reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

reklama
Hej laski!
100 lat mnie tu nie było. Pamięta mnie ktoś jeszcze???
oj naprawę szmat czasu tu nie zaglądala... co słychać?
Podczytałam, ze Gaja i Emilka kanapeczi pałaszują, zazdroszczę! u nas taa posuch a żarciem, że szok. Czasem jak Kuba cos zgubi to wtedy Michał szczęsliwy do pysia wkłada ale to tyle, musiałabym chyba dla niepoznaki te kanapki na podłoge rzucać by zechcial się zainteresować... :D

witaj kilolku
Ja też się pochwalę, że Olaf od 3 dni wcina kanapeczki na podwieczorek z masełkiem i pomidorkiem, a na obiadki gotuję mu warzywka i mięsko na parze więc już nie mam problemu z karmieniem obiadkami :) W sumie bardzo wygodne to gotowanie na parze i smaczne. Wszystkie dania Olafa jego tatuś mu chce zjeść :)
No i kupki po tym jedzeniu mu się poprawiły :) Oczywiście słoiczki nadal będziemy podawać w awaryjnych chwilach, ale myślę, że będzie ich coraz mniej.
A co u Was? Bo jakoś pusto tu się zrobiło...

oo dzieki dziewczyny za tyle zgloszen ;) jedna z moich marcowek ma juz mi sprawdzic bo raz w tygodniu w Auchan bywa, wiec juz wam glowy nie bede zawracac :)

ja kompletuje prezenty na nasz wyjazd i prawie codziennie jezdze gdzies cos odebrac ;)

mysle nad zakupem fotelika BeSafe z isofixem, taki co tylem sie da montowac, chyba 0-18 kg. uzywa ktoras z was moze?

cześć dziewczyny! jutro z zaklentą i Wiktorkiem wybieramy się na seans Multibabykino na Targówku. Ktoś chętny by dołączyć do nas?

peperka nabierzesz wprawy z zakupami i lepiej Ci pójdzie na wyprzedażach w stanach :)

oo dzieki dziewczyny za tyle zgloszen ;) jedna z moich marcowek ma juz mi sprawdzic bo raz w tygodniu w Auchan bywa, wiec juz wam glowy nie bede zawracac :)

ja kompletuje prezenty na nasz wyjazd i prawie codziennie jezdze gdzies cos odebrac ;)

mysle nad zakupem fotelika BeSafe z isofixem, taki co tylem sie da montowac, chyba 0-18 kg. uzywa ktoras z was moze?

ja słyszałam tylko tyle, że podczas wypadku isofix potrafi sie wypiąć ...:baffled:

cześć dziewczyny! jutro z zaklentą i Wiktorkiem wybieramy się na seans Multibabykino na Targówku. Ktoś chętny by dołączyć do nas?

peperka nabierzesz wprawy z zakupami i lepiej Ci pójdzie na wyprzedażach w stanach :)

a już myslałam ze sie spotkamy bo ja z kumpela na MultiBaby na Ursynów sie wybieram ...

Ja mam ochotę na multibabykino ale nie mam co z moim pięciolatkiem zrobić, więc muszę czekać do przyszłego tygodnia aż pójdzie do przedszkola, tyle, że ja najchętniej do złotych tarasów bym się przejechała.

Hej

My wrocilysmy z Niemiec, Lena sie wypluskala w zimnym morzu :-) Lecialysmy pierwszy raz tylko we dwie i powiem szczerze,ze im ona jest starsza tym ciezsze loty .... W tamta strne lecielismyw burze i turbulencje byly straszne.. bardzo odczuwalne, bo lecialam tym malm smiglo- lotem hehe Za to obsula mila, sloiczki Lena dostala na pokladzie, na lotnisku ze strony LOTU wszytsko bez kolejki, ja oprocz bagazu mailam, lozeczko turystyczne fotelik i wozek :-) (napisze pozniej info co do przepisow na naszym lotnisku)

