reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

stopi - nie, ale pomarańcze mi się kojarzą z zimowym owocem ;-) na razie mamy mnóstwo sezonowych krajowych. Z zimowych daję cytrynę (dodatek do wody) i banana bo fajnie zapycha i jest łatwy do jedzenia.
a wspomniałam o pomarańczy, bo jednak potrafi uczulić..

dziubasek - na gotowanie dla Gai poświęcam w sumie ok pół godziny dziennie - warzywa gotuję przez 20 minut, podaję tak jak są tylko wystudzone, Ale to się robi samo. I kaszkę manną gotuję dwa razy dziennie po 3 minuty.
Najwięcej czasu zajmuje mi przygotowanie kanapeczek, bo oczywiście Gaja nie gryzie z dużej kromki - ma przecież tylko JEDNEGO ZĘBA, hahaha

A kanapeczki to małe kwadraciki chleba z masełkiem i kawałeczkiem mięska, a pomidorek obok, I Gaja sobie bierze czasem chlebek a czasem pomidorek (na razie bez skórki i nasion). tylko trzeba uważać, żeby sobie oczu nie tarła umaśloną ręką, bo potem ciężko wymyć i tłusto śmierdzi masłem :-D

jakaś jestem zmęczona i bez energii..

reklama
ja sie pampersami ostatnio w carefourze obkupilam po 41 zl, jeszcze 6 opakowan mam ;) moze na deserki sie skusze, chociaz mam jeszcze ze 20 sloikow - jak jakis chomik jestem: kaszek mam ze 4, obiadkow z 30 i do tego deserkow ze 20 ;)

oo do tych pieluszek chusteczki gratis ;)

To jak o promocjach pieluch to huggiessy premium mega paki znow sa po 34zl w carefure.

IZA aaaa :-) u nas tez woda z cytryna smakuje malej.

Iza fajne menu ma Twoja Gaja :)
JA mam dość tych obiadków Olafa, wykańczają mój żołądek i nie mogę go karmić...więc od przyszłego tygodnia chyba zmienię mu menu na podobne do Twojego....
ale filmik wrzuć jak Gaja je kanapeczki :)
Co do energii i jak ją straciłam :( zmęczona jestem również :( jedziemy zaraz na weekand na działkę, mam nadzieję, że odpocznę!

UWAGA!!!UWAGA!!!
OLAF BĘDZIE MIAŁ BRATA :))))))))))))))))))))))))))))

Moje przeczucie, jak zwykle, się nie sprawdziło.

reklama
Witajcie:)
Trochę nas nie było bo się chrzciliśmy, a że w domu impreza się odbywała to i pracy było sporo. Głównie przy sprzątaniu, po którym śladu nie widać:angry::no::wściekła/y::szok:
Dziubasek, GRATULACJE drugiego synusia! Nawet jeżeli miałby się babeczką okazać;-)
Typy imienne już macie?? Powiem w tajemnicy,że ja już mam pomysły imienne dla drugiego chłopaka!
Kpi, masz śliczną córcię! I te oczy! A dopiero co na suwaczku miałaś 28. tydzień:)
Iza, Ty w domku już?
Jeremi kanapki wcina równo! Najfajniejsze jest to, że jak zupka ma ślad grudki choćby to nie zje, a chlebek, mięsko, ziemniaki, banana itp. to w całości by połknął!
Obecnie jesteśmy posiadaczami 4 zębów, góra co prawda śladowa, ale rośnie:) Do tego mały zaczyna na nogi stawać, czołga się jakby po przeszkoleniu wojskowym był, a czworakuje od przypadku do przypadku..
Poza tym jestem w Jeremim absolutnie zakochana! Szczególnie, jak do 8 rano śpi!
No i psychicznie przygotowuję się do poszukiwania pracy:zawstydzona/y:

Do góry