reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

reklama
do srody wlacznie to i ja chetnie sie wybiore, w czwartek juz pakowanie bedzie. tylko w poniedzialek mam szczepienie, nie wiem jeszcze o ktorej

lolkak: jak pozyczalam od stopi chuste 5 m, to po zawiazaniu sporo mi wisialo, a wiazalam podwojny X. ja mam 1,65 wiec tez jakas wielka nie jestem. przydalaby sie po prostu krotsza chusta

do srody wlacznie to i ja chetnie sie wybiore, w czwartek juz pakowanie bedzie. tylko w poniedzialek mam szczepienie, nie wiem jeszcze o ktorej

lolkak: jak pozyczalam od stopi chuste 5 m, to po zawiazaniu sporo mi wisialo, a wiazalam podwojny X. ja mam 1,65 wiec tez jakas wielka nie jestem. przydalaby sie po prostu krotsza chusta

To mnie pocieszyłaś, bo ja też mam tyle wzrostu ;-)

jagoda - słusznie :-D to co? jutro rano na targ a potem do US mi potowarzyszysz? ;-)

dziubasek - koncepcja łazienek bardzo mi do gustu przypadła :-D

Ja też jestem za Łazienkami, może w razie czego przygotujemy plan na pogodę deszczową pod dachem?

Iza chętnie się przespacerujemy na targ, ja rano zaprowadzam Krystiana wychodzimy około 8 z domu, czasami jak się sprężymy to szybciej, chwilę w przedszkolu mi zajmie, bo muszę z panią 3 słowa zamienić a potem jesteśmy z Ignaśkiem gotowi do spaceru.

Mi też marzy się krótsza chusta, bo choć w dłuższej można więcej kombinacji zamotać to jak ją zamotam na plecach to mi zostaje mnóstwo materiału, który po prostu wisi.
Choć ja tak się przyzwyczaiłam do Mei Tai, że jednak częściej jego używam, a ostatnio to jednak najczęściej wózek, bo mi się nie chce zakupów dźwigać.

neta ja niestety nie znam nikogo z inflanckiej, też mi się wydaje, że nieco łatwiej jest jak się ma swojego lekarza w szpitalu, choć ja przy pierwszym synku nie miałam i przeżyłam :-).

ja rodzilam na inflanckiej w marcu. chodzilam do dr Macieja Ruszkowskiego. on wprawdzie nie pracuje na oddziale polozniczym, a ginekologicznym ale podobala mi sie jego opieka w trakcie ciazy, wprawdzie nie mialam zadnych problemow, ale z rozmow pacjentek wynikalo ze bardzo go sobie cenia. po porodzie jak szlam do niego sie spytac o zwolnienie dla meza, to wiedzial ze urodzilam, czyli ktos mu przekazal ze jego pacjentka rodzila. a wlasnie - chocby to ze do niego chodzilam pozwolilo zalatwic bez problemu zwolnienie dla meza na 10 dni 100% platne.
ogolnie inflancka nie jest jakims wybitnym szpitalem. rodzilam tam przed otwarciem nowej czesci wiec nie wiem do konca jak teraz jest, ale gdybym nie miala platnej sali po porodzie to mogloby to byc jedno z moich najgorszych wspomnien (widzialam ten tlok w salach i na korytarzu..). mialam tez platna sale do porodu, wiec bylo calkiem milo. do tego znieczulenie za darmo.
po porodzie nie ma jakiegos wielkiego zainteresowania matka i dzieckiem, tyle co na obchodach. niby jak jest jakis klopot to mozna isc i pomoga, ale to tez zalezy jaki maja humor. podobnie jest raczej w wiekszosci szpitali.
wypuszczaja po 2 dobach, a jak bys urodzila np o 4 nad ranem to nawet nastepnego dnia by mogli wypuscic.

