reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Przyszla chusta, musze jeszcze pocwiczyc dociaganie i chyba przeprac bo troche sztywna. Nie dojrzalam sie jak kupowalam ze ona jednostronna , ale to nie problem w sumie.
IMG_1766.jpgIMG_1765.jpg

reklama
Hej

peperka Oliwier ma niezłą minę, hahaha. Chusta fajna, choć ja jakoś do kółkowych nie mogę się przekonać. Przymierzałam kiedyś u Izy i nie potrafiłam sobie z nią poradzić ;-).

Ja jestem uziemniona, Ignacy w nocy gorączkował, czuję się jakby mnie ktoś żuł i wypluł.

oj nie zazdroszcze :/ Oliwier ma tylko katar, a to i tak nic przyjemnego.
W tej chuście maly chyba troche w szoku jest :)

Kurcze dowiedzialam sie dzisiaj, ze kolezanki coreczka w stanach wypadla z wozka (ma 3 miesiace) i ma pekniecie czaszki lekkie, byli w sklepie i zapomnieli jej pasy zapiac. lekarz powiedzial ze niby nic nie bedzie i to sie zrosnie spokojnie, ale teraz na glowie maja wydzial socjalny i sprawdzaja im wszystkie dokumenty medyczne starszej corki, czy przypadkiem jej nie bili itp. Kurcze ja malego nie przypinalam na poczatku jak byl w spacerowce na plasko, ale u nas chyba porzadniejsze te wozki, a u nich w zwyklej parasolce to w sumie mogla by i wypasc specjalnie sie nie trudzac.

oj nie zazdroszcze :/ Oliwier ma tylko katar, a to i tak nic przyjemnego.
W tej chuście maly chyba troche w szoku jest :)

Kurcze dowiedzialam sie dzisiaj, ze kolezanki coreczka w stanach wypadla z wozka (ma 3 miesiace) i ma pekniecie czaszki lekkie, byli w sklepie i zapomnieli jej pasy zapiac. lekarz powiedzial ze niby nic nie bedzie i to sie zrosnie spokojnie, ale teraz na glowie maja wydzial socjalny i sprawdzaja im wszystkie dokumenty medyczne starszej corki, czy przypadkiem jej nie bili itp. Kurcze ja malego nie przypinalam na poczatku jak byl w spacerowce na plasko, ale u nas chyba porzadniejsze te wozki, a u nich w zwyklej parasolce to w sumie mogla by i wypasc specjalnie sie nie trudzac.
ja zawsze zapinam,nawet jak Emilka była malutka to w gondoli ją zapinałam bo to różnie bywa,wstarczy że musisałam po schodach wciągać wózek i odrazu mam wyobrażenia że ta gondola sie wypnie i wyleci albo że tak podskoczy wózek ze mała wyleci...takie moje głupie schizy.moja napewno by wypadła z wózka,bo ona potrafi wstać a w foteliku to potrafi sama uwolnić się z pasów.
a u mnie w grodzisku jakiś czas temu było głośno o dziewczynie która pobiła synka 5 miesięcznego (taką to na stos) i odrazu zaczęły sie wizyty patronażowe położnych,ja pierwszą miałam (przed tą całą akcją) a po tej akcji to jeszcze 2 razy były....musi się coś złego stać żeby ktoś sie zainteresował,gdyby wcześniej robili takie wizyty to by zobaczyli tego chłopca w siniakach bo podobno już wczesniej musiał być bity!!!!!!!!!!!! biedne dziecko,ale podobno odrazu po ogłoszeniu w tv i gazetach dziecko trafiło do rodziny zasstępczej.ale strasznie był obity....nie mogę o tym mówić bo aż płakac się chce.....

widzisz w sumie moze to i lepiej ze w stanach od razu interweniuja, ale wiem ze czesto sa przypadki ze zabieraja dzieci rodzicom ktorzy nic zlego nie zrobili, wystarczy ze jakis sasiad ich nie lubi i powie ze widzial jak molestuja dziecko itp

widzisz w sumie moze to i lepiej ze w stanach od razu interweniuja, ale wiem ze czesto sa przypadki ze zabieraja dzieci rodzicom ktorzy nic zlego nie zrobili, wystarczy ze jakis sasiad ich nie lubi i powie ze widzial jak molestuja dziecko itp
ale to nie tak łatwo kogoś oskarżyć o pobicie czy molestowanie,takie dziecko jest badane i sa ludzie specjaliści którzy to oceniają,no wiesz jakby tak było to moja córka teraz ma siniaki o d nauki chodzenia i jakby ktoś chciał to bym na mnie kontrole nasłał ale to widać czy dziecko bite czy nie...

Hej.
Jestem tu nowa :-) jakos wczesniej nie udzielalam sie, nie mialam kiedy nawet;-)
pozdrawiam was serdecznie:-)
przyjmiecie mnie do swojego grona?;-)

reklama
oczywiscie:)

aa juz znam szczegoly jak to z tym wozkiem bylo - nie wypadla ze zwyklego wozka tylko w foteliku byla w wozku sklepowym i jeszcze druga corka tam siedziala i jak zjezdzala matka z kraweznika to jakos zle zjechala i sie wozek przechylil, a ze starsza cora akurat po tej stronie byla to calkiem polecialy. ale wazne ze mala dobrze sie czuje.

Do góry