reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Dziś dokonałam zakupu. Na Bazarze Różyckiego:-) Co druga budka to ciuszki do chrztu.. Pozostałe z sukniami ślubnymi. Najważniejsze, że nabyłam taki garnitur jak widziałam na Jana Pawła za pół ceny..
Co do kupek, to jak są buro zielonkawe to źle?

reklama
PEPERKA a Ty w wawie juz??? Odpuscilam, bo namierzylam spacerowke typu Maclaren -Mamas& papas nowa za 130zl kup teraz :-) Czekalam na opinie mamy na forum, ktora ma ten wozek ... i mi go kupili !!!! I teraz nie wiem co kupowac... tego mamas&papas nie zobacze nigdzie w Polsce w sklepie...a w Angli jest on bardzo popularny....
Co do maclarena z to cos za tanio poszedl.. dziwne...
Z drugiej strony jak sie przyjrzalam tym wszystkim spacerowka- parasolkom to cos czuje,ze Lenie bedzie w nich srednio wygodnie, bo ona lubi siedziec i trzymac sie bocznych oparc, czy wygladac przez nie... I kurcze na plaze i do alsu nimi nie wjade....a w miemczech to przy plazy i lesie mieszkamy hehee Chyba wstrzymam sie jeszcze....

MARIA juz wiem - Triumph rozni sie od Questa tym, ze nie ma podnozka :-) Przejdz sie do Swiata dziecka na porownie sobie wozeczkow :-) .... Moze cos tanszego i jakosciowo tez dobrego znajdziesz??
p.s. a gdzie ty mieszkasz , na Zoliborzu????

MALINA faktycznie!!! zapomnialam,ze bazar Rozyckiego jescze istenie hehe Super,ze kupilas garniturek
Co do kupek- to czesto one sa takie, czy raz na jakis czas po danej zupce?? Po jakiej zupie byly??? Jak nie s apo kazdym posilku i sa po nowo wprowadzonych zupkach to ok. czasem moga sie utrzymywac przez pewnien okres po danym skadniku zupki. Jak beda sie utrzymywac dlugo to wteyd warto o tym powiedziec pediatrze.

Peperka no to będziemy się spotykać :-D bo ja też na szajnochy się rehabilituję :) tam jest miło i fajnie - czy skutecznie to nie wiem , ale ja na luzie podchodzę do tego napięcia.
Burza - Płońsk to giga miasto! a nie mala mieścina :) Ja jestem kilka razy w tygodniu w zakroczymiu bo tam mam stajnię i mamę :) więc całkiem nie daleko do Płońska.
Malina - no niestety nie znam żadnych sklepów w warszawie z ubrankami i kupuję też na allegro, ale w grodzisku bylam i tam są takie małe przyjemne sklepiki z ciuszkami do chrztu - bardzo tanimi - te co na allegro zresztą. No ale to Grodzisk :-)

no fakt nie daleko ode mnie .. moja córcia uwielbia konie

Maria: ja mam w czwartek na 10.30 ta rehabilitacje, w nastepnych tyg to jeszcze nie wiem.
stopi: jutro popoludniu przyjezdzam dopiero. ja sie na tego maclarena napalilam, tylko jak nikt tu z usa nie przyjedzie to cos innego bede musiala chyba wybrac..

wczoraj zrobilam malemu zdjecia do paszportu ;) przezabawnie wyglada.
u nas piekna pogoda i sie opalamy ;) tzn maly w cieniu sobie w wozku siedzi, a ja sie opalam przewaznie, tylko juz sie chyba poparzylam bo nogi mnie cos pieka.

stopi, czy mamas&papas to nie PegPerego? Chyba jakoś związane są te dwie firmy...ale nie jestem pewna.

malina, byłaś niedaleko ZOO! i nie dałaś znać, no to przesadziłaś ;-) gratuluję zakupu, swoją drogą nigdy nie byłam na bazarze Różyckiego, może czas się wybrać. Było jeszcze coć ciekawego?

peperka, pochwal się zdjęciem :-)

Wczoraj byłam w Radzymienie u koleżanki z bliźniakami 3 miesięcznymi, nasz trójka dała nam tak popalić na spacerze, ze czym prędzej wracałyśmy na podwórko. Co jeden płakał to nastepnego budził! Masakra :-D Szczerze, współczuję jej z ta dwójeczką. Biedna nie ma czasu na nic :-D

Olaf nabył nową umiejętność :tak: stoi na czworaka i buja się do przodu i tyłu :-D Komicznie to wygląda. Ciekawe kiedy zacznie raczkować.