a szkola rodzenia byla calkiem ok. ja akurat nie chodzilam na czesc zajec bo byly w piatki, a poszlam tam glownie ze wzgledu na 100 zl znizki na sale do porodu. wiem ze w ktorejs grupie kilka zajec prowadzi Zawitkowski, ale to trzeba sie dowiedziec w ktorej.

w razie pytan pisz na pw ;)

Ja tez mam malo bo 166 i te 5 m, niewiem ile razy bede musiala sie pbwiązywac:szok: ale bradzo chce zakupic sobie chuste:tak:

Cześć Elizka ;-) :-)

Ja bym kupiła chustę, ale nie wiem czy przy wiązaniu się w niej nie "utopię", bo do najwyższych nie należę ;-)
hej ;-) :-D

Czesc dziewczyny, dzieki za mile przywitanie jeszcze raz:*
U mnie wszystko oki, dzieciaczki zdrowe,Miki teraz spi a starsze baje ogladają. troszke zaczyna sie pogoda psuc a bylo tak superrrrr.... ehh

neta: w sumie jak bym miala rodzic po raz kolejny to pewnie tez bym wybrala inflancka, ale z tymi samymi dodatkami co wczesniej. dla mnie znieczulenie bylo zbawieniem, a wiem ze w wiekszosci warszawskich szpitali jest ono platne. dzieki temu ze bylo za darmo moglam w komforcie rodzic i potem odpoczywac.

elizka: wiem ze sa chyba chusty troche krotsze niz 5 m, oczywiscie ta dlugosc jest dla chust zwyklych wiazanych, bo np kolowe sa duzo krotsze (ale i tak troche tego materialu zwisa, chociaz juz nie tak duzo). dziewczyny pisaly o mei tai - mi tez sie wydaje ono bardzo fajne, nie wiem czy nie lepsze niz zwykla chusta :) moze kiedys sie zdecyduje, chociaz moj maly to teraz wszystko chce ogladac wiec idealna jest pozycja na biodrze, tak jak w kolowej.

neta ja tez tam rodzilam i zdecydowanie odradzam... mialam pojedyncza sale do porodu i ogolna po porodzie (bo byl remontale i tylko taka opcja byla mozliwa) pobyt na poporodowce to jedno z gorszych wspomnien, no i opieka nad mama do niczego - polozna laktacyjna niby mila i w ogole - a u mnie na sali na 8 lezacych az 6 dokarmialo dzieci butla i to juz w 1 dobie po porodzie:szok:. Ja dzieki "fantastycznej" opiece poporodowej dorobilam sie ropnia piesi - leczylam go w szpitalu Orlowskiegi i ten z pelnym przekonaniem polecam. Zreszta doczytaj na zlotej liscie, tam opisalam szczegolowo.

Dziubasku odezwij sie po powrocie od rodzicow :tak:, spacer i spotkanie w kawiarni przy zlej pogodzie chetnie,a przy pieknej Zoo albo Lazienki jak najbardziej :-).

J@goda, Iza kurujcie sie dziewczyny i nie chorowac powazniej prosze :-)
A to pare zaleglych fotek z wakacji

DSC_0294a.jpg

CSC_0487a.jpgDSC_0165a.jpg
DSC_0137a.jpg

CSC_0516a.jpgObraz 090a.jpg

reklama
moze kiedys sie zdecyduje, chociaz moj maly to teraz wszystko chce ogladac wiec idealna jest pozycja na biodrze, tak jak w kolowej.
do ogladania wszystkiego najlepsza jest pozycja na plecach :-) dziecko wyglada znad ramienia i ma identyczny widok jak dorosły :-)

najkrótsze chusty maja 2,5 m. - z takiej chusty drobna mama zamota kangurka lub plecak prosty. Ja do kieszonki uzywam chusty 5m, bo moge ja okrecic 2 razy i wezeł mi wychodzi z przodu, co jest istotne jak sie zakłada dłuzsze ubranie ;-) do plecaka i 2x uzywam chusty 4,1.
A to pare zaleglych fotek z wakacji

ale Ci córa wyrosla!! :-D

Do góry