reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

stopi - nie, ale pomarańcze mi się kojarzą z zimowym owocem ;-) na razie mamy mnóstwo sezonowych krajowych. Z zimowych daję cytrynę (dodatek do wody) i banana bo fajnie zapycha i jest łatwy do jedzenia.
a wspomniałam o pomarańczy, bo jednak potrafi uczulić..

dziubasek - na gotowanie dla Gai poświęcam w sumie ok pół godziny dziennie - warzywa gotuję przez 20 minut, podaję tak jak są tylko wystudzone, Ale to się robi samo. I kaszkę manną gotuję dwa razy dziennie po 3 minuty.
Najwięcej czasu zajmuje mi przygotowanie kanapeczek, bo oczywiście Gaja nie gryzie z dużej kromki - ma przecież tylko JEDNEGO ZĘBA, hahaha

A kanapeczki to małe kwadraciki chleba z masełkiem i kawałeczkiem mięska, a pomidorek obok, I Gaja sobie bierze czasem chlebek a czasem pomidorek (na razie bez skórki i nasion). tylko trzeba uważać, żeby sobie oczu nie tarła umaśloną ręką, bo potem ciężko wymyć i tłusto śmierdzi masłem :-D

jakaś jestem zmęczona i bez energii..

reklama
ja sie pampersami ostatnio w carefourze obkupilam po 41 zl, jeszcze 6 opakowan mam ;) moze na deserki sie skusze, chociaz mam jeszcze ze 20 sloikow - jak jakis chomik jestem: kaszek mam ze 4, obiadkow z 30 i do tego deserkow ze 20 ;)

oo do tych pieluszek chusteczki gratis ;)

To jak o promocjach pieluch to huggiessy premium mega paki znow sa po 34zl w carefure.

IZA aaaa :-) u nas tez woda z cytryna smakuje malej.

Iza fajne menu ma Twoja Gaja :)
JA mam dość tych obiadków Olafa, wykańczają mój żołądek i nie mogę go karmić...więc od przyszłego tygodnia chyba zmienię mu menu na podobne do Twojego....
ale filmik wrzuć jak Gaja je kanapeczki :)
Co do energii i jak ją straciłam :( zmęczona jestem również :( jedziemy zaraz na weekand na działkę, mam nadzieję, że odpocznę!

UWAGA!!!UWAGA!!!
OLAF BĘDZIE MIAŁ BRATA :))))))))))))))))))))))))))))

Moje przeczucie, jak zwykle, się nie sprawdziło.

reklama
Witajcie:)
Trochę nas nie było bo się chrzciliśmy, a że w domu impreza się odbywała to i pracy było sporo. Głównie przy sprzątaniu, po którym śladu nie widać:angry::no::wściekła/y::szok:
Dziubasek, GRATULACJE drugiego synusia! Nawet jeżeli miałby się babeczką okazać;-)
Typy imienne już macie?? Powiem w tajemnicy,że ja już mam pomysły imienne dla drugiego chłopaka!
Kpi, masz śliczną córcię! I te oczy! A dopiero co na suwaczku miałaś 28. tydzień:)
Iza, Ty w domku już?
Jeremi kanapki wcina równo! Najfajniejsze jest to, że jak zupka ma ślad grudki choćby to nie zje, a chlebek, mięsko, ziemniaki, banana itp. to w całości by połknął!
Obecnie jesteśmy posiadaczami 4 zębów, góra co prawda śladowa, ale rośnie:) Do tego mały zaczyna na nogi stawać, czołga się jakby po przeszkoleniu wojskowym był, a czworakuje od przypadku do przypadku..
Poza tym jestem w Jeremim absolutnie zakochana! Szczególnie, jak do 8 rano śpi!
No i psychicznie przygotowuję się do poszukiwania pracy:zawstydzona/y:

Do góry