reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

dziewczyny ma moze ktoras z was niepotrzebna folie babelkowa, ale taka z duzymi bablami? musze jakos wozek do samolotu zapakowac.
na allegro sprzedaja taka folie, ale po jaka cholere mi 100 m ?
a moze macie jakis inny pomysl jak wozek zawinac? chodzi mi o zapakowanie go dopiero przed wejsciem do samolotu

reklama
Malina typów imiennych, jak zwykle nie mamy, dla dziewczynki mieliśmy :) Miała być Maja, fajnie się komponowała nam Maja i Olaf :) a teraz nie wiem....
Pokaż nam fotkę jak Jeremi wyglądał w tak ważnym dniu :)
A jak tam rozmowa? Dużo cv wysyłasz? Namówiłaś rodziców na zostanie z Jeremim?
I jak w poradni metabolicznej?
Iza no sami faceci będą :))) Cóż może kiedyś namówię się na trzecie dziecko, ale to pewnie w odległej przyszłości, na pewno jak pierwsza dwójka pójdzie przynajmniej do przedszkola :)
Co do płci, to sama widziałam na usg i ja pierwsza powiedziałam"Znowu chłopak :)" mam twardy dowód w postaci fotografii z usg :)
kpi od razu po macierzyńskim wracasz do pracy?
peperka to jednak bierzesz wózek? Może chusta wystarczy? a jakiś wózek na miejscu skombinujesz?

dziewczyny ma moze ktoras z was niepotrzebna folie babelkowa, ale taka z duzymi bablami? musze jakos wozek do samolotu zapakowac.
na allegro sprzedaja taka folie, ale po jaka cholere mi 100 m ?
a moze macie jakis inny pomysl jak wozek zawinac? chodzi mi o zapakowanie go dopiero przed wejsciem do samolotu

A nie możesz zrobic tego na lotnisku - są takie stanowiska gdzie owijają.

bierzemy jednak wozek, a fotelik kupimy na miejscu i zwrocimy przed wylotem. wozek potrzebny bo 3 godziny na lotnisku z moim klockiem (juz ponad 9 kilo, a lecimy za ponad miesiac) to nie do wytrzymania. a chuste pozyczam od stopi, ale uzyje jej tylko na czas wejscia do samolotu i ewentualnie w nim. a jak sobie pomysle ze potem na miejscu trzeba swoje odstac w kolejce do imigration to ja dziekuje z nim na rekach tam stac, poza tym Oliwier nie jest nawet przyzwyczajony do ciaglego noszenia i byloby mu po prostu niewygodnie.
w samolocie bedziemy uzywac Lot-owskiej kolyski, nie wiem jak maly sie bedzie miescil bo ona niby do 6 miesiecy tylko, ale skoro mozemy jednak ja miec to niech tak bedzie.
w sumie to wozek kupilam wlasnie na ten lot, wiec glupio by bylo go nie brac ;)

co do owijania, to nie widzialam u nas takiego stanowiska, ale ostatnio lecialam rok temu - ile to u nas kosztuje?. a ten wozek jest na samym lotnisku potrzebny, wiec owijac bede juz przy wejsciu do gate'u. ostatecznie bedzie zwykla folia babelkowa + torba plastikowa od wozka.

dziubasek jak ci szybko ta ciaza leci, dopiero co mowilas ze jestes w ciazy :)

dziubasek - niestety tak to na razie wygląda ;(, raczej wracam a im dłużej patrzę na swoją córeczkę tym bardziej nie chcę ... ale cóż, kredyt, dziecko no i przyszłość... oboje musimy pracować ....

peperka - niestety w sprawie wózka w samolocie nie pomogę, nigdy nie stałam przed takim wyzwaniem ... , a czemu chcesz opakować wózek w folię? - zawsze jak leciałam to ludzie po prostu oddawali wózki do bagażowych ...

bierzemy jednak wozek, a fotelik kupimy na miejscu i zwrocimy przed wylotem. wozek potrzebny bo 3 godziny na lotnisku z moim klockiem (juz ponad 9 kilo, a lecimy za ponad miesiac) to nie do wytrzymania. a chuste pozyczam od stopi, ale uzyje jej tylko na czas wejscia do samolotu i ewentualnie w nim. a jak sobie pomysle ze potem na miejscu trzeba swoje odstac w kolejce do imigration to ja dziekuje z nim na rekach tam stac, poza tym Oliwier nie jest nawet przyzwyczajony do ciaglego noszenia i byloby mu po prostu niewygodnie.
w samolocie bedziemy uzywac Lot-owskiej kolyski, nie wiem jak maly sie bedzie miescil bo ona niby do 6 miesiecy tylko, ale skoro mozemy jednak ja miec to niech tak bedzie.
w sumie to wozek kupilam wlasnie na ten lot, wiec glupio by bylo go nie brac ;)

co do owijania, to nie widzialam u nas takiego stanowiska, ale ostatnio lecialam rok temu - ile to u nas kosztuje?. a ten wozek jest na samym lotnisku potrzebny, wiec owijac bede juz przy wejsciu do gate'u. ostatecznie bedzie zwykla folia babelkowa + torba plastikowa od wozka.

dziubasek jak ci szybko ta ciaza leci, dopiero co mowilas ze jestes w ciazy :)

Nowa usługa foliowania bagażu na Lotnisku Chopina — Lotnisko Chopina w Warszawie :: Warsaw Chopin Airport

kpi: chce zafoliowac bo bagazowi tymi wozkami rzucaja itp i moze nie przezyc podrozy, a zabezpieczenie wozka lezy w tym przypadku po stronie pasazera. a wozek mam nowiutki, wiec szkoda by bylo go zniszczyc od razu
nie zazdroszcze ci powrotu do pracy :/ ja posiedze z maluchem pewnie az pojdzie do przedszkola - z drugiej strony mozna zbzikowac tak siedzac z dzieckiem non stop..

czechow: 25 zl za sztuke bagazu?! chyba poglupieli! na allegro mozna kupic folie za niecale 20 zlotych, 0,5 m x 100-140 mb.. i tak mam zamiar wlasnie zrobic, zawine sobie w domu ;)

Ostatnia edycja:
kpi: chce zafoliowac bo bagazowi tymi wozkami rzucaja itp i moze nie przezyc podrozy, a zabezpieczenie wozka lezy w tym przypadku po stronie pasazera. a wozek mam nowiutki, wiec szkoda by bylo go zniszczyc od razu
nie zazdroszcze ci powrotu do pracy :/ ja posiedze z maluchem pewnie az pojdzie do przedszkola - z drugiej strony mozna zbzikowac tak siedzac z dzieckiem non stop..

czechow: 25 zl za sztuke bagazu?! chyba poglupieli! na allegro mozna kupic folie za niecale 20 zlotych, 0,5 m x 100-140 mb.. i tak mam zamiar wlasnie zrobic, zawine sobie w domu ;)

Pewnie że pogłupieli - w końcu żerują na takich jak my.... ale z drugiej strony wózek kosztuje więcej ;-) Może spytaj w jakimś saturnie albo media markcie i może dadzą ci z jakiegoś telewizora. Oni mają tego mnóstwo

reklama
Do góry