reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

reklama
kpi - ja byłam z Elą na diecie bezmlecznej, bezjajecznej, bezmarchwianej, niesmażonej.
Da radę - ze słodyczy polecam ciastka śniadaniowe TAGO - smakują jak trochę wiórowate pierniki, ale popite wodą są całkiem całkiem :-) to były moje jedyne słodycze przez prawie dwa lata, bo długo karmiłam, nie chciałam, żeby małą jadła nutramigen.
dieta monotonna niestety...
Eli pomogło, gdy zaczęłam ją myć mydłem biały jeleń i prać w płatkach mydlanych..

moniska - tak tak, tkana nati

dziubasek - zazdroszczę!!! cudne chwile przeżywasz, a jeszcze cudniejsze przed Tobą! uwielbiam noworodki :-D

no, lece na plaże, bo dziś cieplutko i słonko się uśmiecha z niebieskiego nieba ..

kpi - mi z tamtego okresu pozostało dokładne czytanie składu produktów jakie kupuję - białko mleka i jaja są czasem w produktach, któych o to nie podejrzewasz... te TAGO były genialne bo "czyste", a dobrze smakowały :-)
trzymam kciuki i wierzę, że Ci się uda utrzymać i laktację i dietę! no i efekt uboczny - dla figury taka dieta jest cudowna :-D

kpi - ze słodyczy teraz sonko wypuścił chrupki ryżowe z gorzką czekoladą. Są naprawdę smaczne. Oczywiście jest napis, że może zawierać śladowe ilości białek mleka, ale to na wszystkim jest.

kpi - mi z tamtego okresu pozostało dokładne czytanie składu produktów jakie kupuję - białko mleka i jaja są czasem w produktach, któych o to nie podejrzewasz... te TAGO były genialne bo "czyste", a dobrze smakowały :-)
trzymam kciuki i wierzę, że Ci się uda utrzymać i laktację i dietę! no i efekt uboczny - dla figury taka dieta jest cudowna :-D
ehhh... ja rowniez musialam miec taka diete od urodzenia Pawelka i wytrzymalam niestety tylko 4,5 miesiaca :-(
kpi - ze słodyczy teraz sonko wypuścił chrupki ryżowe z gorzką czekoladą. Są naprawdę smaczne. Oczywiście jest napis, że może zawierać śladowe ilości białek mleka, ale to na wszystkim jest.

jak gdzies byl taki napis, wlasnie o tym mleku, o sladowych ilosciach jaj, to niestety Pawelka wysypywalo.

reklama
kpi tak mi sie przypomnialo - Szymek byl a raczej jest bezmleczny - kupowalam mu sojowe slodycze - nawet krówki sojowe znalazłam i sama podzeralam bo byly przepyszne Moze warto to wypróbowac jak juz cie totalny dołek zywieniowy dopadnie ? Iza ma racje: trzeba czytac etykiety - w tym na lekach! Jula np. okropnie zle zareagowała jak wzielam p/goraczkowy lek (przy ropniu piersi) zawierajacy laktoze.

Co do skory - rewelacyjne jest najtansze mydelko babmino, kapiel w kisielu oraz rumianek - ja do pol roku kapalam Jule (i wczesniej Misie) w rumianku (chociaz slyszalam ze rumianek moze potegowac uczulenie) :-) Oilatum soft tez chwalilam tylko cena nas odstraszyla ;-)
Powodzenia i wytrwalosci ci zycze :-)

Dziubasku alez emocje ... ciekawe czy faktycznie bedzie dziewczynka:-D

Iza przywiez znad morza troche piasku, muszelek i ... duzo fajnych fotek:laugh2:

J@goda nie znam sie, ale jak po prostu powiesz ze nie chcesz byc moderatorem to co ci moga na to poradzic?

Do góry