Po powrocie wczoraj Lena wyladowala w szpitalu, ale dzis wyszlysmy. Spadla ze stromych , betonowych schodow przed domem na glowe i zaliczyla pierwszy pobyt na chirurgii dzieciecej p.s. polecam oddzial chirurgii w Bielanskim, Mala dostala kroplowe, zrobiono badania, podlaczono na noc do monitora. Kilka siniakow, male obtarcia. 3min po upadku byla juz happy, tylko ja zalamana.. do dzis chodze w jakims amoku :-( sekundy nieuwagi i takie akcje... Wogole pobyt juz z rocznym dzieckie w szpitalu to masakra i bedzie gorzej...

p.s. moja wcina kanapki z maslem, wedlinka, serem, pomidorem, ogorkiem i salata. ostatnio zjadla tez kanapke z bulka z ziarnem. ja jej nie kroje na kawaleczki kanapek, ona sonie gryzie je sama sowimi calymi zabkami i 2 wychodzacymi. Owocow tez nie kroje. Jak ejj kroilam to mala chciala polykac cale kawalki, a tak to ladnie gryzie :-)

MALINA u nas pupa wogole sie nie poci w tych pieluchach, ale e NB uzywalam glownie w dom, na spacery te inne. Widocznie co dzidzia to inne upodobania :-) jak poszukiwania pracy??

PEPERKA podaj mi link, gdzie namierzylas jak ten fotelik wtestach wypada... ten mocel Besafe izi combi x3 nie moge w testach namiezyc, czy o inny Ci model chodzi??

Ostatnia edycja:
INTERESUJACE :-) PRZEPISY co do lotu z dzieckiem, niezaleznie od linii loniczych.

Dla dziecka powyzej 12msc. nie mozna zabrac picia !!! tzn mozna zapomniec o soczku, wodzie do mleka itp.. chyba,ze jest to w buteleczce do 100ml. Dla dziecka ponizej 12msc mozna zabrac soczek itp. problem w tym,ze na lotnisku nie kupi sie soku dla dziecka, wiec jest sie skazanym na zwykly soczek, czy wode kupiona na lotnisku , ewentualnie mozna zabrac sama granulowana herbatke i rozrobic z woda z samolotu. Chyba,ze tak jak ja bedzie sie mialo szczescie i po przedstawieniu przepisow celnik Was przepusci.

p.s. kaszka gotowa w kartoniku jest uwazana jako produkt polplynny i mozna ja zabrac Polecam!!!

Wozek trzeba zlozyc i przeswietlic tak jak bagaz podreczny (male utrudnienie jak sie leci samemu z dzieckiem)

Jak leci sie LOTEM i partnerami to odprawia sie przy stanowisku dla osob potrzebujacych pomocy i inwalidow czyli bez kolejki. Na przeswietlenie bgazu podrecznego kieruja do biznes klasy, zeby nie stac w kolejce.

W Locie dziecko dostaje sloiczki owoce + obiadek ;-)

Wozek otrzymuje sie zaraz przy samolocie (jak latalam Niemcy-Majorka nie bylo tak )

Fotelik mozna spokojnie zabrac, nawet jak ja jest przekroczony limit wagowy bagazu.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Kilolek, ja tez Cię jeszcze pamiętam;-);-);-)
Jeremi kanapki pochłania pięknie, moje zupy nie cieszą się się już taką atencją..
Dziubasek, ja mam cichą nadzieję na to zoo wreszcie:) Czy Tobie się nie znudziły spacery w zoo?? Może w przyszłym tygodniu??
Stopi, BIEDNA LENA, całe szczęście, że dobrze się skończyło.. Jeremi zaczął stawać, więc u nas zaczyna się kosmos. Najchętniej wstaje w wannie, kiedy jest namydlony:baffled: Nie mogę Go utrzymać.. A ze mnie wyrodna matka, bo już chwilami nie mam siły za Nim latać:zawstydzona/y: A co do pracy, to drugie spotkanie mi się kroi. Zobaczymy..

Do góry