reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

na wakacjach okazało się, że kolanka Gai boją się trawy: :-D
[video=youtube;goqAArr7XDw]http://www.youtube.com/watch?v=goqAArr7XDw[/video]

reklama
Witam wszystkie mamy:-)

Już się kiedyś przedstawiałam, ale wszystkie mamy tutaj są tak zżyte i produkują tyle postów,że ciężko się "wbić";-)
Mam pytanie czy w warszawskich szpitalach trzeba mieć własne ciuszki dla dzidziusia na cały pobyt czy tylko na powrót do domu? Na przykład Pomorzu dzieci ubierane są w ciuszki szpitalne a w swoje tylko na powrót. Intresuje mnie zwłaszcza szpital Orłowskiego ;-) Jeśli któraś z obecnych tu mam tam rodziła to bardzo proszę o kilka słów :-)

ja ani razu w Orłowskim..

dziewczyny, jak upiec mięso, żeby nie było wiórowate jako wędlina? Moje dziecię nie jada zupek, zatem mięsko tylko na kanapkach - im mniej wiórowate, tym więcej zje jak sądzę :/

Iza dobrym rozwizaniem jest pieczenie w rękwie, a mieso musi byc swieże jak jest stare to zawsze suche i wiorowate sie upiecze.

Dziewczyny co lataly juz samolotemjak to jest z jedzeniem na pokldzie mozna sloiczek wziac , a co z piciem ?/ A no i czy bralyście sloiczki do walizki znaczy sie do nadawanego bagazu?

przepraszam ze tak krotko i nie odpisuje wszytskim ale za 2 dni na wakacje lecimy i panika mnie ogarnia

Patewka jak my lecielismy z malym to przez odprawę nie mozna było przenieść rozrobionego mleka dla malego ani wody w jego butelkach, ale bez problemu mozna było juz po odprawie poprosic zeby ci nalali w restauracji na lotnisku wrzątek w butelke i wnieść to do samolotu. Wiki jeszcze wtedy byl mlodszy i jadal glównie sztuczne mleko. Wydaje mi sie ze tobie bedzie duzo prosciej bo możesz dac malej poprostu wode mineralna kupioną na lotnisku zreszta na pewno w samolocie dadza ci wode jeżeli powiesz że to dla dziecka.

Jeżeli chodzi o słoiczki to my większość przewieźliśmy w bagażu podręcznym glównie przez to że mieliśmy problem żeby zmieścić sie w limicie bagażu a one niestety trochę ważą.

Witam się z Mamusiami i dzieciaczkami :-) aż wstyd, że od 02.2010 jestem na BB a tu jeszcze nie zaglądałam. Tym bardziej mi głupio, że sie witam i od razu "atakuję" pytaniem ale pilnie potrzebuję pomocy. Jestem mamą 9 miesięcznej Olgi i niestety od października jestem zmuszona wrócić do pracy a tym samym Olgę oddać do żłobka. Także czasu mam niewiele a miejsc w żłobkach jak na lekarstwo. Prosze o radę doświadczone Mamy: jaki żłobek polecacie w okolicach Puławskiej, Piaseczna? Jutro mam jechać do Klubu Przytulanka na Katarynki i chcialam coś wiecej na temat tego miejsca poczytac ale opini niewiele niestety, może coś wiecie więcej? Jeśli nie chcecie pisać na ogólnym proszę o priva.

