanie :) nic nie musi robić a kasa się nabija.

Czesc

A mi sie mail zwalil tzn... ktos chyba mi jakies swinstwo wyslal dzis na maila i co minuta dostaje maila.. tak,ze zapchalo mi juz skrzynke cala...

Wczoraj pogoda byla rewelacyjna, wiec bylam na 11,5 h spacerze..
jak wyszlymy z mala o 8 30 na pobranie krwi, tak wrocilysmy do domu o 20tej. spacer do centrum i po centrum... pozalatwialam wszystkie sprawy...:-D:-D:-D

a w H&M jest - 50 %na kombinezony i kurtki jak ktoras nie ma jeszcze dla dziecka.

MARIA placic 108zl za pieska ,przy kasie dostajesz bon na 40zl do wydania w sklepie.
p.s. ja chetnie pojde na ten pac zabaw, bo czasem tam z mala chodze..a dawno nie bylam i do kalimby na kawke bym poszla

IZA ja chetnie do lasu kabackiego przejde sie???? to co kiedy???? p.s.na razie mam niestety negatywne info od kolezanki w Twojej sprawie... :-(

reklama
IzaBK u nas jednak można nianię zna od 1500zł za cały dzień znaleźć, więc 1000zł za 4 godziny by nie przeszło raczej.

Dla mnie to nadal za drogo, 2000zł za opiekę miesiąc za 8zł to dla mnie niewyobrażalna suma.

Swoją drogą u nas brakuje takich pań zajmujących się kilkorgiem dzieci na raz, więc jak czujesz powołanie to próbuj ;-).

Do góry