Powiem Wam, że bambusowa chusta jest rewelacyjna na te upały. Jest przewiewna i oboej spoceni nie chodzimy. Polecam :tak:

To organizujemy jakieś spotkanko na łonie natury w przyszłym tygodniu?

Lena dala mi dzis popalic... Po godzinie spaceru dostala udawanej :-) histerii w wozku ... jak sie okazalo chciala sobie podreptac i tak musialam z nia spacerowac.... bo inaczej byl ryk.... Jak weszlam do sklepu t o tez ryk...
W domu obczaiła,ze jak sie troche dwoma raczkami po uderza w telewizor to zacznie sie bujac.. a jak ja wsadzalam do lozeczka ,zeby troche pospala, to jak sie patrzylam to udawala ,ze zasypia.. jak tylko wychodzialam wstawala przy barierce i uskuteczniala chodzenie po łózeczku..

PEPERKA wracaj, wracaj, bo dzis sama byłam na hot dogu, a w naszej lodziarni tłumy.... :-)

DZIUBASEK to dwie rozne firmy Peg perego jest włoska , a Mamas&papas chyba angielska... Brawo dla Olafa!!!Teraz jak Olaf załapal,ze na czworakach mozna byc to staraj sie puszczac go tylko na nieśliskiej podlodze!! My przez te wyjazdy puszczalismy Lene w sumie caly czas na sliska podloge - panele, terakote, w domu to samo.. i mała przestała tak poprawnie raczkowac, bo było ślisko... i od razu podłapala sposób czolgania sie na śliskim... Chyba,ze z gołymi nózkami bedziesz go puszczac :-)

witam! strasznie dużo piszecie, rzadko tu zaglądam i nie nadążam z czytaniem:-) Moja Baśka, już zaczyna raczkować, staje na czworakach i się buja w przód i tył, no i przemieszcza się na bok. No i nadal urządza awantury w wózku- normalnie wstyd mi z nią wychodzić:wściekła/y: i chrupki ani zabawki nie pomagają...
Jak ubieracie dzieciaczki w te upały? Bo ciągle mam wrażenie że moją za chłodno ubieram- szczególnie jak zaglądam innym mamom do wózków, a tam dzieci w czapkach, pod kocami...

stopi, zdolna ta Twoja Lena, mały cwaniak już z niej :blink:
To coś mi się ubzdurało z tymi wózkami :confused: Olaf startuje zawsze z maty piankowej, to jego kącik w naszym salonie, ale kończy na podłodze z deski barlineckiej, rzeczywiście ślizga się czasem :shocked2: pomimo skarpetek z stoperami :blink: ale masz rację, będę go puszczać z gołymi stópkami teraz.

jojka, no właśnie Olaf tak się buja jak Twoja Basia. W te upały na spacerach Olaf jest w cienkiej bluzce z krótkim rękawem i cieniutkich ogrodniczkach, czasem bez skarpetek. Na głowie kapelusik jak bez budki jest bo nienawidzi jak go słońce razi. Jak przysypia to przykrywam go pieluszką, cienkim kocykiem - jak wieje mocno. No i smaruję kremem z filtrem wszystkie odkryte części ciała.

A wiecie, od niedawna Olaf nie przesypia spacerów, nie śpi w samochodzie. W gondoli chce leżeć na brzuchu i obserwuje świat. Przydałoby się już go przenieść do spacerówki, ale jeszcze nie siedzi gamoń wiięc nie przyspieszam.

JOJKA ja dzis widziałam dziecko przykryte kocykiem w spacerowce!!! a w gondoli dzieci byly przykryte ochraniaczami!!!Tak jak dzis to moja miała krotkie spodenki , skarpeteczki, bluzeczka ,cienkiutki kapelusik. Musisz sama patrzec jak Twojej corci jest dobrze... jednym dzieciom jest goraco ,a drugim moze byc w sam raz.
A próbowałas juz wozek wykładac czyms miekim, albo na brzuszku córcie wozic?? Moze poporstu tak zareagowała na przejscie do sapcerówki.. wiec jescze troszke i bedzie ok :-)

reklama
próbowałam na brzuchu, i tez się wydziera... Kocyk pod spód też nie pomaga. A w spacerówce jezdzi już z 1,5 mca, i wszystko było ok. Awantury zaczęły się jakieś dwa-trzy tygodnie temu. Nie mam już pomysłu, co jej nie pasuje. Może po prostu rośnie mała terrorystka:)

Do góry