Bardzo dziekuję za pomoc :tak::happy:
Pozdrawiam

FRAMAMA zupelnie to nie jest Twoja wina !!!!!! Moja przeszla bzobiawowo zapalenie dog moczowych ( miala ropomocz i bakterie coli). Ja podpisalam papiery ,ze nie wyrazam zgody na hospitalizacje, bo nie chcialam isc znow do szpitala i siedziec 10dni z innymi chorymi dziecmi. Leczylismy ja w domu i antybiotyk odstawilismy znacznie szybciej, bo wyniki zaczely dobrze wychodzic. U dziewczynek takie infekcje moga byc czesciej, dlatego polcam czeste zmienianie pieluchy nawet w nocy jak jest tylko wilgotna, nie zmienianie rodzajow pieluch i kremow do pupy. Ja tak mala sama zalatwilam,bo przesypiala mi cale noce, to jej w nocy pieluchy nie zmienialam... a raz obudziala sie z kupa:-( Moze w zlobko za rzadko jej piluche opiekunki zmnielaly???
Koniecznie zrobcie cystografie po takiej infekcji. i glowa do gory !! p.s. swpja doroga niezle Was w sali polozyli z innymi chorymi dziecmi...

KPI pytam sie, bo czasem dziecko moze miec roznego typu wysypke, uczulenie w reakcji na szczepienie. Ona znika po jakims czasie, tylko dosc czesto jest mylona przez lekarzy ze skaza bialkowa , czy a. zapaleniem skory. Tak, wiec wtedy diety wclae nic nie pomagaja itp. Ale jak to bylo 4tyg temu to raczej przed szczepieniem . mam nadzieje,ze szybko sie z nia uporacie :-)

PATEWKA co do mleka modyfikowanego to ja nie wiem jak to jest w samolocie... ale mleka z surowamineralka sie nie robi, wiec chyba mozesz miec soja przegotowana.. chyba,ze upujesz tam butelkowa i w samolocie Ci przegotuja??? W podrecznym nie mozesz miec za duzo sloiczkow, tylko tyle ile na lot... reszte moga wyrzucic, ale to tak jak Ci pialm zalezy wszystko od lini lotniczych i osob na odprawie. Mi wyrzucili 2 jogurty,bo stwierdzili,ze mala nie zje w samolocie 4 :-)

reklama
ja robie mleko ze swieza butelkowana, bez gotowania ;) tylko podgrzewam
ale z tego co wiem mozna miec plyny dla dzieci tylko trzeba z kazdej butelki sprobowac tego picia, nawet gdyby to bylo odciagniete mleko
ale mysle ze z otrzymaniem wrzatku nie bedzie nigdzie problemu - lepiej zaopatrz sie w termos i jak ci gdzies podgrzeja to wez od razu wiecej. zimna wode w butelce ostatecznie mozna kupic w sklepie po przejsciu kontroli. aa i zawsze dawaj swoja wode do podgrzania bo dostaniesz kranowe goraca

wydaje mi sie ze duzo tez zalezy od dlugosci lotu, jak lecisz 2 godziny to wiadomo ze malo co mozna wziac
my lecimy do usa niedlugo i zamierzam na 9 godzin lotu (plus 3 godziny na lotnisku) wziac 3 sloiki obiadku i 3 deseru, do tego opakowane mleka mod i kaszki - nigdy nie wiadomo przeciez co dziecko zechce jesc, a do tego wode w termosie chce wziac swoja i w butelkach zimna jedna przynajmniej

kolezanka jak leciala z usa do polski miala 2 termosy duze z woda i najpierw nie chcieli jej puscic, ale ona twarda baba i awanture zrobila ze to dla dziecka i ze przeciez nie bedzie latac po lotnisku i szukac goracej wody. no i puscili ;)

jak sie bedziesz pakowac to radze wziac w calkiem oddzielna torbe te jedzenie, aparat i inne rzeczy ktore mozna miec za darmo, zeby ci tego nie wazyli normalnie z podrecznym (mała torebka damska, płaszcz, peleryna lub koc, parasol lub laska, aparat fotograficzny, lornetka lub kamera; para kul lub w pełni składany wózek inwalidzki (jeśli są niezbędne w czasie podróży)*; pokarm i składany wózek dla niemowlęcia (jeśli są niezbędne w czasie podróży).* )

macie jakis sposob by dziecko rano dluzej spalo? Oliwier wstaje ostatnio o 6 rano..

Ostatnia edycja:
Do góry